Lämpöpumppu- ja ilmastointiratkaisut

Ilmastointi on lämpenevässä maailmassa välttämätöntä kodeissa, yrityksissä, sairaaloissa, datakeskuksissa, laboratorioissa ja muissa kriittisissä laitoksissa. Se tuo kuitenkin ongelman: vuonna 2019 tilojen jäähdytys aiheutti yhden gigatonnin CO2-päästöt ja kulutti 8,5 prosenttia maailman sähköstä. Alfa Lavalin levynvaihdintekniikka matalan GWP:n (Global Warming Potential) kylmäaineilla tarjoaa kestävää jäähdytystä rakennuksiin ja lisää jäähdyttimen energiatehokkuutta.

Aircon-heat-pumps-hero

Miksi sinun pitäisi valita Alfa Laval ilmastointiratkaisuihin

 • Alfa Lavalin juotetut lämmönvaihtimet tarjoavat vertaansa vailla olevan lämpötehokkuuden ja mekaanisen suorituskyvyn optimaalisen kondensaation ja haihtumisen varmistamiseksi.
 • Lähes 100 vuoden kokemuksella Alfa Lavalin lämmönvaihtimet tarjoavat tehokkaita lämpöpumppuratkaisuja asiaankuuluvilla sertifikaateilla.
 • T&K-tiimimme auttavat sinua pysymään ennakoivasti kehityksen eturintamassa tarjoten viimeisimmät kestävät lämmönsiirtoratkaisut LVI-teollisuudelle.
 • Meillä on globaali läsnäolo ja paikalliset palvelukeskukset ympäri maailmaa, mikä varmistaa, että saat tehokkaan palvelun missä tahansa.
 • Alfa Laval voi optimoida juotetun lämmönvaihtimen OEM-asiakkaille erityisten sovellusten ja järjestelmävaatimusten mukaan.

Alan trendit

Pelkästään ilmastointi kuluttaa huikeat 70 % asuinrakennusten sähkönhuipusta kuumina päivinä Yhdysvalloissa ja Lähi-idässä. YK:n ympäristöohjelman (UNEP) ja kansainvälisen energiajärjestön IEA:n raportit ennakoivat tilojen jäähdytyskysynnän kasvavan jyrkästi.

Kun ilmastoinnin merkitys kasvaa maailmanlaajuisesti, siihen liittyvät ongelmat lisääntyvät – ellei niitä korjata.
Kylmäainemarkkinoilla on parhaillaan meneillään suuri muutos. Ympäristöhuolien vuoksi lainsäädännöllä pyritään asteittain poistamaan perinteisiä kylmäaineita ja ottamaan käyttöön uusia vaihtoehtoja, joilla on alhaisempi lämmityspotentiaali (GWP).

Alfa Laval käsittelee tätä kahdella tavalla. Parannetut levylämmönvaihtimet säästävät vuosittain 860 GWh sähköä.
Lisäksi uudet lämmönvaihtimemme ovat mukautettavissa valitsemallesi kylmäaineelle ja optimoitu luonnollisille, matalapaineisille ja alhaisen GWP-tason kylmäaineille.

Simaka case story640x360
F-kaasuasetus on mielestäni suurin kylmäainekieltoja koskeva muutos viimeisten 30 vuoden aikana. Tähän saakka oli aina olemassa korvaava tuote, joka täytti kaikki asiaankuuluvat turvallisuuskriteerit. Kylmätekniikan urakoitsijana et kuitenkaan voi tänä päivänä välttää syttyviä kylmäaineita, kuten propaania tai R1234ze:tä. Sinun täytyy pystyä käsittelemään niitä."

Karsten Uitz, Simakan toimitusjohtaja


Siirry asiakastarinaan

Optimaalisen sisäilmaston ylläpitäminen

Useat valmistajat integroivat Alfa Lavalin juotetut levyvaihtimet nestehöyrystimiksi ja/tai lauhduttimiksi ilmastoinnin jäähdytinyksikköön. Suurempia rakenteita varten integroidaan lisää Alfa Laval -lämmönvaihtimia. Tiivistetyt levylämmönvaihtimet, joilla on minimaalinen lämpötilaero, toimivat lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien välitehtävissä. Ylhäällä, katolle asennetut ilma-nestejäähdyttimet tai lauhduttimet poistavat tehokkaasti ylimääräisen lämmön.

Aircon heat pumps optimal indoor climate

Navigointi muuttuvilla kylmäainemarkkinoilla

Kylmäainemarkkinoilla on parhaillaan meneillään suuri muutos. Ympäristöhuolien vuoksi lainsäädännöllä pyritään asteittain poistamaan perinteisiä kylmäaineita ja ottamaan käyttöön uusia vaihtoehtoja, joilla on alhaisempi ilmaston lämpenemispotentiaali (GWP). Katso video ja lataa tämä tutkimusraportti, niin saat perustietoja vaihtoehtoisten kylmäaineiden valinnasta ja mukautuksesta erilaisiin lämmitys- ja jäähdytyssovelluksiin.


Lataa tutkimusraportti

Juotetut levylämmönvaihtimet

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

 • Kevyt kuparijuotettu rakenne pienessä koossa
 • Parempi lämpöhyötysuhde kuin vastaavissa putkilämmönvaihtimissa
 • Joustavat vaihtoehdot sopivat moniin sovelluksiin kaikentyyppisillä väliaineilla/nesteillä
 • Ihanteellinen luonnollisille ja matalan GWP-tason kylmäaineille

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

 • Joustavat ratkaisut voidaan mukauttaa tehtävän mukaan, mikä varmistaa korkeimman lämpötehokkuuden
 • Kompakti malli säästää tilaa ja sitä on helppo huoltaa
 • Ratkaisuja likaantumisen, kuormituksen ja korroosion vähentämiseen käyttöajan maksimoimiseksi

Oletko konsultti? Järjestelmäintegraattori?

Oletko konsultti? Katso täältä! Alfa Lavalilla on vuosikymmenten kokemus lämmönvaihdosta ja voimme tarjota asiantuntemustamme nykypäivän lämmitys- ja jäähdytyshaasteiden ratkaisemiseksi. Löydä vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin, jotka koskevat kaikkea energiatehokkuudesta luonnollisiin kylmäaineisiin, sekä hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla sinun on helpompi löytää oikea tekniikka sovellukseesi.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-suorituskykysertifioidut lämmönvaihtimet takaavat varman lämpösuorituskyvyn

AHRI-tutkimuslaitoksen (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute) myöntämä sertifiointi on ainoa maailmanlaajuinen kolmannen osapuolen suorittama lämpösuorituskyvyn tarkastus. Tämä antaa riippumattoman varmuuden siitä, että levylämmönvaihtimesi toimii valmistajan julkaisemien luokitusten mukaisesti. Alfa Laval tarjoaa AHRI-sertifioituja tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia, juotettuja levylämmönvaihtimia ja fuusiotekniikalla valmistettuja levylämmönvaihtimia.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Älykäs valinta!

Älä enää tuhlaa aikaa hakujen tekemiseen verkkosivuilta tai katalogeista! Yksilölliseen käyttötarkoitukseesi sopiva lämmönvaihdin löytyy nyt nopeammin kuin koskaan Alfa Lavalin uuden Tuoteoppaan avulla.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Kestäviä ratkaisuja hukkaenergian metsästyksellä

Energiatehokkuuden parantamiseksi meidän kaikkien on metsästettävä hukkaenergiaa ja vähennettävä sen määrää. Alfa Lavalilla on tekniikkaa, asiantuntemusta ja palvelua lämmönsiirtotehon maksimoimiseksi. Laske uudella työkalullamme, kuinka paljon voit säästää tänään.

energy hunter screen view

LVI ja kestävät kaupungit

Kaupungeilla on ratkaisevan tärkeä rooli ilmastokriisin torjunnassa, sillä ne kuluttavat yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta. Merkittävä osa kaupunkien energiankulutuksesta käytetään lämmitykseen ja jäähdytykseen, joten energiatehokkuuden parantaminen on ensiarvoisen tärkeää. Alfa Lavalilla on lähes sadan vuoden kokemus lämmönsiirrosta ja lämmön talteenotosta, ja yhtiön tavoitteena on tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Valitse meidät energiamurroksen ja kestävän tulevaisuuden kumppaniksi.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.