Suodatus ja käsittely - haasteet ja ratkaisut

Suodatus, käsittely ja esipakkaus

Kaksi pääteknologiaa oluen loppusuodatukseen ovat Kieselguhr ja ristivirtakalvosuodatus. Pilaantuminen, tukkeutuminen ja jätehuolto ovat esimerkkejä panimoiden haasteista. 

Erilaisten tuotteiden valmistus alkoholittomista vahvoihin oluisiin ja makujohdannaisiin on yleistymässä. Sekoitus-, hiilihapotus- ja alkoholinpoistomoduulimme tarjoavat tehokkaita tapoja tuottaa luotettavasti ja joustavasti uusia ja ainutlaatuisia tuotteita niin nykyisiä kuin tuleviakin asiakkaitanne varten.

Pastörointi tai steriili suodatus ennen pakkaamista poistaa kaikki mikro-organismit ja parantaa näin tuotteen säilyvyysaikaa, makua ja turvallisuutta. Tarjoamme ratkaisuja, joilla tämän voi tehdä tehokkaasti ja kestävämmällä tavalla. 

.

Olutsuodatus

Haaste

  • -Kieselguhr-suodattimen tukkeutuminen suodatuksen aikana
  • Korkea Kieselguhr-käyttöaste
  • Lyhyet suodatusjaksot ristivirtaussuodattimilla

Tulokset

  • Vakaa ja alhainen kiintoaineiden pitoisuus separaattorin lähdössä
  • Kiintoaineiden poisto sentrifugoimalla vähentää Kieselguhr-kokonaiskäyttöä ja pienentää kuormitusta suodatuksessa
  • Pienentää oluen kiintoaineiden mikronisointia ja vähentää näin suodatinten tukkeutumista mahdollistaen pidemmät suodatusjaksot

Haaste

  • Lyhyt tuotteen säilyvyys
  • Uudelleentartunta

Tulokset

  • Mikro-organismien täydellinen poisto

Haaste

  • Hapettuminen suodatuksen aikana

Tulokset

  • Ilmaton vesi siirtoletkuissa erien välillä estää hapettumista

Haaste

  • Suuret jätehuoltokustannukset

Tulokset

  • Helpottaa Kieselguhrin jätehuoltoa poistamalla nestettä, mikä tekee jätteestä kuivempaa ja kevyempää
.

Sekoitus, annostelu ja hiilihapotus

Haaste

  • Oluen saaminen määritelmän mukaiseksi

Tulokset

  • Varmistettu tarkkuus sekoituksessa, annostelussa ja hiilihapotuksessa
.

Alkoholin poisto

Haaste

  • Tarve tuottaa mietoa olutta 

Ratkaisu

Tulokset

  • Ei lämpövaikutusta tuotteeseen
  • Vähäalkoholisten oluiden tuottaminen (<0,5 % v/v)

Haaste

  • Tarve tuottaa alkoholitonta olutta

Ratkaisu

Ratkaisu

  • Alkoholittomien oluiden tuottaminen (<0,05 % v/v)
  • Tuotoksen yhdenmukaisuus
  • Talteen otettua alkoholia voidaan käyttää ainesosana muissa käyttötarkoituksissa

Käsittely

. .

Haaste

  • Vaadittavan säilyvyysajan ylläpitäminen ja uudelleentartuntariski 
  • Suuri energiankulutus

Haaste

  • Mikro-organismien poistaminen oluesta
  • Parantunut tuotteen säilyvyys
  • Flexithermin avulla saavutetaan jopa 95 %:n energian talteenotto ja voidaan vähentää käyttökustannuksia (jopa 80 %) verrattuna perinteiseen tunnelipastörointiin
  • Beer Sterile Filtration -moduulilla kylmäprosessi vaatii mahdollisimman vähän energiaa
.

Pyydä tarjous

Mistä sovelluksista tai käyttökohteista olet kiinnostunut? *

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.