Alfa Laval - Brewhouse

Panimo - haasteet ja ratkaisut

.

Vierteen valmistaminen

Hidas vierteen tuotanto, korkea energiankulutus, aineshävikki, korkea vedenkulutus, sekä pilaantuminen kuuluvat yleisimpiin vierteen tuotannon ja käyttämisen ongelmiin. Tavallisia ongelmia, joihin meillä on epätavallisia ratkaisuja panimon suorituskyvyn kasvattamiseksi.

barlay in brewhouse

Haaste

  • Hapettuminen muussauksen aikana ja pilaantumisen vaara

Tulokset

  • Tuoton kasvu työntämällä kaikki olut ulos putkistoista veden avulla, josta on poistettu ilma
  • Vakaampi oluen maku ja parempi säilyvyys
.

Pyörre

Sakan ja pellettimäisiksi muodostuneiden tai kokonaisten humaloiden erottelu vierteestäsi

Carlsberg Northampton case 640x360

Haaste

  • Vierteen menetys ja huomattava hukkaoluen määrä
  • Suuri kiinteiden aineiden siirtymismäärä vierteenjäähdyttimeen voi aiheuttaa pilaantumista 
  • Mahdolliset korkeat kustannukset jätesakan hävittämisestä

Tulokset

  • Kerää 99 % vierteestä, joka muutoin menetettäisiin sakkana, mikä lisää oluen saantia
  • Lyhyempi pyörteessäoloaika sekä pienempi energian ja veden kulutus
  • Korkeampi humaloiden hyödyntämisaste kiinteiden aineiden vastavirtahuuhtelulla
  • Pienempi jätemäärä ja vähemmän pilaantumista ja tukoksia vierteenjäähdyttimessä
  • Muunna jätesakka arvokkaaksi sivutuotteeksi
.

Vierteen jäähdytys

Jäähdytä vierteesi kiehumisen jälkeen

Boston Beer case 640x360

Haaste

  • Suuret energiakustannukset

Tulokset

  • Energian vähentäminen jopa 40 % käyttämällä vierteen keittämisen lämpöä seuraavien erien lämmitykseen
.

Tavataan

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.