SB-kalvonäytteenottoventtiili

Alfa Laval SB-kalvonäytteenottoventtiili on pienikokoinen, kustannustehokas tapa ottaa irtotavarana tai aseptisesti näytteitä säiliöistä ja putkistosta panimoissa (ja muissa hygieenisissä prosesseissa, kuten elintarvikkeissa ja meijereissä) steriileissä olosuhteissa. Tämä aseptinen näytteenottoventtiili soveltuu hyvin viskoosisiin tuotteisiin, kuten hiivaan, sekä minimoi saastumisriskin, maksimoi tarkkuuden, mahdollistaa toistot ja toimii erittäin luotettavasti.

膜阀

Turvallinen näytteenotto linjasta kompaktissa muodossa

  • Aseptinen ja steriloitava näytteen hygieenisyyden varmistamiseksi alhaisilla investointikustannuksilla
  • Ei näytteen kontaminaatioriskiä: suunniteltu tehokkaaseen sterilointiin paikalla alkoholin tai höyryn avulla ennen kutakin näytteenottoa ja sen jälkeen
  • Joustavat näytteenottomenetelmät: saatavana manuaalisella aktivoinnilla, manuaalisena versiona mikroportilla hypodermistä neulaa varten tai pneumaattisena versiona
  • Luotettava – nimellispaine 10 baaria
  • Turvalliset näytteenottomenetelmät
Monipuolinen hygieeninen muotoilu: yhdestä ruostumattomasta teräskappaleesta valmistettu venttiilirunko on sileä ja luistamaton. Hitsauksen puuttuessa huokosten muodostumisen ja halkeilun riskiä sekä bakteerien kertymisriskiä ei ole. Tämä erittäin monipuolinen hygieniaventtiili on saatavana useina eri versioina, jotta näytteen luotettavuus ja turvallisuus voidaan varmistaa monenlaisissa sovelluksissa.
.

Tekniikka

Venttiili koostuu venttiilirungosta, toimilaitteesta sekä kalvotiivisteestä, joka on sijoitettu toimilaitteen varteen ja joka toimii joustavana tulppana. Venttiili steriloidaan paikallaan alkoholilla tai höyryllä. Kalvo muodostaa tiivisteen suoraan tuotteen kanssa. Sen ansiosta koko tuotettava edustava näytteenotto on helppoa, ja näytetulokset ovat toistettavissa tehokkaasti toissijaiselta kontaminaatiolta suojattuna.

Venttiili on saatavana kolmena eri toimilaiteversiona:

  • Manuaalinen: manuaalinen aktivointi.
  • Manuaalinen + mikroportti: manuaalinen aktivointi tai näytteenotto hypodermisen neulan avulla (kalvo läpäistään näytteenottoa varten).
  • Manuaalinen + pneumaattinen: manuaaliseen tai paineilmalla tapahtuva aktivointi (kun venttiili on kytketty putkiin automaattista näytteenottoa varten). Venttiili toimitetaan poistoputkiliitännöillä varustettuna.

Säiliöliitäntä (tyyppi T)

Venttiili on saatavana kolmena eri asennusversiona:

.

Toiminto

Toimintaperiaate

Venttiili on saatavana kolmella eri liitäntätyypillä, jotka ovat säiliö, putki ja kierteitys. Toimintaperiaate on kaikissa sama. Ennen venttiilin avaamista sulku on kytkettävä ylempään letkuliitokseen. Kun kädensija käännetään vaakatasoon, näyte alkaa virrata alemman poistoyhteen läpi. Kun kahva käännetään takaisin pystyasentoon, venttiili sulkeutuu. Kahva voidaan irrottaa tarvittaessa. Aseptisia näytteitä voidaan ottaa erityisellä venttiilityypillä, jossa on mikroportti. Jos poistat punaisen korkin, voit työntää hypodermisen neulan keskuskanavan kautta kalvoon aseptisen näytteen ottamiseksi venttiilin ollessa suljetussa asennossa. Näytteen ottamisen jälkeen huuhtele venttiili vedellä tai alkoholilla. Venttiili voidaan steriloida käyttämällä alkoholia tai höyryä.

 Toiminta ja puhdistus

1     Alkoholilla tiivistetty venttiili

2     Alkoholi valutetaan pois ja venttiili voidaan höyrysteriloida

3     Näytteenotto

4     Venttiili huuhdellaan vedellä tai alkoholilla

5     Venttiili tiivistetään alkoholilla

 

Lisätietoja

Lue lisää SB-kalvonäytteenottoventtiilin tehokkuudesta, käytännöllisyydestä ja teknisistä yksityiskohdista.

.

Sinua kiinnostaa ehkä myös...

Unique-näytteenottoventtiili

Ota edustavia näytteitä elintarvikkeista, juomista, henkilökohtaisista hygienia- ja kosmetiikkatuotteista sekä biolääketieteen tuotteista teollisten prosessien aikana. Nämä luotettavat pystykaraventtiilit ja kaksi-istukkaiset venttiilit mahdollistavat näytteenoton, joka on erittäin tarkkaa ja luotettavaa sekä poikkeuksellisen hyvin toistettavaa.

阿法拉伐卫生级取样阀-Alfa Laval Sanitary Sampling Valve

Unique DV-ST UltraPure

Nämä pienikokoiset, kevyet venttiilit ovat rakenteeltaan modulaarisia, joten ne sopiva useaan eri käyttötarkoitukseen, ja ne myös täyttävät useimpien steriilien ja erittäin korkeatasoista hygieniaa edellyttävien prosessien vaatimukset.

DV-ST w ThinkTop V50 640x360

SB-mikronäytteenottoyhde

Laajasti elintarvike-, meijeri ja panimojuomateollisuudessa käytetty Alfa Lavalin SB Micro -näytteenottoyhde mahdollistaa edustavien aseptisten ja mikrobiologisten näytteiden oton säiliöistä ja putkistoista pieninä määrinä.

sb micro sample port left side 640x360
.

Kymmenen parasta vinkkiä: venttiilit

Seuraavassa on muutamia vinkkejä ja videoita, joissa neuvotaan, miten hygieeniset venttiilit huolletaan oikein ja varmistetaan niiden erinomainen toimintakyky.

single seat valves 640x360

Elintarviketuotannon logiikkaohjaus

Alfa Lavalin hygienialaitteissa hyvä suorituskyky on yhdistetty hellävaraiseen käsittelyyn, jotta herkät ainesosat säilyvät mahdollisimman hyvin ja elintarviketeollisuuden viimeisimpien suuntausten asettamat vaatimukset täyttyvät. Laitteet vastaavat neljään keskeiseen haasteeseen: elintarvikkeiden toimittaminen kuluttajille kilpailukykyiseen hintaan, raaka-aineiden tehokas hyödyntäminen, jätteiden ja päästöjen vähentäminen sekä turvallisten ja hygieenisten elintarvikkeiden toimittaminen.

food logic 640x360

Tuoteluettelo

Alfa Lavalin hygieenisten laitteiden "Close at hand" -tuoteluettelo sisältää tuotesivut, suoritusarvokäyrät, linkit animaatioihin, esitteet ja hinnastot tilausta varten.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD-portaali

Lataa tuotemallit Neutral- tai Native CAD -tiedostomuodoissa. Voit myös ladata tuotemalleja kolmiulotteisina PDF-tiedostoina.

 Siirry CAD-portaaliin 

Animaatiot

Lisätietoa tuotteesta ja sen toimintaperiaatteista löydät animaatiosivultamme, jossa voit myös tarkastella tuotetta sisältä päin. 

 

Näytä animaatiot 

Tekniset kuvaukset