Sellun tuotanto

Alfa Lavalilla on laaja valikoima laitteita ja useiden vuosien prosessiosaaminen selluntuotannon erotusprosessien ympäristöystävälliseen optimointiin. Kokemuksemme kattaa myös lämmitys-, jäähdytys-, haihdutus- ja lauhdutusratkaisut erilaisissa sovelluksissa puuvarastoista, kuitulinjoista ja talteenottoalueista kemiallisiin saarekkeisiin ja jätevedenpuhdistamoihin.

pulp production 640x360

Energia- ja resurssitehokkuus sellutehtaasi tuotannossa

  • Parempi lämmön talteenotto ja energiatehokkuus
  • Tehokas kemikaalien talteenotto ja jätteen minimointi
  • Arvokkaiden sivutuotteiden erotus
  • Pidemmät käyttöajat ja parempi tuottavuus
  • Kompakti muotoilu ja pieni tilantarve säästävät asennuksessa

Alfa Lavalin laaja laitteistovalikoima sisältää tiivisteellisiä ja hitsattuja lämmönvaihtimia lämmitys-, jäähdytys-, haihdutus- ja lauhdutusratkaisuihin erilaisissa sellu- ja paperisovelluksissa. Nopeat separaattorimme puhdistavat voiteluöljyn tehokkaasti ja toimivat useiden mäntyöljyjärjestelmien ytimissä maailmanlaajuisesti. Dekantterilingot auttavat minimoimaan jäteveden käsittelylaitoksiin hävitettävän jätteen ja viherlipeäsakan käsittelyn.

Webinar | Possibilities of carbon capture in the pulp and paper industry

Paperiteollisuudessa tapahtuu monia muutoksia ja alaa muokkaavat monenlaiset trendit. Webinaarimme keskittyy yhteen näistä uusista mahdollisuuksista, joka on hiilidioksidin talteenotto ja mahdollisuus vähentää päästöjä.

P&P webinar vignette 640x360 2022
.
Cleantech Herobanner 1920x480-final

Kestävien ratkaisujen nopeuttaminen

Kuvittele kestävämpi maailma

.
.

Kuitupitoisten prosessinesteiden helppo käsittely

Alfa Laval -lämmönvaihtimet on optimoitu käsittelemään kuituja ja muita kiinteitä aineita sisältäviä nesteitä helposti samalla, kun ne tarjoavat korkean lämpöhyötysuhteen ja maksimaalisen lämmön talteenoton. Muita etuja ovat alhaiset asennus-, käyttö- ja ylläpitokustannukset sekä täydellinen pääsy lämmönsiirtopinnalle helpon puhdistuksen varmistamiseksi.

spectrum of HE.png

.

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet optimoivat lämmönsiirron aallotettujen levyjen suurilla pinnoilla, jotka vetävät lämpöä yhdestä kaasusta tai nesteestä toiseen. Korkea hyötysuhde, erinomainen luotettavuus ja kompakti muotoilu tarjoaa investoinnin, jolla on houkutteleva CTO-arvo tuotteen käyttöiän aikana. Ei pidä myöskään unohtaa laitteen energiansäästöominaisuuksia ja vähäistä ympäristön jalanjälkeä.

t25-plate-640x360

Hitsatut spiraalilämmönvaihtimet

Alfa Lavalin spiraalilämmönvaihtimet on suunniteltu ratkaisemaan kovimmat mahdolliset lämmönsiirtohaasteet. Toistuvat prosessiongelmat, kuten usein toistuva likaisen materiaalin aiheuttama saastuminen, painehäviöt sekä lattiatilan asettamat rajoitukset ratkeavat usein lopullisesti kahden nesteen ja kaksivaiheisen käsittelyn sovelluksissa. Erittäin kestävä, tehokas ja pienikokoinen rakenne pitää sekä asennus- että ylläpitokustannukset erittäin alhaisina, ja laitteen likaantumiskestävyys on todistetusti omaa luokkaansa.

spiralhe 640x360

Compabloc

Maailmanlaajuisesti yli 30 000 laitetta hoitamassa vaativia lämmönsiirtotehtäviä, on Compabloc lämmönsiirron markkinajohtaja. Laserhitsattu rakenne tarjoaa erinomaisen luotettavuuden tehtävissä, joihin liittyy aggressiivinen materiaali sekä korkeat paineet ja lämpötilat. Compabloc tarjoaa myös 3–5-kertaisen lämpötehokkuuden verrattuna perinteisiin putkilämmönvaihtimiin, ja kompaktin muotoilunsa ansiosta se on paljon helpompi asentaa ja huoltaa.

Alfa Laval Compabloc series fully welded plate heat exchanger
.

.

Kuinka WideGap-lämmönvaihdin toimii

WideGap-lämmönvaihdin on räätälöity käsittelemään kuitumaisia nesteitä, erittäin viskoosia nesteitä ja karkeita hiukkasia sisältäviä nesteitä. Levyn kuvion ja puristussyvyyden ansiosta nämä nesteet kulkevat helposti lämmönvaihtimen läpi.

Tämän tiivisteellisen levylämmönvaihtimen lämmönsiirtoalue koostuu sarjasta aallotettuja levyjä, jotka on koottu rungon ja painelevyjen välille paineen säilyttämiseksi. Levyjen välinen tiiviste koostuu useista tiivisteistä. Korkeimman lämpötehon saavuttamiseksi ja hyvin lähellä olevan lämpötilan saavuttamiseksi nesteet kulkevat tavallisesti vastavirtana lämmönvaihtimen läpi.

Lisätietoja

.

.

.

Saippuakäsittely ja mäntyöljyn tuotanto

Alfa Lavalilla on pitkä kokemus mäntyöljyn tuotannosta. Käytämme keskipakovoimaa parhaan tehokkuuden ja laadukkaimman tuotteen valmistamiseksi nopeilla erottimilla. Samaa tekniikkaa voidaan soveltaa myös saippuan erottamiseen mustalipeästä. Saippuan erottaminen mustalipeästä ja korkealaatuisen raakamäntyöljyn tuottaminen tapahtuu minuuteissa.

forest 640x360
.

Viherlipeän käsittely

Viherlipeän käsittely toimii sellutehtaan munuaisena ja poistaa prosessin ulkopuoliset aineet varmistaen samalla prosessikemikaalien talteenoton ja uudelleenkäytön kerta toisensa jälkeen.

Pump power plant 640x360
.

Voiteluöljyn puhdistus

Kaikki öljyt sisältävät jonkin verran vettä. Mutta kun vesi saastuttaa voiteluöljyn vuotojen sekä tiivistymisen vaikutuksesta ja tasot nousevat, tämä voi aiheuttaa vakavia ongelmia. Sellu- ja paperiteollisuudessa vesi on ensisijainen syy laakerien rikkoutumiseen.

Lube oil cleaning 640x360
.

.

Kuinka voimme auttaa?

Onko sinulla kysyttävää Alfa Lavalin lämmönvaihtimista?

Man wearing a jacket with Alfa Laval logotype

Onko sinulla kysyttävää Alfa Lavalin keskipakoseparaattoreista?

Contact us 640x360
.

.