Panimo - haasteet ja ratkaisut
Teollisuuslaitteet panimoiden tehostamiseksi
Korkea energiankulutus, aineshävikki, korkea vedenkulutus, sekä pilaantuminen kuuluvat yleisimpiin vierteen tuotannon ongelmiin. Likaantuminen ja puhdistaminen voivat vaikuttaa prosessiaikoihin, ja sitten on vielä kysymys, mitä tehdään hiivasakalle ja käytetylle viljalle.
Alfa Laval tarjoaa erityisiä ratkaisuja tavallisiin ongelmiin ja varmistaa tehokkuuden ja suorituskyvyn kaupallisessa panimotoiminnassa.
Vierteen valmistaminen
Haaste
- Liian märät käytetyt jyvät
Ratkaisu
- Käytettyjen jyvien vedenpoisto Alfa Laval Decantersin avulla
Ratkaisu
- Veden poisto käytetyistä jyvistä 70 % kosteuteen asti
Haaste
- Suuri energiankulutus
Ratkaisu
- Energiansäästöjärjestelmä, jossa onAlfa Laval Plate -lämmönsiirtimet
Ratkaisu
- Energian vähentäminen jopa 40 % käyttämällä vierteen keittämisen lämpöä seuraavien erien lämmitykseen
Haaste
- Huono lämmönsiirto käymisastian likaantumisen ja huonon puhdistuksen takia
Ratkaisu
Tulokset
- Ruiskupesupallojen vaihtaminen pyöriviin suihkupesureihin, jotka pystyvät käsittelemään virtauksen kiintoaineita kaikkien astian sisäpintojen puhdistamiseksi auttaa parantamaan panimon tehokkuutta ja hygieniaa
Pyörre
Haaste
- Vierteen laatu
- Vierteen menetys
- Tehoton hiivasakan separointimenettely
- Liian märkä hiivasakka aiheuttaa ongelmia jatkokäsittelyssä ja hävittämisessä
Tulokset
- Parempi vierteen kirkkaus ennen jäähdytystä
- Hiivasakkana menetetyn vierteen talteenotto parantaa kokonaistuottoa
- Lyhyemmät prosessiajat ja parantunut hiivasakan separointi
- Huomattavasti kuivempi hiivasakka (joka voidaan myydä rehun lisäaineeksi)
- Pienempi riski vierteen jäähdyttimen likaantumiselle
- Vähäisempi huuhtelun ja energiankulutuksen tarve erien välillä