Kylmäprosessi - haasteet ja ratkaisut
Hiivojen hallinta ja käyminen
Hiivojen hallinta ja käyminen ovat kylmäprosessin olennaisia vaiheita. Kontaminaation ehkäisevä ja korkean hiivan elinvoimaisuuden takaava laitteisto on välttämätön tasaista, luotettavaa ja tehokasta käymisprosessia varten.
Haasteet
- Suuret kustannukset
- Riippuvuus kaupallisista hiivakannoista
- Rajalliset mahdollisuudet käyttää luovuutta
Tulokset
- Kyky uudelleenkosteuttaa, kasvattaa ja käyttää uudelleen hiivaa
- Täysin muokattavissa oleva ratkaisu
Haaste
- Epäyhtenäinen tai hidas käymisprofiili
Tulokset
- Jopa 40 % nopeampi käyminen
- Yhtenäisempi käyminen
- Optimoitu erotetun alkoholin saanti
- Joustavuus - mobiiliyksikkö, jota voidaan siirtää säiliöiden välillä
Haasteet
- Pitkä saostumisaika
- Suuri oluen menetys
- Voimakas sameus
- Vähäinen tuotto
- Tarve tuotantokapasiteetin kasvattamiselle
Tulokset
- Lisääntynyt tuotantokapasiteetti nopeasta kirkastumisesta johtuen, ilman tarvetta lisätä käymiskapasiteettia
- Oluen talteenotto jopa 15 % verrattuna tyhjennykseen
- Kyky kirkastaa olut, kun profiili on oikea
- Pidempi säilyvyysaika, jota sameus ei pilaa (erityisen tärkeää vientiä varten)
- Erottimien nopea tyhjennys tarkoittaa myös säiliöiden pyörimisen kasvua, mikä lisää ylimääräistä kapasiteettia ilman lisäinvestointeja
- Keskimääräinen 3 % lisäys tuottoon käymisastian ja kirkkaan oluen tankin välillä riippuen käyttötavoista
- Jopa 8 % tuoton kasvu pienissä ja keskisuurissa flokkuloivissa hiivakannoissa
Kuivahumalointi
Kuivahumalointi on prosessi, jossa humaloita lisätään käymisen jälkeen maun lisäämiseksi olueen. Perinteisesti kuivahumalointi tehdään sellaisille oluttyypeille kuin pale ale ja IPA, mutta sitä käytetään myös muun tyyppisten oluiden valmistuksessa.
Haaste
- Hidas prosessi ja oluen menetys
Ratkaisut
- Alfa Lavalin kuivahumalointilaitteisto:
Tulokset
- Paras humaloiden hyödyntäminen
- Kiihdytetty kuivahumalointiprosessi
- Olutvirtojen homogenointi loppupään humaloiden poiston parantamiseksi sentrifugoinnin avulla