Oluen suodatus ja käsittely - haasteet ja ratkaisut
Olutsuodatus
Kieselguhr tai ristivirtasuodatus ovat tavallisia suodatusprosesseja lähes kaikkien sellaisten hiivojen ja muiden ei-toivottujen aineiden poistamiseksi, jotka voivat pilata oluesi.
Haaste
- Hapettuminen oluen suodatuksen aikana
Ratkaisut
- Alfa Laval Aldox Mini joka tuottaa vettä, josta on poistettu ilma
- Alfa Laval BREW -sarjan keskipakoerottimet suodatusjaksojen lisäämiseksi
Tulokset
- Vesi, josta on poistettu ilma, estää hapen keräämisen suodatuksen aikana, mikä helpottaa oluen laadun säilyttämisessä
- Erottimet auttavat vähentämään CIP: n ja kulutushyödykkeiden käyttöä
Kaasujen sekoitus, alkoholin säätö, lisäaineet
Hiilidioksidi kuuluu luonnollisena osana oluen panoprosessiin, ja on tärkeää varmistaa, että sen pitoisuus on optimaalisella tasolla oluen täydellisen rakenteen ja maun saavuttamiseksi.
Haasteet
- Alhainen CO 2 -pitoisuus käymisastiassa
- Lopputuotteiden erilaisten CO 2 -pitoisuuksien tarve
- Hidas ja epätäsmällinen laite
Ratkaisu
Tulokset
- Precise CO2 -injektointi letkuihin
- CO 2 -pitoisuuden tasaus tarpeen mukaan
- Reseptien yksilöllisiä asetuksia voidaan tallentaa
- N 2 injektio tarpeen mukaan (paksulle kermaiselle oluelle)
- Alkoholi / Plato sisällön säätö vedellä, josta on poistettu ilma
Sekoittaminen kirkkaan oluen säiliöissä
Sekoittamista kirkkaan oluen säiliöissä (BBT) tarvitaan erän annostelua ja yhtenäistämistä varten, tai kun haluat luoda Shandyn tai Radlerin tyyppisiä tuotteita.
Haaste
- Uudelleenkäyttäminen pullossa (kun hiivaa ja sokeria lisätään ennen pullon käsittelyä)
Ratkaisu
Tulokset
- Nopea sekoitus aktiivisen säiliön yhtenäistämiseksi
- Mobiiliyksikkö (voidaan siirtää säiliöiden välillä)
Panimolaitteet alkoholin poistamista varten
On arvioitu, että vuoteen 2020 mennessä jopa 20 prosenttia myydystä oluesta kuuluu "terveelliseen" luokkaan, eli niihin, joista on poistettu alkoholia, ja että tämä on alue, joka jokaisen panimon tulee ottaa huomioon tarjotessaan uusia tuotteita kuluttajille.
Haaste
- Tarve ottaa huomioon matala-alkoholiset markkinat
Ratkaisut
Tulokset
- Haitallisen lämpövaikutuksen vähentäminen
- Mahdollisimman pieni maun menetys
- Käänteisosmoosi (RO) -veden tuottaminen
- Yksinkertainen plug-in-prosessi
Ratkaisu
Tulokset
- Yksivaiheisesti, tehokkaasti ja varovasti täydellisen aromikkaiden oluiden tuottamiseksi
- On helppoa lisätä alkoholitonta tuotantokapasiteettia ilman suuria pääomasijoituksia
Käsityöoluen pastörointi
Pastörointi (eli korkea lämpötila) on klassinen menetelmä mikro-organismien hävittämiseksi viimeisessä vaiheessa ennen oluen pakkaamista.
Haasteet
- Mikrobiologinen epävakaus
- Hapen kertyminen siirron / prosessin aikana
Ratkaisu
Tulokset
- Kaikki mikro-organismit tuhoutuvat
- Säätää ja pastöroi muuttuvia virtauksia
- Ei CO 2 -hajoamista korkean lämpötilan vaiheessa
- Hygieeninen ja kompakti
- Yksittäisiä reseptejä voidaan tallentaa
Steriili suodatus
Monet panimot valitsevat nyt steriilin suodatuksen vaihtoehtona pastöroinnille, koska tämä tekee mahdolliseksi poistaa ei-toivottuja mikro-organismeja ennen kuin olut täytetään pulloihin tai tynnyreihin.
Haasteet
- Mikro-organismit voivat vaikuttaa oluen laatuun ja makuun
- Lämpökäsittely saattaa aiheuttaa huononemista
Tulokset
- 100 % bakteerien keräys ilman lämmöstä aiheutuvaa huononemista
- Ei vaikutuksia tuotteesi makuun
- Alhainen happikeräytymä käynnistysvaiheessa ja nollaa lähenevä tuotehävikki