Elintarvikkeiden jalostus

Elintarvike-, soija-, öljy- ja lihatuotteiden valmistajat luottavat Alfa Lavalin prosessiteknologiaan pysyäkseen kehityksen kärjessä markkinoillaan. Elintarvikkeiden jalostuslaitteidemme, moduuliemme ja prosessilinjojemme ansiosta valmistajat voivat tarjota kuluttajille hinnoiltaan kilpailukykyisiä tuotteita sovelluksesta riippumatta – hygieniatasosta ja makuominaisuuksista tinkimättä.

Food processing 640x360

Innovatiivisia ratkaisuja elintarviketeollisuudelle

Halutut makuominaisuudet, pitkä säilyvyys ja moitteeton hygienia edellyttävät tarkkaa prosessin ajoituksen ja lämpötilan valvontaa sekä huolellisesti valittuja raaka-aineita ja materiaaleja.

Menestys perustuu raaka-aineiden ja ainesosien täysipainoiseen hyödyntämiseen: niin kuivien jauheiden, tahmeiden sokerien ja viskoosisten nesteiden kuin arominvahventeiden, esanssien ja muiden kuumuudelle herkkien ainesosien. Ainesosien huolellinen käsittely, tarkka annostus ja sekoitus pitävät tuotantokustannukset pieninä minimoimalla hävikin ja jätteen määrän.

Alfa Lavalin ratkaisut varmistavat hygieenisen tuotannon ja laitteiden ja prosessilinjojen tehokkaan kiertopesun (CIP), joka täyttää hygieenisten sovellusten tiukimmatkin viranomaisvaatimukset.

Alfa Lavalin avulla voit myös:

  • parantaa tuottavuutta ja pitää käyttöajat pitkinä hyvän käytettävyyden ansiosta
  • vähentää raaka-aineiden ja tuotteen hävikkiä hyödyntämällä raaka-aineet entistä tehokkaammin
  • vähentää energian, veden ja muiden hyödykkeiden kulutusta ja kierrättää jätevirtoja. Esimerkiksi kalvosuodattimemme avulla on mahdollista luoda tuotantolaitos, josta ei poistu lainkaan vettä. Lisäksi prosessiparametrien mukaisen Alfa Lavalin pumpun käyttö voi pienentää energiankulutusta jopa 50 %.