Hitsatut spiraalilämmönvaihtimet

Alfa Lavalin spiraalilämmönvaihtimet on suunniteltu ratkaisemaan kovimmat mahdolliset lämmönsiirtohaasteet. Toistuvat prosessiongelmat, kuten usein toistuva epäpuhtaan median aiheuttama likaantuminen, painehäviöt sekä tilarajoitukset ratkeavat usein lopullisesti neste-neste- ja kaksivaiheisen käsittelyn sovelluksissa. Erittäin kestävä, tehokas ja pienikokoinen rakenne pitää sekä asennus- että ylläpitokustannukset alhaisina, ja laitteen likaantumiskestävyys on todistetusti omaa luokkaansa.

Welded spiral heat exchanger

Varmista kestävän kehityksen mukainen tuotanto Alfa Lavalin spiraalilämmönvaihtimilla

 • Erinomainen lämmönsiirto ja likaantumisen minimointi yhdessä tuottavat ainutlaatuisen lämpötehokkuuden ja energiasäästöt.
 • Helposti avattavan rakenteen ansiosta puhdistus on helppoa ja nopeaa, mikä takaa alhaiset ylläpitokustannukset
 • Yksinkertainen putkisto ja kompakti teräsrakenne vähentää asennuskustannuksia
 • Energiaa säästävä ja päästöjä vähentävä toiminta: lämpötehokkuus on 2–3 kertaa parempi kuin vastaavissa putkilämmönvaihtimissa.
 • Jokainen laite on täysin räätälöity, jotta käyttäjä saa parhaan tarkoitukseensa sopivan laitteen ja suurimman hyödyn investoinnistaan.
Alfa Laval on markkinoiden ainoa laitetoimittaja, jolla on yli puolen vuosisadan kokemus spiraalitekniikasta. Nykypäivänä Alfa Lavalin valmistamia spiraalilämmönvaihtimia käytetään kaikkialla maailmassa eri teollisuudenaloilla ratkaisemassa vaikeita tuotanto-ongelmia. Petrokemian tehtaat, polttoainejalostamot, terästehtaat, sellu- ja paperitehtaat, mineraalien jalostuslaitokset (niin metallien kuin malmien), jäteveden käsittelylaitokset (kunnalliset ja teollisuudessa käytettävät), lääketehtaat, kasviöljyjen jalostustehtaat ja maakaasun jakelulaitokset käyttävät näitä tuotteita.
.

Tiedostot

Alfa Lavalin spiraalilämmönvaihtimien huolto

Tutustu laajaan huoltopalvelutarjontaamme ja hyödyllisiin spiraalilämmönvaihtimien kunnossapitovinkkeihimme.

engineer wearing hard hat and safety glasses holding laptop in front of pipes and blue sky

Mallit

SpiralPro neste-neste tehtäviin

Alfa Lavalin SelfClean™-rakenteen ansiosta SpiralPro-lämmönvaihtimet ovat järkevä valinta tehtäviin, joissa käsitellään likaisia nesteitä, lietteitä, emulsioita, massaa tai kuitu- ja hiukkaspitoisia nesteitä. Kukin neste virtaa jatkuvasti ainoastaan yhdessä kanavassa, joten nestevirtauksen voima työntää mahdolliset likakertymät ja saostumat kanavan läpi ja ulos toisesta päästä.

SpiralPro-mallin pienen koon ansiosta useita suurikokoisia putkilämmönvaihtimia voidaan korvata yhdellä SpiralPro-lämmönvaihtimella. Tämä tuo huomattavaa säästöä infrastruktuurin ylläpitoon aiempaa vähemmän huolto- ja puhdistustarpeen ansiosta. Jos laite tarvitsee puhdistusta, kannet voidaan helposti irrottaa painepesuripuhdistusta varten.

Sovellukset

 • Likaavat nesteet sisältävät kiinteitä aineita, kuituja, käymisaineita, massaa ja lietettä
 • Neste-neste prosesseihin: esilämmitykseen, lämmitykseen, jäähdytykseen, siirtotehtäviin ja lämmön talteenottoon

SpiralPro höyrylämmitintehtäviin

Alfa Laval SpiralPro

SpiralPro-lämmönvaihtimet on optimoitu höyryn avulla tehtävään lämmitykseen käsiteltäessä erittäin helposti likaantuvia nesteitä. Kaikkien SpiralPro-yksiköiden tavoin myös nämä mallit ovat helposti avattavia nopeaa painepesurilla tehtävää puhdistusta silmällä pitäen.
Vastavirtaus takaa myös erittäin täsmällisen lämpötilan hallinnan maksimaalisen lämpötehokkuuden saavuttamiseksi.

Sovellukset

 • Likaavat nesteet, jotka sisältävät kiinteitä aineita, käymisaineita, massaa ja lietettä tai muita haastavia nesteitä, joita lämmitetään höyryllä käsittelyn aikana.

SpiralCond on oikea valinta höyryn tiivistämiseen ja haihduttamiseen tyhjiössä

Alfa Laval SpiralCond

SpiralCond-malliset lämmönvaihtimet ovat erittäin tehokas ratkaisu haastaviin kaksivaiheprosesseihin. Niitä voidaan käyttää sekä tiivistys- että haihdutusprosesseihin (jälkikeittämiseen). SpiralCond-mallin kompakti rakenne ja pystysuora asennusratkaisu takaa erittäin tehokkaan tilankäytön vastaaviin putkimallisiin lämmönvaihtimiin verrattuna. Asennustapa myös pienentää tarvittavien tukirakenteiden kokoa ja vähentää putkiston monimutkaisuutta.

SpiralCond-yksiköissä hyödynnetään ristivirtausta vastavirran sijaan. Jokainen yksikkö räätälöidään tarkasti käyttökohteen mukaan. Kanavaväli suunnitellaan huolellisesti pienintä mahdollista painehäviötä silmällä pitäen. Siksi SpiralCond-mallit soveltuvat erinomaisesti höyryjen tiivistämistä edellyttäviin kohteisiin.

Sovellukset

 • Kaasut: puhdas höyry ja inerttikaasuseokset
 • Höyry/neste: ylälauhduttimet, refluksilauhduttimet, tyhjiökondensaattorit, tuuletuslauhduttimet, likaantuvia nesteitä käsittelevät uudelleenlämmittimet, kaasunjäähdyttimet 

SpiralCond päällekkäin pinotussa kokoonpanomallissa

Alfa Laval SpiralCond

Alfa Laval voi myös toimittaa SpiralCond-mallisia lämmönvaihtimia pystysuoriin telineisiin asennettuina. Tästä on etua sovelluksissa, joissa tiivistämiseen ja haihduttamiseen käytetään useita jäähdytysväliaineita. Yksittäisen ja itsenäisesti toimivan SpiralCond-lämmönvaihtimen tavoin tällainen kokoonpano hyödyntää ristivirtausta ja avoimia kanavia, jolloin saavutetaan erittäin alhainen painehäviö tyhjiökäytössä.

SpiralCond-lämmönvaihtimen hyvä hyötysuhde mahdollistaa matalan ja halkaisijaltaan pienemmän pystytelineasennuksen perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Tämä tuo luonnollisesti huomattavia säästöjä infrastruktuuri- ja asennuskustannuksiin.

Käyttökohteet

 • Höyry/neste: ylälauhduttimet, refluksilauhduttimet, tyhjiökondensaattorit ja tuuletuslauhduttimet
.

Tapaa asiantuntijamme

Varmista kestävän kehityksen mukainen tuotanto Alfa Lavalin hitsatuilla spiraalilämmönvaihtimilla

Ainutlaatuinen suunnittelu- ja valmistusosaaminen

Paranna prosessin ympäristöystävällisyyttä

Ratkaisu haastaviin ongelmiin

Paranna kestävyyttä Alfa Lavalin hitsattujen ratkaisujen avulla

Paranna kestävyyttä Alfa Lavalin hitsattujen ratkaisujen avulla

Alfa Laval welded heat exchangers maximize energy efficiency and heat recovery, with innovations that deliver exceptional thermal performance and reliability, for a wide range of duties. But it’s more than technology. It’s also the people: experienced experts with deep process knowledge and a global service presence. Combined, that’s how you improve sustainability.

.

Toiminta

Toimintaperiaate

Alfa Laval spiral heat exchangersAlfa Lavalin spiraalilämmönvaihtimet ovat pyöreitä yksiköitä, jotka sisältävät kaksi samankeskistä spiraalivirtauskanavaa, yksi kullekin nesteelle. Eri aineet virtaavat vastakkaissuuntaisesti: yksi neste siirtyy yksikköön sen keskiosasta ja virtaa kohti reunaa, ja toinen neste tulee yksikköön reunasta ja siirtyy kohti keskiosaa. Molemmat kanavat ovat kaarevia ja niillä on yhtenäinen poikkipinta-ala. Sekoittumisen vaaraa ei ole.

Tuotekanava on normaalisti auki yhdellä puolella ja suljettu toisella puolella. Lämmitys- tai jäähdytysväliaineen kanava voi joskus olla suljettu molemmilta puolilta lämmitykseen tai jäähdytykseen käytettävän väliaineen puhtauden mukaan. Kullakin kanavalla on yksi liitäntä keskellä ja toinen lämmönvaihtimen reunalla.

Rakenne

Spiraaligeometrian ansiosta laitteessa on yksi kanava kullekin käsiteltävälle aineelle ja jatkuvasti kaartuva rakenne. Ratkaisu sopii hyvin nesteille, jotka aiheuttavat likaantumista prosessissa. Rakenteen etu on turbulenssin kaltainen suuri virtausvoima, joka aiheuttaa suuren leikkausvoiman. Tämä vähentää merkittävästi likaantumisriskiä.

Yksikanavainen laitegeometria luo myös puhdistusvaikutuksen, jota kutsutaan SelfClean™-rakenteeksi. Jos lämmönsiirtokanavassa oleva aine likaantuu, kanavan tämän osan poikkileikkaus pienenee. Koko virtauksen täytyy kuitenkin kulkea kanavan läpi. Tällöin nopeus kasvaa ja nestevirtauksen voima huuhtelee pois kaiken kerääntyneen lietteen tai likakertymät heti niiden muodostuessa.

Vertaa rakennetta putkilämmönvaihtimiin, joissa virtaus kulkee eri putkissa rinnakkain. Kun putket alkavat likaantua, syntyy painehäviö. Paineen laskiessa neste työntyy huonosti eteenpäin ja pyrkii löytämään vaihtoehtoisia virtausreittejä. Tuloksena on hyvin nopeasti tapahtuva putkien likaantuminen ja tukkeutuminen. Alfa Lavalin spiraalitekniikka puolestaan estää käytännössä kaiken likaantumisen ja tukkeutumisen mahdollisuuden.

SpiralPro

SpiralCond

.

Ei enää tarvetta jatkuvaan puhdistukseen

Mexichem on maailman johtavia muoviputkijärjestelmien sekä kemian ja petrokemian tuotteiden valmistaja. Tämän teollisuusyrityksen tavoitteena oli lisätä tuotantokapasiteettia markkinoiden kysyntään vastaamiseksi.

Happy customers at Mexichem in front of an installed Alfa Laval spiral heat exchanger

Paras ratkaisu likaantumisongelmiin

Leuna Germanyn MIDER-jalostamo, jonka omistaja on Total S.A, asensi alun perin järjestelmäänsä kaksi putkimaista lämmönvaihdinta jäähdyttämään nestekatalyyttisen krakkausyksikön pohjatuotteita.

Installed Alfa Laval welded spiral heat exchanger at Mider refinery.

Yksi maailman suurimmista sinkin tuottajista

”Käytämme näitä yksiköitä, koska ne ovat erittäin vahvoja ja erittäin helppoja puhdistaa. Sekä tietenkin siksi, että niiden lämpötehokkuus on erinomainen.” - Francisco Tarmago, teknologiapäällikkö, Asturiana de Zinc

Asturiana zinc production in Spain
.

Ainutlaatuiset ominaisuudet

Muihin samankaltaisissa sovelluksissa käytettäviin lämmönvaihtimiin verrattuna Alfa Lavalin spiraalimallit on selvästi pienikokoisempia ja niiden lämpötehokkuus merkittävästi parempi.
Niiden ainutlaatuisten ominaisuuksien ansiosta laitteiden luotettava suorituskyky on myös taattu:

Alfa Laval welded spirals with SelfClean
SelfClean™

Erinomainen puhdistus ja laajennettu suorituskyky

Kullekin nesteelle on oma kanava, mikä takaa laitteen luotettavan itsepuhdistumisen.

Lue lisää 

Alfa Laval welded spirals with RollWeld
RollWeld™

Automatisoitu ja luotettava kanavakotelorakenne

Kunkin kanavasulun automaattinen taivutus- ja hitsausprosessi tasaisen laadun ja erinomaisen luotettavuuden.

Lue lisää 

Alfa Laval welded spirals with HighP
HighP™

Mukautettu ratkaisu korkeapaineympäristöihin

Pyöreä ulkokuori ja itsekantava sisäkierre parantaa mekaanista lujuutta korkean paineen alaisena.

Lue lisää 

ALOnsite
ALOnsite™

Qualified support at your facility

True onsite service by skilled engineers, anywhere in the world.

Find out more 

.

Keskustele asiantuntijan kanssa

Keskustelemme mielellämme hitsattujen spiraalilämmönvaihtimien eduista ja näytämme, miten voimme auttaa yritystäsi parantamaan prosessien toimintavarmuutta.

Man wearing hard hat and safety glasses with crossed arms infront of an installed Alfa Laval welded spiral heat exchanger.

Alfa Lavalin uutisia LinkedInissä

Esittelysivumme sisältää ratkaisuja, joita tarvitset pysyäksesi edelläkävijänä.

Blue sky white cloulds Linkedin logo