Iso-Mix External Drive (IMXD)

Alfa Laval Iso-Mix External Drive (IMXD) on vallankumouksellinen järjestelmä, joka mahdollistaa kuivahumalointitekniikoiden automatisoinnin ja laajentamisen suuremmille olutmäärille (100:sta yli 5 000:een hehtolitraan). Yksinkertainen ja kompakti IMXD toimii kaikkien humalointijärjestelmien kanssa. Se ehkäisee aromiyhdisteiden liiallista uuttamista, minimoi tuotehävikin ja mahdollistaa tehokkaan CIP:n. Järjestelmä pystyy myös optimoimaan käymisen, kypsymisen ja pikajäähdytyksen prosessit.

阿法拉伐 Iso-Mix 外置驱动器(IMXD)-Alfa Laval Iso-Mix External Drive (IMXD)

Tehokas kuivahumalointi ilman liiallista hapen saantia

  • Pitkät lämpötilan pitoajat tekevät dispersiosta ja humala-aromien uuttamisesta erittäin nopeaa.
  • Vähäinen oluen hävikki kuivahumaloinnissa, kun humala poistetaan sentrifugoimalla
  • Suodattimien ja prosessilinjojen tukkeutumisriski vähenee, sillä humalan homogenointi estää sakkautumista ja tukoksia
  • Tehokas dispersio ja humalan uuttaminen koko oluterässä mahdollistavat tehokkaan humalan käytön ja tuovat kustannussäästöjä
  • Estää humalan siirtymisen lingosta
IMXD mahdollistaa oluen kuivahumalointiprosessin, joka lyhentää viipymäaikaa sekä vähentää tuotehävikkiä ja prosessin ongelmia. INXD-kuivahumalointilaitteisto voi myös auttaa ehkäisemään kuivahumalointiin usein liittyviä prosessiongelmia, kuten linjojen, lämmönvaihtimien ja muiden laitteiden tukkeutumista, joka voisi aiheuttaa kalliita seisokkeja.
.

Toiminta

Iso-Mix External Drive (IMXD) -järjestelmä on erikoisversio menestyksekkäästä Iso-Mix-pohjasyöttöhumalointijärjestelmästämme, joka lyhentää humalan pidätysajan päivistä tunteihin. Se soveltuu erityisesti käytettäväksi oluen kuivahumaloinnissa keskisuurissa ja suurissa käymisastioissa.

IMXD-sekoitinta pyörittää ulkoinen moottori, joka on yhdistetty sisäiseen akseliin. Näin ollen kiertävän nesteen ja sekoittimen koneiston välillä ei ole kosketusta, joten järjestelmä pystyy käsittelemään suuria kiinteiden ainesten, kuten humalan, pitoisuuksia kiertävässä nesteessä.

IMXD-sekoitin sijaitsee melko alhaalla astiassa – yleensä kartio-osassa. Tämä mahdollistaa sekoittimen käytön kun astiaa täytetään ja tyhjennetään. Kuivahumaloinnissa sekoitin voi tämän konfiguraation ansiosta pitää humalan suspension homogeenisena siirrossa säiliöstä sentrifugointiin. Tämä auttaa pitämään lingon kuormituksen vakaana ja separoinnin tehokkuuden ja suorituskyvyn mahdollisimman hyvänä.

Koska IMXC-kuivahumalointijärjestelmän kiertävien kiinteiden ainesten, kuten kokonaisten pellettien, sietoisuus on erittäin hyvä, se tarjoaa joustavuutta humalan syötössä käymisastiaan. Esimerkiksi pelletit voi lisätä lietteeseen etukäteen pieneen astiaan suurilla kiintoainepitoisuuksilla ja annostella kiertoon syrjäytyspumpulla tai kokonaiset humalapelletit voi puhaltaa kaasun avulla suoraan käymisastiaan käyttämällä hiilidioksidia.

IMXD-kuivahumalointijärjestelmää voi käyttää myös käymis- ja jäähdytysprosessien optimointiin, sillä se pitää hiivan suspensiossa käymisprosenssin aikana. Tämä pitää hiivan ja käytettävien sokereiden kontaktin mahdollisimman hyvänä ja estää hiivaa laskeutumasta kartioon käymisen aikana. Tyypillisiä etuja ovat lyhentynyt prosessiaika, pienempi vaihtelu prosessiajassa sekä parempi ja johdonmukaisempi uutteen hyödyntäminen. (Parannusaste riippuu kunkin yksittäisen oluen tai olutlaadun hiivakannasta ja prosessin olosuhteista.)

Iso-Mix/IMXD-järjestelmä auttaa myös ylläpitämään (ja jopa parantamaan) hiivan terveyttä ja toimintakykyä. Mahdolliset ylimääräiset leikkausstressit kompensoituvat hiivan stressin vähenemisellä, kun hiiva pysyy suspensiossa koko käymisen ajan. Tällä vältetään kartioon laskeutumisen aiheuttama hiivan stressi, joka voisi estää hiivalta ravinteiden saannin. Hiivan stressin vähennyksen voi nähdä rikkidioksidin ja asetaldehydin muodostumisen vähenemisestä (molemmat ovat seurauksia hiivan stressistä).

.

Lue lisää IMXD-kuivahumalointitekniikoista

Voit lukea lisätietoja Alfa Lava Iso-Mix External Drive -kuivahumalointijärjestelmän tehokkuudesta ja käytännöllisyydestä sekä teknisiä tietoja lataamalla esitteen.

slavutich-brewery-case 640x360
.

Anna meidän auttaa

Yksi koko ei sovi kaikille kuivahumaloinnissa, joten ennen laitteistosuosituksia haluamme kuulla lisää yrityksestäsi. Kerro meille tavoitteistasi, päämääristäsi, panimostasi yleisesti sekä erityisesti kuivahumalointia koskevista vaatimuksistasi. Ota yhteyttä täältä:

Pyydä tarjous

Mistä sovelluksista tai käyttökohteista olet kiinnostunut? *

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.

.
commercial brewing tank farm 1920x480
Commercial brewing tank farm

Kaupallinen panimotoiminta

Brändin erottuminen

Panimotekniikat, jotka kohentavat tuottavuutta, käyttävät vähemmän energiaa ja vettä, vähentävät jätteitä ja tuottavat upeita oluita

Craft brewers 1920x480
Craft brewing solutions

Käsityöoluen valmistaminen

Jaa intohimosi

Lisää asiantuntemuksemme omaan energiaasi käsityöoluen valmistuksessa. Tunnista mahdolliset haasteet käsityöoluen valmistuksessa