Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

Alfa Laval ei tee keskinkertaisia tuotteita. Onpa kyseessä monipuolinen teollisuusvalikoimamme, puolihitsattu teollisuusvalikoimamme jäähdytys- ja tarkkuusprosesseihin, hygieniavalikoimamme elintarvikkeille, juomille ja lääkkeille tai erikoistunut lauhde-, haihdutus- ja kuitumateriaalivalikoimamme, sijoitat alhaisiin kustannuksiin ja lisättyyn tehokkuuteen ja turvallisuuteen.

TS45 still 640x360

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet nykyaikaisia vaatimuksia varten

  • Korkein lämpötehokkuus ja läheinen lämpötilan lähestyminen
  • Kompaktit yksiköt – tilaa säästävä ja helppo huoltaa
  • Maksimi käyttöaika – vähemmän likaantumista, rasitusta, kulumista ja korroosiota
  • Joustava – helppo sopeutua muuttuviin työvaatimuksiin
Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet optimoivat lämmönsiirron aallotettujen levyjen suurilla pinnoilla, jotka vetävät lämpöä yhdestä kaasusta tai nesteestä toiseen. Korkea hyötysuhde, erinomainen luotettavuus ja kompakti muotoilu tarjoaa investoinnin, jolla on houkutteleva CTO-arvo tuotteen käyttöiän aikana. Ei pidä myöskään unohtaa laitteen energiansäästöominaisuuksia ja vähäistä ympäristön jalanjälkeä.
.
Cleantech Herobanner 1920x480-final

Kestävien ratkaisujen nopeuttaminen

Kuvittele kestävämpi maailma

.

Fast track valintaopas

Alfa Laval -tuoteopas on helppokäyttöinen työkalu, jonka avulla voit valita parhaan ratkaisun sovellukseesi. Se sisältää myös paikallisten Alfa Laval -kumppaneiden tiedot, ja voit pyytää tarjouksia tuotteille.

product-guide-640x360-B

Teollinen mallisto

Laaja valikoima teollisia tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia soveltuu kaikentyyppisille teollisuudenaloille ja useille sovelluksille lämmityksestä, jäähdytyksestä ja lämmön talteenotosta kondensoitumiseen ja haihtumiseen.

UK heat Exchangers
.

Vaadi uusia standardeja

Esittelyssä maailman moderneimmat tiivisteelliset levylämmönvaihtimet. Tutustu siihen, miten seuraavan sukupolven tiivistetyt levylämmönvaihtimet parantavat tehokkuutta, luotettavuutta ja huollettavuutta.

Demand new standards Webbanner EN
.

Levy- ja tiivistystekniikka

Aallotettujen levyjen rakenne optimoi lämmönsiirron tarjoamalla suuren, mutta kompaktin kokonaispinta-alan, jonka kautta lämpö voidaan vetää yhdestä nesteestä tai kaasusta toiseen.

Levyjen lämmönsiirtoalue puristetaan aallotetussa kalanruutukuviossa. Kun kaksi levyä on päällekkäin vastakkaisten kalanrintamallien kanssa, kierteen kaltainen virtaus ja suuri turbulenssi johtavat suuriin siirtokertoimiin ja tehokkaaseen itsepuhdistumiseen.

Aallotuskuvion muutos mahdollistaa lämmönvaihtimen käytön erilaisissa prosesseissa, jopa niissä, joissa on käytetään likaisia aineita.

piastra scambiatore

Jakelualue

 

Levyn jakelualue varmistaa tasaisen virtauksen koko levyn yli lämmönsiirtokyvyn maksimoimiseksi. Optimaalinen virtausjakauma vähentää myös likaantumista ja epätasaisia lämpötila-alueita pitämällä suorituskyvyn korkeana ajan mittaan ilman tarpeettomia energiahäviöitä, huoltokustannuksia tai suunnittelemattomia pysähdyksiä.

Tiivisteet ovat lämmönvaihtimen suorituskyvyn kannalta keskeisiä komponentteja. Suunnittelemme tiivisteen ja levyn yhdeksi, jolla varmistetaan optimoitu tiiviste. Kukin on räätälöity lämmönvaihtimen tehtävään. Oikea profiili, leveys, paksuus ja polymeerityyppi ja -yhdiste suojaavat laitetta ennenaikaisen vuotamisen tai tiivisteen tai levyn vaurioitumisen vaaralta. Hyödyt ovat pidempi tiivisteen käyttöikä, vähemmän seisokkeja ja alhaisemmat ylläpitokustannukset.

Tiivisteprofiili

Tiivisteliima

Erikoislevymallit

Kaksiseinäiset tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

Suunniteltu käytettäväksi nesteiden kanssa, joita ei voida sekoittaa. Estää vuotavan nesteen joutumisen kosketuksiin toisen piirin nesteen kanssa.

Leveät välilevyt

Ihanteellinen nesteille, jotka sisältävät kuituja tai karkeita hiukkasia. Suunniteltu poistamaan kiinteän aineen silloitus sisäänkäynnin alueella.

Lisätietoja WideGap-levylämmönvaihtimista

Puolihitsatut levyt

Mahdollistaa aggressiivisten ja vaikeiden nesteiden käytön ja laajentaa myös painealuetta.

Lisätietoja puolihitsatuista levylämmönvaihtimista

Ei-metalliset Diabon™ Graphite -levyt

Yhdistelmä sulatettua grafiittia ja fluoroplastista antaa erinomaisen kestävyyden syövyttäviä materiaaleja vastaan.

Lue lisää Diabon Graphite non-metallic -levyistä

.

Levylämmönvaihtimien toiminta

Lämmönvaihtimen takana oleva käsite on suhteellisen yksinkertainen – väliaineen lämmittäminen tai jäähdyttäminen siirtämällä lämpöä sen ja toisen välillä.

Tiivisteellisten levylämmönvaihtimien levyt on varustettu elastomeerisilla tiivisteillä, jotka tiivistävät kanavat ja ohjaavat väliaineen vaihtoehtoisiin kanaviin. Runkolevyn ja painelevyn välissä oleva levypakka on kiristetty levyjen välissä olevilla kiinnitysmuttereilla. Kanavalevyt ja painelevy ripustetaan yläpuolella olevasta kantokiskosta ja kiinnitetään paikalleen alemman ohjauspalkin avulla. Sekä kantokisko että ohjauspalkki on kiinnitetty tukipylvääseen. Suunnittelu mahdollistaa helpon puhdistuksen ja helpon kapasiteetin muuttamisen (poistamalla tai lisäämällä levyjä).

Plate heat exchanger exploded view T25 w text

Tiivisteellisen levylämmönvaihtimen lämmönsiirtoalue koostuu sarjasta aallotettuja levyjä, jotka on koottu rungon ja painelevyjen välille paineen säilyttämiseksi. Tiivisteet toimivat eristeinä levyjen välillä. Nesteet kulkevat normaalisti lämmönvaihtimen läpi. Tämä antaa tehokkaimman lämpötehokkuuden ja mahdollistaa hyvin läheisen lämpötilamenetelmän, eli poistuvan prosessiväliaineen ja syöttöväliaineen lämpötilaeron.

Lämpöherkälle tai viskoottiselle alustalle voidaan käyttää samanaikaista virtausta, jotta kylmin neste kohtaa kuumimman nesteen niiden tullessa lämmönvaihtimeen. Tämä minimoi materiaalin ylikuumenemisen tai jäätymisen vaaran.

Levyjä on saatavana erilaisilla puristussyvyyksillä, chevron-kulmilla ja erilaisilla aaltomuodoilla, jotka on suunniteltu ja valittu huolellisesti optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Sovelluksesta riippuen jokaisella tuotevalikoimalla on omat erityiset levyjen ominaisuudet.

Jakelualue varmistaa, että nesteet jakautuvat tasaisesti koko lämmönsiirtopinnalle ja auttavat välttämään pysähtyneitä vyöhykkeitä, jotka voivat aiheuttaa likaantumista.

Nopeasta virtauksesta aiheutuva turbulenssi levyjen välillä johtaa suurempaan lämmönsiirtoon, jonka seurauksena on painehäviö. Lämpösuunnittelijamme voivat auttaa sinua suunnittelemaan ja valitsemaan sovelluksellesi sopivan mallin ja kokoonpanon siten, että se tuottaa maksimaalisen lämpötehon vähimmäispainehäviöllä.

Perinteiset tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

Hygieeniset sovellukset

Erityiset sovellukset