SB Carlsberg Flask

Alfa Laval SB Carlsberg Flask on kehitetty erityisesti panimoteollisuuden hiivojen aseptiseen hallintaan. Sitä käytetään vierteen sterilointiin ja puhtaan hiivaviljelmän kasvattamiseen laboratoriomittakaavassa panimoteollisuuden (ja elintarvike- ja meijeriteollisuuden) hiivankasvatuslaitoksia varten. Laitteen valmistusmateriaalit täyttävät tiukat hygieniavaatimukset ja ovat helposti puhdistettavissa autoklaavilla.

无菌酵母培养瓶

Hiivan viljelylle ihanteellinen steriili ympäristö

  • Steriiliyden varmistava kaikki yhdessä -ratkaisu
  • Hygieeninen, helposti puhdistettava rakenne estää viljelmien saastumisen vierailla aineilla
  • Integroidut komponentit ja kokonaisvaltainen lähestymistapa tekevät siirrosta turvallisen ja steriilin
  • Helppo siirtää haluttuun paikkaan
  • Vahva rakenne pitää hiivan eheänä
Vaihtoehdot: Alfa Laval SB Carlsberg Flask -laitteeseen on saatavana erilaisia hiivojen hallintaa tehostavia vaihtoehtoja. Saatavana on esimerkiksi silikoniletkuja, erilaisia hengittäviä suodattimia ja ilmaussuodattimia sekä kuljetusta helpottava kaksipyöräinen vaunu.
carlsberg flask
.

Toiminto

Alfa Laval SB Carlsberg Flask koostuu tasapohjaisesta sylinterimäisestä säiliöstä ja yläkannesta, jossa on hengittävät suodattimet, kalvonäytteenottoventtiili ilmastusta ja istuttamista varten ja mikronäytteenottoyhde puhtaan hiivakulttuurin aseptiseen siirtämiseen. Puhtaan hiivaviljelmän siirtämisessä Alfa Laval SB Carlsberg Flask -laitteesta hiivaviljelyyn on tärkeää, että kaikki letkujen päät on kiinnitetty tukevasti letkupinteillä.

Laite täytetään nettokapasiteettiinsa (noin 80 % kokonaistilavuudesta) vierteellä ja steriloidaan autoklaavissa, kaasulämmittimellä tai sähkötoimisella kuumennuslevyllä. Laite laitetaan sitten jääkaappiin tai kylmiöön vierteen jäähdyttämiseksi haluttuun käyttölämpötilaan. Kylmä vierre ilmastetaan ilmastuslansettiin liitetyn kalvonäytteenottoventtiilin kautta.

Hiivaviljelmän voi istuttaa aseptisesti kalvokiinnikkeen kautta ruiskulla. Vaihtoehtoisesti kuivahiivaviljelmän voi siirtää laitteeseen käyttämällä tyhjää suodatinkoteloa suppilona.

Hengittävän suodattimen voi jättää kiinni steriloinnin ajaksi. Jos hengittävä suodatin on steriloitu erillään, on tärkeää kiinnittää se takaisin, kun höyryä haihtuu edelleen laitteesta (virteen sterilisoinnin loppuvaiheessa), jotta myös suodattimen yhde steriloituu. Tyhjää suodatinkoteloa voi myös käyttää suppilona, jonka avulla kuivahiivaviljelmän saa siirrettyä laitteeseen.

Kylmä vierre ilmastetaan sitten ilmastuslansettiin liitetyn kalvonäytteenottoventtiilin kautta. On tärkeää käyttää steriiliä ilmaa. Turvallisuussyistä on myös suositeltavaa syöttää vierre kalvonäytteenottoventtiilin eteen kiinnitetyn suodattimen läpi.

Ilman syötön ja virtauksen tulee olla kohtalainen liiallisen vaahtoamisen välttämiseksi. On tärkeää, että vaahto ei pääse kosketuksiin hengittävän suodattimen kanssa, jotta tämä ei tukkeutuisi ja vahingoittuisi.

Helpoin tapa määrittää oikeat olosuhteet ilman syötölle ja ilmastuksen kestolle (alle 10 minuuttia) on tekemällä testi siten, että laitteen kansi on avoinna. Huomaa, että tällaisista testeistä saatua hiivaviljelmää ei pidä käyttää.

Kun vierre on hyvin ilmastettu, hiivaviljelmä istutetaan aseptisesti kalvoliittimen kautta 150–200 ml:n ruiskulla. Kuivahiivaviljelmän voi myös siirtää laitteeseen tyhjän suodatinkotelon kautta. Jos hiivaa tarvitaan suurempi määrä, kannen voi purkaa ja viljelmän kaataa laitteeseen. Tämä menettely edellyttää kuitenkin steriiliä ympäristöä ja mahdollisimman tiukkoja varotoimia.

Puhtaan hiivakulttuurin siirtäminen hiivan kasvatuslaitokseen tulee tehdä kräusen-vaiheen ollessa voimakkaimmillaan. Siirto tapahtuu aseptisissa olosuhteissa ja vaatii steriilin ilman syöttämistä hengittävään suodattimeen. Steriilin ilmansyötön suositeltu paine kasvatuslaitokseen istuttamisen aikana on 2 bar, eikä se saa koskaan ylittää 5 bar (72,5 psi). Hiivaviljelmän voi painaa laitteesta siirrostuslaitteeseen, kun Carlsberg Flask -laitteen kannessa oleva kalvonäytteenottoventtiili on liitetty kohdeastian näytteenottolaitteeseen (ymppääjään).

Liitosletku, kalvonäytteenottoventtiili ja kaikki muut yhteet on steriloitava perusteellisesti alkoholilla tai höyryllä ennen siirron toteuttamista. Toimintojen välillä venttiilin voi tiivistää alkoholilla, jonka voi sitten huuhdella pois steriilillä ilmalla ennen käyttöä.

Kun liitos on muodostettu ja siirto on tarkoitus aloittaa, on suositeltavaa avata ensin steriilin ilman syöttö, sitten laitteen päällä oleva kalvonäytteenottoventtiili ja lopuksi siirrostuslaitteen näytteenottolaite.

Kun viljelmä on siirretty (kuplimisen ääni siirrostuslaitteessa), suosittelemme ilman syötön jatkamista vielä muutaman minuutin ajan, jotta voidaan varmistaa hiivaviljelmän siirtyminen kokonaisuudessaan.

Lopuksi kohdeastian näytteenottolaite ja Alfa Laval SB Carlsberg-laitteen kalvonäytteenottoventtiili voidaan sulkea, jolloin ilman syöttö käytännössä katkeaa.

Käytön jälkeen laite tulee purkaa ja pestä käsin normaaleilla pesuaineilla.

.

Sinua saattaa kiinnostaa myös...

SB-kalvonäytteenottoventtiili

Pienikokoinen, kustannustehokas tapa ottaa irtotavarana tai aseptisesti näytteitä säiliöistä ja putkistosta panimoissa (ja muissa hygieenisissä prosesseissa, kuten elintarvikkeissa ja meijereissä) steriileissä olosuhteissa.

膜阀

Unique-näytteenottoventtiili

Ota edustavia näytteitä elintarvikkeista, juomista, henkilökohtaisista hygienia- ja kosmetiikkatuotteista sekä biolääketieteen tuotteista teollisten prosessien aikana. Nämä luotettavat pystykaraventtiilit ja kaksi-istukkaiset venttiilit mahdollistavat näytteenoton, joka on erittäin tarkkaa ja luotettavaa sekä poikkeuksellisen hyvin toistettavaa.

阿法拉伐卫生级取样阀-Alfa Laval Sanitary Sampling Valve

SB-mikronäytteenottoyhde

Laajasti elintarvike-, meijeri ja panimojuomateollisuudessa käytetty Alfa Lavalin SB Micro -näytteenottoyhde mahdollistaa edustavien aseptisten ja mikrobiologisten näytteiden oton säiliöistä ja putkistoista pieninä määrinä.

sb micro sample port left side 640x360
.

Kymmenen parasta vinkkiä: venttiilit

Seuraavassa on muutamia vinkkejä ja videoita, joissa neuvotaan, miten hygieeniset venttiilit huolletaan oikein ja varmistetaan niiden erinomainen toimintakyky.

single seat valves 640x360

Elintarviketuotannon logiikkaohjaus

Alfa Lavalin hygienialaitteissa hyvä suorituskyky on yhdistetty hellävaraiseen käsittelyyn, jotta herkät ainesosat säilyvät mahdollisimman hyvin ja elintarviketeollisuuden viimeisimpien suuntausten asettamat vaatimukset täyttyvät. Laitteet vastaavat neljään keskeiseen haasteeseen: elintarvikkeiden toimittaminen kuluttajille kilpailukykyiseen hintaan, raaka-aineiden tehokas hyödyntäminen, jätteiden ja päästöjen vähentäminen sekä turvallisten ja hygieenisten elintarvikkeiden toimittaminen.

food logic 640x360

Tuoteluettelo

Alfa Lavalin hygieenisten laitteiden "Close at hand" -tuoteluettelo sisältää tuotesivut, suoritusarvokäyrät, linkit animaatioihin, esitteet ja hinnastot tilausta varten.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD-portaali

Lataa tuotemallit Neutral- tai Native CAD -tiedostomuodoissa. Voit myös ladata tuotemalleja kolmiulotteisina PDF-tiedostoina.

 Siirry CAD-portaaliin 

Animaatiot

Lisätietoa tuotteesta ja sen toimintaperiaatteista löydät animaatiosivultamme, jossa voit myös tarkastella tuotetta sisältä päin. 

 

Näytä animaatiot 

Tekniset kuvaukset