Lämpöpumppu- ja ilmastointiratkaisut

Energiatehokkuus sekä vaatimukset uusille kylmäaineille, joilla on alhainen GWP (Global Warming Potential) ovat elintärkeitä suunniteltaessa lämpöpumppuja ja ilmastointia. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Alfa Laval tekee läheistä yhteistyötä asiakkaiden ja yliopistojen kanssa nopeuttaakseen kehitystä ja voidakseen tarjota levylämmönvaihtimia, jotka on suunniteltu täyttämään uudet sovellusmääräykset.

Building airconditioning and heat pumping 640x360

Alfa Laval lämmönvaihtimien edut

  • Tuotevalikoima, joka kattaa sekä kaupalliset että teolliset lämpöpumput, kuten CO2-lämpöpumput.
  • Yhteensopiva periaatteessa kaikkien kylmäaineiden kanssa matalasta erittäin korkeaan paineeseen.
  • Optimoitu lämpöpumpuille erityisesti suurissa tiloissa ja kiinteistöissä.
  • Lämpöpumput ovat neljä kertaa tehokkaampia kuin perinteiset kattilat asuntojen lämmityksessä ja jäähdytyksessä.
  • Joka vuosi Alfa Lavalin levylämmönvaihtimiin perustuvat lämpöpumput säästävät sähköä jopa 29 TWh, vähentäen hiilidioksidipäästöjä 6,6 miljoonaa tonnia

Lämmönvaihtimia erilaisiin käyttötarkoituksiin

Alfa Laval lämmönvaihtimet sopivat täydellisesti monenlaisiin lämpöpumppuihin yrityksille ja teollisuudelle. Tämä sisältää esimerkiksi ilmalämpöpumput ja ilma-vesilämpöpumput sekä lämpöpumput, jotka perustuvat propaaniin, CO2:een, ammoniakkiin tai muihin alhaisen GWP:n kylmäaineisiin.

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Juotetut levylämmönvaihtimet

Kompakteja ja huoltovapaita: tarjoamme laajan valikoiman hyväksi havaittuja juotettuja ja fuusiotekniikalla valmistettuja lämmönvaihtimia. Esimerkiksi AXP-sarja soveltuu erinomaisesti sovelluksiin, joissa käytetään CO2:ta kylmäaineena.

Näe valikoimamme

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Tiivisteelliset puolihitsatut levylämmönvaihtimet

Laaja valikoimamme tiivistettyjä levylämmönvaihtimia asettaa uudet markkinastandardit tehokkuudelle, luotettavuudelle ja huollettavuudelle.

Näe valikoimamme

fhe_alfanova_indhvac_right_640x360.jpg

Alfa Nova - Fuusiotekniikalla valmistetut levylämmönvaihtimet

Vaativiin tehtäviin optimoitu AlfaNova on ainutlaatuinen fuusiotekniikalla koottu lämmönvaihdin, joka on valmistettu 100 % ruostumattomasta teräksestä.

Lue lisää AlfaNovasta

Kestävää, tehokasta ja turvallista lämmitystä ja jäähdytystä propaanilla

Alfa Laval ja Simaka Energie- und Umwelttechnik GmbH suunnittelivat yhdessä innovatiivisen lämpöpumppuratkaisun sveitsiläiselle ruokakauppaketjulle. Järjestelmä on rakennettu kolmella suuren kapasiteetin juotetulla Alfa Laval -levylämmönvaihtimella ja käyttää matalan GWP:n propaania kylmäaineena, mikä takaa pitkän aikavälin kestävyyden, energiatehokkuuden ja turvallisen toiminnan.

Simaka Case story 640x360

Alfa Laval AC65 – tehokkuutta kiinteistölämpöpumppujen sovelluksiin

Lämpötehokkuutta, kehitystehokkuutta ja prosessitehokkuutta tarjoava AC65 on seuraavan sukupolven lämmönvaihdin suurten volyymien lämpöpumppumarkkinoille. Se tarjoaa vertaansa vailla olevaa laatua ja poikkeuksellista suorituskykyä pienimmällä mahdollisella latauksella, joten se sopii täydellisesti matalan GWP:n kylmäaineille, mukaan lukien R290.

AC65 vignette

Alfa Laval AC540-tuoteperhe – optimoitu matalan GWP:n kylmäaineille

Kylmäainemaailma kehittyy nopeasti ympäristösyistä ja haasteesta saavuttaa entistä korkeampi hyötysuhde uuden sukupolven matalan GWP:n kylmäaineilla, kuten R32 ja hiilidioksidi. Vastatakseen LVI-alan moniin uusiin haasteisiin Alfa Laval kehitti juotettujen lämmönvaihtimien AC540-tuoteperheen, jonka mallit on optimoitu toimimaan valitsemasi kylmäaineen kanssa.

AC540 heat exchanger