Soap treatment and Tall oil production

Alfa Lavalilla on pitkä historia elintarvikkeiden, liimojen, lakkojen, musteiden tai porausnesteiden mäntyöljytuotannossa. Erittäin tehokkaita keskipakoseparaattoreitamme käytetään tuotannon huomattavaan parantamiseen perinteiseen teknologiaan verrattuna ympäristöystävällisissä prosesseissa. Samaa tekniikkaa voidaan soveltaa myös saippuan erottamiseen mustalipeästä korkealaatuisen mäntyöljyn tuottamiseksi.

Paper mill 640x360

Kasvattaa huomattavasti mäntyöljyn saantoa perinteiseen tekniikkaan verrattuna

  • Yli 97 %:n saanto korkealaatuista raakamäntyöljyä
  • Nopea ja tehokas erotusprosessi
  • Kompakti muotoilu ja tilaa säästävä rakenne
  • Täysin automatisoitu sisältäen puhdistuksen paikallaan (CIP)
  • Pienempi rikkihapon kulutus mäntyöljykuutiometriä kohti

Alfa Lavalilla on yli 70 vuoden kokemus mäntyöljyn tuotannon keskipakoseparaattoreista. Erottimemme ovat nykyään monien mäntyöljyjärjestelmien ytimenä maailmanlaajuisesti, ja niiden tuottava erotustehokkuus ja kestävä toiminta auttavat vastaamaan kysyntään markkinoilla, joilla tarjonta on rajallista.

Innovaatioita hyväksi todetun tekniikan avulla

Alfa Lavalilla on pitkä kokemus keskipakoseparaattoreiden toimittamisesta mäntyöljyn tuotantoon, ja perinne ulottuu 1950-luvulla ostettuun Celleco-yhtiöön. Siitä lähtien Alfa Lavalin keskipakoseparaattorit ovat toimineet monien mäntyöljyjärjestelmien sydämenä maailmanlaajuisesti.

Korkealaatuiselle raakamäntyöljylle on kysyntää, käytetäänpä sitä elintarvikkeiden, liimojen, lakkojen, musteiden, porausnesteiden tai polttoaineiden komponenttina, vaikka tarjonta on rajallista. Siksi on tärkeää saada uusioaineista kaikki irti mahdollisimman suurella tuotolla. Tehokas erottelu mahdollistaa tämän.

Mäntyöljyn tuotanto ja saippuan erotus

Alfa Lavalin pitkä kokemus auttaa meitä ymmärtämään prosessitehokkuuden tarpeen mäntyöljyn tuotantolaitoksessa. Toimitamme yhteistyössä Alfa Laval -alustoja, jotka perustuvat keskipakoseparaattoreihin, jotka yhdistävät useita teknologioita kokonaisiksi järjestelmiksi raakamäntyöljyn tuotantoon ja saippuan käsittelyyn:

  • Mäntyöljyn tuotantolaitos jalostaa saippuaa korkealaatuiseksi raakamäntyöljyksi
  • Mustalipeäsaippuan erotus saippuan poistamiseksi mustalipeästä

Runsaasti ligniiniä ja kiintoainetta sisältävissä mäntyöljyjärjestelmissä (tyypillinen seuraus huonosta saippuan kuorimisesta) voidaan käyttää linkosentrifugia ennen keskipakoseparaattoria erottamisen parantamiseksi.

Chemical pulp mill 640x360

Parempi tehokkuus, pienempi koko, parempi laatu

Keskipakoseparaattorit eliminoivat suurten säiliöiden tarpeen ja pienentävät siten kokoa ja lisäävät erotuksen tehokkuutta. Ne myös lyhentävät prosessin viipymisaikaa päivistä minuutteihin, mikä johtaa tuoreempaan saippuaan, parempaan tuotteen laatuun ja korkeampiin saantoihin.

Alfa Lavalin mäntyöljyn tuotanto ja saippuan erotusprosessi ovat erittäin tuottoisia, ja niiden ympäristövaikutukset ovat vähäisiä, koska järjestelmien rakenne on suljettu. Voit odottaa rikkihapon kulutuksen vähenevän merkittävästi verrattuna perinteiseen tekniikkaan, mikä voi auttaa parantamaan tehtaasi rikkitasapainoa.

Alfa Lavalilla on laajin valikoima separaattoreita ja jokainen yksikkö on täysin optimoitu käyttötarkoitukseensa. Yhdessä maailmanlaajuisen huoltoverkostomme kanssa voit luottaa varmaan, korkealaatuiseen ja kestävään toimintaan laitteidesi koko käyttöiän ajan.

PX-separaattorin toiminta

Erotettava mäntyöljyseos syötetään separaattorin kulhoon pohjasta onton karan kautta levypinoon. Raskas faasi ja raskas liete pakotetaan kulhon kehälle, kun taas kevyt faasi virtaa kulhon keskustaa kohti, mistä se pumpataan ulos jatkokäsittelyä varten. Raskas faasi johdetaan ylälevyn yli kammioon, jossa säädettävä kuorintalaite pumppaa sen ulos separaattorista. Liete kerääntyy lietetilaan ja poistuu ennalta asetettujen jaksojen perusteella automaattisesti. Purkaus on toteutettu hydraulijärjestelmällä, joka pakottaa ennalta asetetuin väliajoin liukuvan kulhon pohjan putoamaan alas, mikä avaa lieteaukot kulhon kehällä. Liete kerääntyy runkoon, ja se poistuu sentrifugista syklonin kautta.

.


Käyttöesimerkkejä 

Alfa Laval -erottimet optimoivat mäntyöljyn tuotannon

Parempi saanto, korkeampi tuotteiden laatu ja ympäristöystävällisempi prosessi olivat osa parannuksista, joita ruotsalainen sellunvalmistaja Södra Cell koki päivittäessään Värön mäntyöljytehtaan TOPP5000-järjestelmäksi. Uuden tehtaan toimitti HEAD Engineering, ja se perustuu Alfa Lavalin nopeisiin separaattoreihin.

Södra Cell Värö 640x360

 

Kuinka voimme auttaa?

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää Alfa Lavalin ratkaisuista koskien mäntyöljyn mustalipeän ja muiden selluntuotannon tärkeiden prosessien ympäristöystävällistä optimointia.

 

leaf_640x360.png

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

.