Suodatus ja käsittely - haasteet ja ratkaisut
Suodatus, käsittely ja esipakkaus
Kaksi pääteknologiaa oluen loppusuodatukseen ovat Kieselguhr ja ristivirtakalvosuodatus. Pilaantuminen, tukkeutuminen ja jätehuolto ovat esimerkkejä panimoiden haasteista.
Erilaisten tuotteiden valmistus alkoholittomista vahvoihin oluisiin ja makujohdannaisiin on yleistymässä. Sekoitus-, hiilihapotus- ja alkoholinpoistomoduulimme tarjoavat tehokkaita tapoja tuottaa luotettavasti ja joustavasti uusia ja ainutlaatuisia tuotteita niin nykyisiä kuin tuleviakin asiakkaitanne varten.
Pastörointi tai steriili suodatus ennen pakkaamista poistaa kaikki mikro-organismit ja parantaa näin tuotteen säilyvyysaikaa, makua ja turvallisuutta. Tarjoamme ratkaisuja, joilla tämän voi tehdä tehokkaasti ja kestävämmällä tavalla.
Olutsuodatus
Haaste
- -Kieselguhr-suodattimen tukkeutuminen suodatuksen aikana
- Korkea Kieselguhr-käyttöaste
- Lyhyet suodatusjaksot ristivirtaussuodattimilla
Ratkaisu
Tulokset
- Vakaa ja alhainen kiintoaineiden pitoisuus separaattorin lähdössä
- Kiintoaineiden poisto sentrifugoimalla vähentää Kieselguhr-kokonaiskäyttöä ja pienentää kuormitusta suodatuksessa
- Pienentää oluen kiintoaineiden mikronisointia ja vähentää näin suodatinten tukkeutumista mahdollistaen pidemmät suodatusjaksot
Haaste
- Lyhyt tuotteen säilyvyys
- Uudelleentartunta
Tulokset
- Mikro-organismien täydellinen poisto
Haaste
- Hapettuminen suodatuksen aikana
Tulokset
- Ilmaton vesi siirtoletkuissa erien välillä estää hapettumista
Haaste
- Suuret jätehuoltokustannukset
Ratkaisu
Tulokset
- Helpottaa Kieselguhrin jätehuoltoa poistamalla nestettä, mikä tekee jätteestä kuivempaa ja kevyempää
Sekoitus, annostelu ja hiilihapotus
Haaste
- Oluen saaminen määritelmän mukaiseksi
Tulokset
- Varmistettu tarkkuus sekoituksessa, annostelussa ja hiilihapotuksessa
Alkoholin poisto
Haaste
- Tarve tuottaa mietoa olutta
Ratkaisu
- Alfa Laval Lowal -alkoholinpoistaja (perustuu RO / NF -ristivirtaussuodatukseen)
Tulokset
- Ei lämpövaikutusta tuotteeseen
- Vähäalkoholisten oluiden tuottaminen (<0,5 % v/v)
Haaste
- Tarve tuottaa alkoholitonta olutta
Ratkaisu
- Alfa Laval Dealcoholization -moduuli(perustuu höyrynpoistoon osittaisessa tyhjiössä)
Ratkaisu
- Alkoholittomien oluiden tuottaminen (<0,05 % v/v)
- Tuotoksen yhdenmukaisuus
- Talteen otettua alkoholia voidaan käyttää ainesosana muissa käyttötarkoituksissa
Käsittely
Haaste
- Vaadittavan säilyvyysajan ylläpitäminen ja uudelleentartuntariski
- Suuri energiankulutus
Haaste
- Mikro-organismien poistaminen oluesta
- Parantunut tuotteen säilyvyys
- Flexithermin avulla saavutetaan jopa 95 %:n energian talteenotto ja voidaan vähentää käyttökustannuksia (jopa 80 %) verrattuna perinteiseen tunnelipastörointiin
- Beer Sterile Filtration -moduulilla kylmäprosessi vaatii mahdollisimman vähän energiaa