Lingot

Alfa Lavalin dekantterilinkojen avulla erotat kiintoaineen ja nesteen yhdessä jatkuvassa prosessissa. Erotu kilpailijoista suorituskykyisellä separoinnilla, jonka tuloksena ovat erittäin kuiva liete, sekä laadukkaat ja kaupallisesti arvokkaat uutetut tai kirkastetut tuotteet. Tehosta toimintaasi ja paranna ympäristöystävällisyyttä ottamalla talteen arvokkaat raaka-aineet sekä pienentämällä energiankulutusta ja kuivatun lietteen hävityskustannuksia teollisilla dekantterilingoillamme.

Alfa-Laval-Decanter-Centrifuge

Tehosta liiketoimintaasi ja paranna ympäristöystävällisyyttä:

  • Tehokas separointi, joka tuo korkean lisäarvon tuotteita ja laskee jätehuoltokustannuksia
  • Pieni energiankulutus ja hiilijalanjälki
  • Pienet ylläpitokustannukset jatkuvan käytettävyyden, laadukkaiden valmistusmateriaalien, älykkään suunnittelun ja ennaltaehkäisevän huollon ansiosta
  • Pieni pääomakustannus-kapasiteettisuhde

Kiintoaineen ja nesteen erottaminen on yleinen valmistusprosessi, ja Alfa Lavalilla on yli 60 vuoden kokemus dekantterilinkojen valmistuksesta, minkä ansiosta se täyttää tämän vaatimuksen laajalti eri toimialoilla. Alfa Lavalilla on erinomainen alan osaaminen sekä ympäri maailman kertynyt asiantuntemus ja kokemus prosesseista, joten pystymme vastaamaan juuri sinun tarpeisiisi joka sovelluksessa ja asennuksessa.

Tilaa varaosat nyt!

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

.
.

Tekniikka

 

Kiintoaineen ja nesteen erotus – innovaatioita keskipakovoimalla

Kiintoaineiden erottaminen nesteistä on avainasemassa lukemattomissa teollisissa prosesseissa. Monissa yrityksissä käytetään selkeytys- tai painumissäiliötä, jossa hiukkaset, sakka ja kiintoaineet laskeutuvat vähitellen pohjalle painovoiman vaikutuksesta. Tällainen selkeytys on kuitenkin erittäin hidas prosessi, jonka tulokset eivät ole hallittavissa.

Prosessia nopeuttaa dekantterilinko, joka hyödyntää keskipakovoimaa – teho voi olla jopa 4 000 -kertainen painovoimaan nähden. Lisäksi kiintoaineen ja nesteen erotusta voi ohjata helposti pyörimisnopeutta säätämällä.

Decanter centrifuge
.

Miten dekantterilinko toimii?

Mitä tapahtuu, kun kiintoaine ja neste erotetaan dekantterilingollamme? Keskipakovoimien vaikutuksesta tiheämmät kiintoainehiukkaset puristuvat ulospäin pyörivää kulhon seinämää vasten, kun taas vähemmän tiheä nestefaasi muodostaa dekantterilingossa samankeskisen sisäkerroksen. Nesteen eli niin kutsutun altaan syvyyttä muutetaan tarpeen mukaan erilaisilla patolevyillä. Kiintoainehiukkasista muodostunutta sakkaa poistetaan jatkuvasti ruuvikuljettimella, joka pyörii eri nopeudella kuin kulho. Näin kiintoaineet "aurataan" vähitellen ulos altaasta ja ylös kartiomaiselle "rannalle".

Keskipakovoima tiivistää kiintoaineet ja poistaa ylimääräisen nesteen. Kuivatut kiintoaineet poistuvat sitten kulhosta. Selkeytetty nestefaasi tai -faasit vuotavat kulhon vastakkaisessa päässä sijaitsevien patolevyjen yli. Sentrifugin kotelossa olevat välilevyt ohjaavat erotetut faasit oikeille virtausreiteille ja estävät ristikontaminaation riskin.

Ruuvikuljettimen nopeutta voi säätää automaattisesti taajuusmuuttajakäytön (VFD:n) avulla, jotta se mukautuu kiintoainekuorman vaihteluihin.

decanter centrifuge hub
.

Edut

Mitä hyötyä dekantterilingoista on muihin erotuslaitteisiin verrattuna?

Nopeampi separointi yhdessä jatkuvassa prosessissa

Vaakalinkomme erottavat kiintoaineet yhdestä tai kahdesta nestefaasista yhdessä jatkuvassa ja nopeassa prosessissa. Tämä parantaa tuottavuutta ja siten kannattavuutta.

Laajat syöttövaihtelut ja hallittava suorituskyky

Alfa Lavalin keskipakolingot on suunniteltu käsittelemään monenlaisia kiintoainehiukkasia, joiden halkaisija on 5 millimetristä muutamaan mikroniin.

Teolliset dekantteriyksikkömme voivat käsitellä myös massoja, joiden kiintoainepitoisuus on 0,1–65 % w/w.

Hallittavien keskipakovoimien ja kokoonpanon muiden ominaisuuksien ansiosta voit optimoida prosessin omien vaatimustesi ja tavoitteidesi mukaan, ja tuloksena on esimerkiksi lopputuote, joka on valmistettu mahdollisimman pienin kustannuksin ja joka soveltuu hyvin markkinoille.

Solid bowl centrifuge

Dekantterilinkojen valmistajat ja kumppanit – miksi Alfa Laval?

Maailman johtava toimija

Vuonna 1883 perustettu Alfa Laval on ollut edelläkävijä keskipakoseparaattoriteknologiassa tuottaen jatkuvia läpimurtoja, ja suorituskykyinen dekantterilinkomme on yksi niistä. Meillä on käytännön kokemusta dekantterilinkojen suunnittelusta ja valmistuksesta 50-luvulta lähtien. Nykyään Alfa Lavalilla on laitoksia kaikkialla maailmassa, ja se pystyy tarjoamaan asiakkaille ylivertaisia tuotteita, huippuluokan palvelua ja erinomaisia tuloksia joka toimipisteessä.

Edistyksellinen materiaali ja tekniikka

Alfa Laval käyttää laadukasta ruostumatonta terästä kaikissa osissa, jotka joutuvat kosketuksiin kiintoaineen ja nesteen erottelun kanssa, jotta vältetään hiiliteräksen käyttöön liittyvä korroosioriski.

Alfa Lavalin dekantterilinkojen pyörivät osat, jotka ovat alttiina suurelle rasitukselle, on tehty koneistamalla erittäin lujasta keskipakovaletusta ruostumattomasta teräksestä. Näin varmistetaan, että valuosissa on tasalaatuinen, virheetön raerakenne ja komponentti on täysin hitsaamaton. Tuloksena on maksimaalinen lujuus, ylivertainen luotettavuus ja pitkä käyttöikä.

Alfa Lavalin linkojen kaikki kulumiselle alttiit alueet – syöttöalue, kiintoaineen poistoalue, kulho ja rulla – on suojattu kulutusta kestävällä materiaalilla, joka on valittu vastaamaan kunkin teollisen prosessin kulumismallia.

Teknologisilla resursseillamme parannamme jatkuvasti Alfa Lavalin dekantterilingoissa käytettävää tiivistetekniikkaa. Tällä alueella myös Alfa Lavalin asiantuntemus ja kokemus ovat avainasemassa.

Huoltopalvelut

Dekantterilinkojen valmistajana ja ratkaisutoimittajana Alfa Lavalilla on koko toimitusketju hallinnassaan, joten voimme tarjota asiakkaillemme vertaansa vailla olevat vasteajat, saatavuuden ja läpimenoajat.

Maailmanlaajuinen palvelutarjontamme ja laaja kokemuksemme dekantterilinkojen sopimuspohjaisesta kunnossapidosta ja huollosta varmistavat, että tarvittavat huoltotyöt häiritsevät toimintaa mahdollisimman vähän.

Mukautettuja huoltoratkaisuja varten huoltosopimuksemme voidaan räätälöidä sinun tarpeidesi mukaan, jotta voit maksimoida suorituskykysi ja alentaa käyttökustannuksiasi.

.