Levylämmönvaihtimet

Lämmönsiirrossa energiatehokkaimman ja luotettavimman suorituskyvyn saavuttaminen edellyttää ihanteellista teknologiaa juuri sinun tarpeisiisi. Alfa Laval on jo 90 vuoden ajan kehittänyt asiakkaidemme sovelluksiin räätälöityä levylämmönvaihdinteknologiaa. Tarjoamme markkinoiden kattavimman levylämmönvaihtimien valikoiman kaikenlaisiin tarpeisiin. Matkan varrella karttuneen kokemuksemme ansiosta löydämme aina optimaalisen ratkaisun.

plate-heat-exchangers 640x360
.

Markkinoiden laajin levylämmönvaihtimien valikoima

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Juotetut ja fuusiotekniikalla valmistetut levylämmönvaihtimet

Kompakteja ja huoltovapaita: tarjoamme laajan valikoiman hyväksi havaittuja juotettuja ja fuusiotekniikalla valmistettuja lämmönvaihtimia.

Juotetut levylämmönvaihtimet

Fuusiotekniikalla kootut levylämmönvaihtimet, 100-prosenttista ruostumatonta terästä

Kaasu-vesi-levylämmönvaihtimet

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

Laaja valikoimamme tiivistettyjä levylämmönvaihtimia asettaa uudet markkinastandardit tehokkuudelle, luotettavuudelle ja huollettavuudelle.

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

Puolihitsatut levylämmönvaihtimet

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Hitsatut levylämmönvaihtimet

Kompaktit hitsatut levylämmönvaihtimet tarjoavat maksimaalisen tehokkuuden parantamaan kestävyyttäsi.

Hitsatut spiraalilämmönvaihtimet

Levy-lohkolämmönvaihtimet

Hitsatut levy-vaippalämmönvaihtimet

Painetun piirin lämmönvaihtimet


hc_hub-quick-selection-vignette.jpg

Löydä ratkaisusi yleisiin lämmitys- ja jäähdytyssovelluksiin

Alfa Laval -tuoteopas on helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla voit valita parhaan ratkaisun sovellukseesi. Se sisältää myös paikallisten Alfa Laval -kumppaneiden tiedot, ja voit pyytää tarjouksia tuotteille.

Alfa Lavalin uuden verkkokaupan ansiosta tarvitsemiesi laitteiden valitseminen ja tilaaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Verkkokaupasta voi toistaiseksi tilata vain juotettuja lämmönvaihdinmalleja, mutta saataville tulee pian myös tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia sekä varaosia levylämmönvaihtimiin ja muihin laitteisiin.

Tutustu Alfa Lavalin tuoteoppaaseen

Löydä ratkaisusi raskaan prosessiteollisuuden lämmönsiirtotehtäviin

Raskaan prosessiteollisuuden asiakkaille oikea lämmönvaihdin on elintärkeää kestävän kehityksen, laitosten luotettavuuden ja käyttötalouden parantamiseksi. Mutta koska nykyään on niin monia vaihtoehtoja, oikean löytäminen voi olla mutkikasta ja aikaa vievää.
Alfa Laval HEXpert -valintatyökalun avulla löydät nopeasti juuri sinulle sopivan lämmönvaihtimen. Vastaa muutamaan lyhyeen kysymykseen ja saat räätälöidyn suosituksen vastaamaan yksilöllisiä tarpeitasi. Työkalu kattaa tällä hetkellä tuotteet, joiden suunnittelupaineet ovat jopa 100 bar ja suunnittelulämpötilat jopa 450°C.

 

Kokeile HEXpert-valintatyökalua

 

HEXpert_selector_male_asian_engineer_with_ipad.jpg

Green hydrogen

Astu tulevaisuuteen vihreän vedyn avulla

Vihreä vety mahdollistaa päästöttömät energiaratkaisut liikenteen ja sähköntuotannon polttoaineeksi, raskaan teollisuuden ja rakennusten lämmitykseen sekä merkittäväksi kemianteollisuuden raaka-aineeksi.

Lue lisää

Etsitkö lisää työkaluja ja asiantuntemusta?

Haluatko hyötyä Alfa Lavalin yli kahdeksan vuosikymmenen lämmönsiirtotietämyksestä ja -kokemuksesta? Käyttääkö yrityksesi BIM-tiedostoja, 3D-piirustuksia tai muita konsulttityökaluja? Siirry Alfa Laval Heating & Cooling Hubiin saadaksesi uusimmat resurssit alallesi.

Siirry lämmityksen- ja jäähdytyksen hubiin


heating_cooling-hub-vignette-2021.jpg

.

Ota meihin yhteyttä

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.


.

Usein kysyttyjä kysymyksiä levylämmönvaihtimista

Mitä erilaisia levylämmönvaihtimia on?

Levylämmönvaihtimia on monenlaisia malleja, jotka on tarkoitettu palvelemaan parhaiten erityyppisiä erityissovelluksia ja prosessiolosuhteita. Tavallisten levylämmönvaihtimien pääluokat ovat seuraavat:

Juotetut levylämmönvaihtimet
Fuusiotekniikalla valmistetut levylämmönvaihtimet
Kaasu-vesi-levylämmönvaihtimet
Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet
Puolihitsatut levylämmönvaihtimet
Hitsatut spiraalilämmönvaihtimet
Hitsatut levy-lohkolämmönvaihtimet
Hitsatut levy-vaippalämmönvaihtimet
Painetun piirin lämmönvaihtimet

 

Millainen levylämmönvaihdin on paras?

Useat tekijät voivat vaikuttaa siihen, minkätyyppinen levylämmönvaihdin sopii parhaiten tiettyyn tehtävään. Näitä voivat olla muun muassa väliaineen ja kylmäaineen tyyppi, suunnittelupaine, mitoitus, kapasiteettitarpeet sekä tehokkuus- ja huollettavuusvaatimukset. Toimintasi erityistarpeiden ja -olosuhteiden perusteella Alfa Laval voi auttaa sinua löytämään optimaalisen levylämmönvaihtimen toimintaasi. Tarjoamme seuraavat online-työkalut opastukseen:

Alfa Lavalin tuoteopas yleisiin jäähdytys- ja lämmityssovelluksiin
HEXpert raskaan prosessiteollisuuden lämmönsiirtotehtäviin

 

Kuinka suunnittelen parhaan ratkaisun levylämmönvaihtimen ympärille?

Alfa Lavalin lämmitys ja jäähdytyskeskuksesta löydät konsulttityökalut optimaalisen ratkaisun suunnitteluun. Tutustu näihin verkkotyökaluihin saadaksesi ohjeita:

Alfa Lavalin tuoteopas yleisiin jäähdytys- ja lämmityssovelluksiin

HEXpert raskaan prosessiteollisuuden lämmönsiirtotehtäviin

 

Kuinka valitsen oikeankokoisen levylämmönvaihtimen?

Prosessitarpeidesi ja kapasiteettivaatimustesi perusteella Alfa Laval voi auttaa sinua valitsemaan optimaalisen koon levylämmönvaihtimelle. Tutustu näihin verkkotyökaluihin saadaksesi ohjeita:

Alfa Lavalin tuoteopas yleisiin jäähdytys- ja lämmityssovelluksiin

HEXpert raskaan prosessiteollisuuden lämmönsiirtotehtäviin

 

Miten levylämmönvaihdin toimii?

Levylämmönvaihtimien eri luokilla ja malleilla on erilaiset toimintaperiaatteet. Alfa Lavalin lämmitys- ja jäähdytyskeskuksessa on useita resursseja, mukaan lukien verkkokursseja, jotka selittävät erityyppisten lämmönvaihtimien taustalla olevat perusteet.

 

Missä kevyen teollisuuden kohteissa käytetään levylämmönvaihtimia?

Levylämmönvaihtimia käytetään monenlaisiin tehtäviin lähes kaikilla kuviteltavissa olevilla toimialoilla kaikkialla maailmassa. Alfa Laval lämmitys- ja jäähdytyskeskuksessa voi tutustua käytännön sovellusesimerkkeihin, jotka osoittavat, miksi oikean levylämmönvaihtimen käyttö vaikuttaa merkittävästi prosessin suorituskykyyn.
Tyypillisiä käyttökohteita ovat

ilmastointilaitteet ja lämpöpumput
kiinteistöjen lämmitys ja käyttövesi
LVI-jäähdytys
Kylmätekniikka

 

Millainen lämmönvaihdin sopii parhaiten luonnollisille ja synteettisille matalan GWP:n kylmäaineille?

Erityyppisillä kylmäaineilla on erilaiset ominaisuudet, ja siksi ne vaativat erilaisia lämmönvaihtimia. Lämmönvaihtimen optimaaliseen valintaan voi vaikuttaa myös kyseessä oleva käyttökohde tai tehtävä. Alfa Lavalissa työskentelee johtavia asiantuntijoita sellaisten synteettisten ja luonnollisten kylmäaineiden käytössä, joilla on alhainen ilmaston lämpenemispotentiaali (GWP). Nykyään tarjoamme laajan valikoiman lämmönvaihtimia, jotka on suunniteltu täyttämään hiilivety-, CO2- ja ammoniakkikäytön erityisvaatimukset. Alfa Lavalin lämmitys- ja jäähdytyskeskuksen tietopankista löytyy videoita, joissa selitetään matalan GWP:n kylmäaineiden tuomia haasteita ja mahdollisuuksia, sekä ladattavissa olevan yksityiskohtaisen white paper - dokumentin.

 

Mitä AHRI tarkoittaa ja onko se tärkeä?

AHRI on tutkimuslaitos, jonka nimi tulee sanoista "Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute". AHRI tarjoaa markkinoiden ainoan kolmannen osapuolen sertifioinnin varmistaakseen, että lämmitys-, ilmanvaihto-, ilmastointi-, jäähdytys- ja vedenlämmitystuotteet toimivat valmistajien julkaisemien tietojen mukaisesti. Alfa Lavalilla on AHRI-sertifiointi tiivisteellisille levylämmönvaihtimille, juotetuille levylämmönvaihtimille ja fuusiotekniikalla valmistetuille levylämmönvaihtimille. Lisätietoja AHRI-sertifioinnistä löydät täältä.

Voit myös katsoa webinaarimme joka kertoo miten AHRI-sertifikaatti voi auttaa sinua saavuttamaan alhaisimmat tuotantokustannukset.