Juomateollisuuden prosessit

Juomateollisuuden tuotteiden kuten virvoitusjuomat, mehut, pullovedet, kahvi, tee, oluet, siiderit ja viinit kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti. Menestyvä tuotantoprosessi edellyttää, että raaka-aineet hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti ja lopputuotteen toivotut ominaisuudet varmistetaan turvallisella, kustannustehokkaalla ja kestävällä monivaiheisella prosessilla. Alfa Laval toimittaa laitemoduuleja ja tuotantolinjoja, jotka on räätälöity tuottajien ja panimoiden erityistarpeisiin.

Beverage processing 640x360

Panimotuotannon kehityksen kärjessä

Juomateollisuudella ja panimoilla on lukuisia haasteita. Kustannukset kasvavat jatkuvasti, mutta yhä vaativammille kuluttajille on silti toimitettava hyvänmakuisia ja edullisia juomia.

Lisäksi on noudatettava yhä tiukempia tuotevaatimuksia ja minimoitava tuotannon ympäristövaikutukset.

Alfa Lavalin panimolaitteet ja -ratkaisut vastaavat näihin haasteisiin: ne pienentävät tuotantokustannuksia ja energian, veden ja muiden hyödykkeiden kulutusta sekä varmistavat poikkeuksellisen hyvän hygienian.

Laitteemme ja ratkaisumme takaavat luotettavan ja hygieenisen tuotannon sekä laitteiden ja prosessilinjojen tehokkaan kiertopesun (CIP), joka täyttää tiukimmatkin hygieenisiä sovelluksia koskevat viranomaisvaatimukset.

Alfa Lavalin ratkaisujen avulla voit myös

  • parantaa tuottavuutta ja pitää käyttöajat pitkinä hyvän käytettävyyden ansiosta
  • vähentää raaka-aineiden ja tuotteen hävikkiä hyödyntämällä raaka-aineet entistä tehokkaammin
  • vähentää energian, veden ja muiden hyödykkeiden kulutusta ja kierrättää jätevirtoja.

Esimerkiksi uusin separaattorimallistomme vähentää energiankulutusta 30 %. Lisäksi prosessiparametrien mukaisen Alfa Lavalin pumpun käyttö voi pienentää energiankulutusta jopa 50 %. 

Oluen talteenotto

Alfa Laval mikrosuodatusjärjestelmän avulla Oettinger Brewery on onnistunut kasvattamaan tuotantoaan sekä samalla vähentämään CO2-päästöjä.