Hiivankasvatuslaitos

Alfa Laval -hiivankasvatuslaitos on suunniteltu hiivan kasvattamiseen steriileissä olosuhteissa panimoteollisuuden käyttämän hiivan uudistamistarkoitusta varten. Hiivankasvatuslaitoksen monikäyttöisyys mahdollistaa erilaisten hiivakantojen kasvattamisen tarpeen mukaan. Yhden (tai usean) käymisastian panimossa on tehtävä alkuistutus laboratoriossa viljeltyä hiivaviljelmää (Alfa Laval SB Carlsberg Flask -pulloa) käyttämällä.

Yeast propagation system

Luotettava ja turvallinen prosessi infektoitumattomalle, vasta viljellylle hiivalle

  • Mahdollistaa hiivan suurimman mahdollisen elinvoiman ja elinkelpoisuuden ainutlaatuisen prosessisuunnittelun ansiosta.
  • Tarkoitettu hiivan kasvattamiseen panimossa – kaikki prosessiventtiilit ja liittimet on suunniteltu hiivan kasvattamiseen.
  • Agitaattorit varmistavat hellävaraisen homogenisoinnin.
  • Helppo ja luotettava käyttää standardoidun rakenteen ja todistetusti toimivan tekniikan ansiosta.

Hiivan kasvatusjärjestelmän ainutlaatuinen ylälevy varmistaa täysin hygieeniseen toiminnan. Automaattinen paineenhallinta, painevaroventtiili, tyhjiönestoventtiili, tasotunnistin ja ilmastusputki ilmanliuottimella tai (suuremmille säiliöille) onttoakselisekoittimella. Vakiokapasiteettina on saatavana jopa 100 hehtolitran työtilavuus. Hiivankasvatusjärjestelmä toimitetaan valmiiksi koottuna ja tehtaalla kuivatestattuna avaimet käteen- moduulina. Se voidaan varustaa CIP-asemalla ja automatisoida eritasoisesti. 

.

Hiivankasvatusprosessi

Kun CIP ja höyrysterilointi on suoritettu loppuun, hiivan kasvatusastia täytetään kuumalla tai kylmällä vierteellä. Vierre steriloidaan kartion kuumennusvaipan avulla ja jäähdytetään lieriömäisen osan jäähdytysvaipan avulla. Ennen istuttamista vierre ilmastetaan steriilillä ilmalla. Astiaan istutetaan puhdasta hiivaviljelmää (Carlsberg Flask pullosta) steriileissä ja aseptisissa olosuhteissa. 

Hiivan kasvattamisen aikana lämpötila pidetään asetetulla tasolla. Kasvatettavaa hiivaa ilmastetaan kyseisen kannan vaatimusten mukaisesti. Kun hiiva on saavuttanut vaaditun solupitoisuuden, se annostellaan välikäymisastiaan tai suoraan hiivan käymissäiliöön. 

Puhdistaminen

Ennen käyttöä tai kuljetusta kaikki linjat huuhdellaan vedellä ja höyrysteriloidaan. Hiivankasvatusjärjestelmä puhdistetaan integroidun tai ulkoisen CIP-laitoksen avulla.

Asennus

Hiivankasvatuslaitteet toimitetaan valmiiksi koottuina ja ennen lähettämistä kuivatestattuna. Sen jälkeen se merkitään verstaallamme, jotta se on helppo koota uudelleen mukana toimitettujen käyttöohjeiden avulla.

Huolto

Venttiilit tulee tarkistaa ja tiivisteet vaihtaa säännöllisin väliajoin. Lisäksi suodatinlisäosa on vaihdettava vähintään kahden vuoden välein.

.

Pyydä tarjous

Mistä sovelluksista tai käyttökohteista olet kiinnostunut? *

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.