Green liquor treatment

Viherlipeän käsittely toimii sellutehtaan munuaisena, joka poistaa muut kuin prosessiaineet. Samalla se varmistaa, että prosessikemikaalit voidaan ottaa talteen ja käyttää uudelleen kerta toisensa jälkeen.

Pump power plant 640x360

Tehokas ja jatkuva separointi

  • Vähimmäismäärä kiinteää jätettä kaatopaikalle
  • Ei vaadi esipinnoitusta kalkkilietteellä
  • Hyvä kemikaalien talteenotto
  • Kompakti rakenne ja vähän tilaa vievä ratkaisu
  • Energiankulutus ja huoltokustannukset vähäisiä

Alfa Lavalin kiinteäkulhoiset P2-dekantterilingot ovat todistetusti tehokas ratkaisu viherlipeän vedenpoistoon sellutehtailla. Perinteisiin rumpusuodattimiin verrattuna Alfa Lavalin teknologia tarjoaa erittäin tehokkaan kemikaalien talteenoton ja minimoi samalla kuivan massan määrän ja siten kaatopaikka- ja hävityskustannukset.

Prosessin yleiskatsaus

Soodakattilan sula sekoittuu prosessiveteen ja muodostaa viherlipeää, joka sisältää pääasiassa natriumkarbonaattia ja natriumsulfidia. Viherlipeän epäpuhtaudet poistetaan ennen kaustisointia selkeyttämissäiliössä. Säiliön jäte poistetaan jatkuvasti (esipinnoitusta kalkkilietteellä ei vaadita) dekantterilingossa ennen hävitettäväksi lähettämistä.

Chemical recovery Process overview 521x389

P2-lingon toiminta

Alfa Laval P2 -dekantterilingot erottavat viherlipeän jätteestä nesteeksi ja kiintoainefaasiksi. Erottelu tapahtuu vaakasuorassa lieriömäisessä kulhossa, joka on varustettu ruuvikuljettimella. Syöttöliete tulee kulhoon paikallaan olevan sisääntuloputken kautta, ja jakelija kiihdyttää sitä tasaisesti syöttöalueella. Jopa 3 500 G:n keskipakovoimat erottavat kiinteät hiukkaset nesteestä, jolloin kiintoaineet kerääntyvät kulhon sisäpinnalle.

Kuljetin pyörii samaan suuntaan kuin kulho, mutta eri nopeudella. Tämä antaa kiinteille hiukkasille aksiaalisen työntövoiman, ja nämä hiukkaset ohjataan kulhon kartiomaista päätä kohti. Kiintoaineet poistuvat kulhosta kiintoaineen poistoaukkojen kautta koteloon, ja kirkastettu neste poistuu kulhosta virtaamalla säädettävien levypatojen tai putkien kautta koteloon.


Käyttöesimerkkejä 

Viherlipeäsakan vedenpoisto

Södra Cell on yksi maailman johtavista sellun valmistajista. Lue, kuinka he vähentävät viherlipeäsakan kemikaalihäviöitä Alfa Lavalin dekantterilingolla.

Sdra Cell Tofte 640x360px

 

Kuinka voimme auttaa?

Ota yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää Alfa Lavalin ratkaisuista koskien viherlipeän sakan käsittelyä tai muiden sellutehtaan tärkeiden prosessien ympäristöystävällistä optimointia.

 

leaf_640x360.png

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

.