Voiteluöljyn puhdistus

Voiteluöljyn laadun vaikutus laitteiden käyttöikään ja tuottavuuteen on merkittävä. Puhdistettu voiteluöljy säilyttää laatunsa ajan myötä, joten sillä on olennainen vaikutus prosessin pysymiseen kunnossa ja ongelmattomana. Voiteluöljyn puhdistamiseen on olemassa monia vaihtoehtoja. Asiantuntemuksemme auttaa sinua valitsemaan niistä oikean.

Bubbles in yellow oil

Puhdas voiteluöljy varmistaa toiminnan sulavan jatkumisen

 • Poistaa sekä veden että kiintoaineet yhdellä toimenpiteellä
 • Puhdistaa tehokkaasti jopa pienen hiukkaskoon kiintoaineet
 • Minimaalinen huoltotarve parantaa prosessin käyttöastetta
 • Pidentää laitteiden käyttöikää
 • Alhaiset kokonaiskustannukset

Suodatus, saostaminen ja sentrifugointi ovat kolme päätekniikkaa voiteluöljyn puhdistamiseen. Niistä jokaisella on omanlaisensa ominaispiirteet. Itsellesi sopiva vaihtoehto määräytyy pitkälti prosessisi erityisvaatimusten perusteella. Seuraavassa käsitellään jokaista kolmea tekniikkaa, ja meillä on lisäksi tarjolla resurssit kattavista tutkimusraporteista käteviin tarkistuslistoihin, jotka auttavat tietopohjaisen päätöksen tekemisessä.

Haluatko lukea lisää voiteluöljyn puhdistamisesta? 

Etsitkö tuotteita ja osia? Tutustu tuoteoppaaseen tai pyydä tarjous nopeasti! 

.

Voiteluöljyn puhdistuksen kolme perustekniikkaa lyhyesti

Voiteluöljyn puhdistuksen on osoitettu tuottavan merkittäviä kustannussäästöjä. Mutta miten osaat valita oikean – sekä tehokkaan että edullisen – puhdistustekniikan omaan käyttöösi? Vertailemme seuraavassa kolmea yleisintä puhdistusvaihtoehtoa: sentrifugointia, suodatusta ja saostusta.

 • Sentrifugointi erottaa toisistaan eritiheyksiset aineet – sekä veden että hiukkaset
 • Suodattimet sieppaavat vain niiden silmäkokoa suuremmat kiintoaineet
 • Saostussuodattimet poistavat veden voiteluöljystä

 

Tutkimusraportti: Voiteluöljyn puhdistuksen tärkeys

Haluatko tarkempaa tietoa voiteluöljyn puhdistamisesta? Tutkimusraporttimme antaa sinulle kattavan yleiskuvan käytettävissä olevista teknologioista ja auttaa omaan käyttöösi parhaiten sopivan valitsemisessa.

yellow oil with bubble
.

Tuotevalinnan pikaopas

Alfa Laval -tuoteopas on helppokäyttöinen työkalu, jossa voit etsiä ja valita parhaan jäähdytysnesteiden, pesunesteiden tai voiteluöljyjen suodatusratkaisun tuotteita suodattamalla ja pyytää valitsemastasi ratkaisusta tarjouksen. Voit siirtyä online tuoteluetteloon ja etsiä valitsemasi tuotteet ja osat vaikka heti. Jos haluamasi tuotteet eivät näy oman maasi tuoteluettelossa, ota meihin yhteyttä täyttämällä yhteydenottolomake.

guy with a phone

Tarkistuslista: Parhaan voiteluöljyn puhdistustekniikan valitseminen

Etkö ole varma, mitä voiteluöljyn puhdistustekniikkaa sinun kannattaisi käyttää? Tämä tarkistuslista auttaa vaihtoehtojen vertailemisessa ja prosessillesi sopivan ratkaisun valitsemisessa.

lube-oil-checklist-640x360

Esitys: Voiteluöljyn puhdistuksen tärkeys

Haluatko kertoa voiteluöljyn puhdistuksesta muille? Tämä esitys auttaa prosessin perusteiden ja eri tekniikoiden selittämisessä.

lube-oil-cleaning-separator-blades-640x360
.

Huolto

Take care of your separator correctly

Varmista pitkä käyttöikä

Hoitamalla separaattoria oikein varmistat vuosikymmenten mittaisen tehokkaan voiteluöljyn puhdistuksen. Lyhyesti sanottuna hyvän ylläpidon perusteet ovat käyttöoppaan lukeminen ja aitojen osien ja oikeiden työkalujen käyttäminen. Tarjoamme kattavan paketin yksityiskohtaisia huolto-ohjeita ja erityisiä huoltosarjoja, jotka sisältävät aitoja varaosia.

 • Maksimoi käyttöaste
 • Tue pitkää käyttöikää
 • Käyttövalmiit sarjat helpottavat ennaltaehkäisevää huoltoa ja säästävät aikaa
 • Lyhyempi tilausten käsittelyaika
 • Nopeat toimitukset maailmanlaajuisista jakelukeskuksista

Ennaltaehkäisevä huoltopaketti

Alfa Lavalin ennaltaehkäisevä huoltopaketti kattaa välihuollon (IS) tai laajan huollon (MS) tarvikkeet, jotka on pakattu laatikkoon tarvittavien osien kanssa. Huoltoväli määräytyy käyttötuntien tai kiinteän ajanjakson mukaan.

Suosittelemme seuraavaa:

 • Noudata aina separaattorin käyttöoppaan huolto-ohjeita
 • Suorita välihuolto 3–6 kuukauden välein (2–4 000 tuntia)*
 • Suorita laaja huolto 12–18 kuukauden (8–12 000 tunnin) välein koneen tyypin ja prosessiolosuhteiden mukaan*

* Käyttöohjeissa ilmoitetaan enimmäisväli. Yleisesti ottaen voiteluöljyn puhdistus on joustava sovellus, jossa huoltovälejä voidaan pidentää jossakin määrin.

Voiteluöljyseparaattoreiden käyttöoppaat

Manual for lube oil cleaning separators

Löydät öljynpuhdistusmoduulisi (OCM) uusimmat käyttöoppaat täältä.

Niistä löytyvät seuraavat tiedot:

 • Turvaohjeet
 • Käyttöohjeet
 • Huolto-ohjeet
 • Vianetsintäohjeet
 • Tekniset tiedot

Huomaa, että koska tämän tuotevalikoiman tuotteita on käytetty useiden vuosien ajan, vähäiset rakenne-erot tuotteissa voivat olla mahdollisia.

Käyttöoppaissa käsitellään kaikki laitteesi käyttöön ja huolenpitoon liittyvät seikat.

Käyttöoppaat ovat saatavana seuraaville tuotteille:

 • MAB 103 (OCM 103)
 • MAB 104 (OCM 104)
 • MAB 206 (OCM 206)
 • MMB 304 (OCM 304)
 • MMB 305 (OCM 305)

Separaattorimoduulin koon voi tarkistaa sen tyyppikilvestä.

Jos voiteluöljyseparaattorisi käyttöopas ei vastaa tuotteesi rakennetta, ota yhteyttä meihin.

Kyllä, haluan käyttöoppaan

Yhteystiedot

Työnimike/rooli

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

Tilaa separaattorin huoltosarja

Keskipakoseparaattorin huoltaminen on helppoa. Normaalisti ongelmattoman toiminnan varmistamiseen riittää, että tilaat separaattorin huoltosarjan ja asennat sen separaattoriin. Katso lisätiedot oikean huoltosarjan etsimisestä tuoteoppaastamme ja pyydä tarjous huoltosarjasta.

service kit

Huoltovideot

Meillä on tarjolla useita huoltovideoita, jotka auttavat öljynpuhdistusmoduulin kunnossa pitämisessä.

Voiteluöljyn puhdistusmoduulin asennus

Voiteluöljyn puhdistusmoduuli toiminnassa

Separaattorin puhdistaminen käsin

.
.

Pyydä pikatarjous

Saat kustannusarvion voiteluöljyn puhdistustarpeistasi nopeasti ja helposti täyttämällä tämän yksinkertaisen lomakkeen. Täytä järjestelmäsi perustiedot, niin otamme sinuun yhteyttä pian.

machinery

Voiteluöljyn puhdistuksen ongelmatilanteet

Jos voiteluöljyä ei puhdisteta tai ylläpidetä asianmukaisesti, voiteluöljyyn saattaa päästää sekä kiintoaineita että vettä, jotka saattavat vahingoittaa arvokkaita laitteitasi. Se voi johtaa kalliisiin huoltoihin ja korjauksiin tai jopa toiminnan keskeytymiseen. Nämä ongelmat ovat vältettävissä.

Voiteluöljyn laadun jatkuva varmistaminen on paras tapa suojautua likaantumisesta johtuvilta ongelmilta. Keskittymällä pitämään öljyn puhtaana parannat kykyäsi pitää huoltokustannukset kurissa ja pitää prosessisi aikataulussa ja budjetissa.

Oil with bubbles

Kiintoaineista johtuva likaantuminen

Kiinteät hiukkaset voivat aiheuttaa monenlaisia toimintahäiriöitä. Aukon kokoa suuremmat hiukkaset estävät virtauksen ja aukon kokoa pienemmät hiukkaset lisäävät puolestaan kulumista, mikä voi johtaa laitteen täydelliseen tukkeutumiseen ja luoda mikrohalkeamia. Kaikista haitallisimpia ovat kiintoaineet, jotka ovat yhtä suuria tai hieman suurempia kuin liikkuvien osien välinen toleranssi. Ne aiheuttavat hankaavaa kulumista ja pintojen väsymistä, mikä voi johtaa laitteen pettämiseen.

Vedestä johtuva likaantuminen

Vesi on pääasiallinen syypää korroosioon ja syöpymiseen, ja veden sisäänpääsy laitteisiin voi johtaa kalliisiin vaihtoihin tai korjauksiin. Öljyyn päässyt vesi voi johtaa metallipintojen mikrokorroosioon ja metallipintojen koskettamiseen. Vesi nopeuttaa myös teräsosien haurastumista ja murtumista. Lisäksi se alentaa öljyn viskositeettia, mikä heikentää öljyn voitelukykyä.

Etujen yleiskuvaus: Voiteluöljyn puhdistuksen kustannustehokkuus

Onko käyttökustannusten pienentäminen tehtävälistallasi? Tämä infografiikka antaa yleiskuvauksen voiteluöljyn puhdistuksen eduista ja sisältää selkeän kustannusvertailun eri tekniikoiden kokonaiskäyttökustannuksista.

cogwheels
.

 

Voiteluöljyn puhdistusblogi

Epäpuhtauksien pitäminen pois voiteluöljystä voi olla haastavaa, mutta oikeilla tekniikoilla ja oikealla tietotaidolla se onnistuu helposti. Voiteluöljyn puhdistusta käsittelevät blogijulkaisumme antavat neuvoja siitä, miten voit parantaa tuottavuutta, vähentää huoltotarpeita ja leikata käyttökustannuksia.

.

.

Usein kysyttyä voiteluöljyn puhdistuksesta

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin voiteluöljyn puhdistamiseen liittyviin kysymyksiin. Yksityiskohtiin tarkemmin pureutuvaa tietoa yleisistä ongelmista löytyy voiteluöljyn puhdistusblogistamme.

yellow oil with bubbles

Toimitko merenkulkusektorilla? Meiltä löytyy tarpeisiisi optimoitu öljyratkaisu

Merenkulkusektorilla on aivan omanlaisensa tarpeet ja vaatimukset voiteluöljyratkaisuista puhuttaessa. Siksi meillä on juuri tätä sektoria varten suunniteltu tuoteperhe.

Large ship sailing in a sunset
.

Ota meihin yhteyttä

Valmistaudu parantamaan tuottavuutta ja pienentämään laitteiston elinkaarikustannuksia. Onko sinulla kysyttävää voiteluöljyn puhdistuksesta? Tarvitsetko apua oikean ratkaisun valinnassa? Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja siitä, miten voiteluöljyn puhdistusratkaisut voivat auttaa liiketoimintaasi. 

Täytä vain lomake, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

 

Contact us at Alfa Laval

Kyllä, haluan, että minuun otetaan yhteyttä

Työnimike/rooli

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.