Kasviperäisen proteiinin käsittely

Kasvava tietoisuus kasviproteiinin terveys- ja ympäristöhyödyistä mullistaa proteiinimarkkinoita. Alfa Laval osallistuu aktiivisesti kasviproteiinituotannon kehittämiseen tarjoamalla globaaleille elintarvikeyrityksille, startupeille ja tutkimuslaitoksille asiantuntija-apua ja markkinoiden johtavia jalostusratkaisuja. Luomme kestäviä ja luotettavia ratkaisuja tulevaisuutta varten hyödyntäen pitkää yhteistyötä perinteisten proteiini- ja tärkkelystuottajien kanssa.

plant-based-mainpage-small

Kaikki tarvitsemasi kasviproteiinien käsittelyjärjestelmiin  

Olemme yksi maailman johtavista kasvipohjaisen proteiinin käsittelyjärjestelmien toimittajista. Tarjoamme myös järjestelmiä heran käsittelyyn, veden talteenottoon ja lämpökäsittelyyn sekä kattavia tärkkelyksen käsittelylinjoja, joilla varmistetaan kaiken arvon hyödyntäminen. Yhteistyössä kumppaneidemme kanssa toimitamme myös jauhamis- ja kuivausjärjestelmiä, eli meiltä saat tarvitsemasi kattavat käsittelylinjastot. 

Järjestelmillämme on prosessitakuu. Ne on täysin räätälöity ja optimoitu järjestelmätasolla, jotta saanto on hyvä ja käyttökustannukset alhaiset. Joustavia järjestelmiämme on helppo skaalata, minkä ansiosta laajentaminen ja siirtyminen pilottilaitoksesta täysimittaiseen tuotantoon sujuu ennakoitavasti. Kaikkien osiemme suunnittelussa ja valmistuksessa varmistetaan tuotteen puhtaus, erinomainen hygienia ja helppo puhdistus. Laitteemme ovatkin täydellinen valinta, kun tarkoituksena on valmistaa elintarvikelaatuisia proteiini-isolaatteja, jotka täyttävät korkeimmat elintarviketurvallisuusstandardit.  

Räätälöidyt ratkaisut mukaan lukien jauhaminen, märkäprosessi ja kuivaus

.
2 Plant based process chart

Kaikki prosessimme ovat ainutlaatuisia, mutta yleensä niihin sisältyvät seuraavat prosessivaiheet:

Proteiinin uuttaminen

Kasviproteiinin tuotantoprosessi alkaa proteiinin uuttamisella. Ensin raaka-aine sekoitetaan veteen, jolloin muodostuu liete, ja proteiini liuotetaan veteen esimerkiksi alkali-, happo- tai entsyymiuuton avulla.

Seuraavaksi proteiini erotetaan muista lietteen komponenteista, pääasiassa kuiduista ja tärkkelyksestä, dekanttereilla, hydrosykloneilla, separaattoreilla ja muilla sentrifugointitekniikoilla. Perinteisiin suodatuspohjaisiin ratkaisuihin verrattuna sentrifugoinnilla on monia etuja, kuten korkea erotusteho, alhainen energiankulutus ja jätteiden minimoiminen. Tämä edistää proteiinien uuttoprosessin kestävyyttä ja tehoa varmistaen samalla tuotteiden korkean laadun.

4 Protein extraction plant based

Proteiinin puhdistus 

Uuton jälkeen poistetaan lopputuotteen laatuun ja toimivuuteen vaikuttavat epäpuhtaudet. Tämä on ratkaiseva vaihe laadukkaiden proteiinituotteiden valmistuksessa, ja siinä voidaan käyttää useita menetelmiä, esimerkiksi saostusta ja ultrasuodatusta.  

Saostus on yksinkertaisempi ja kustannustehokkaampi menetelmä, jossa proteiiniliuokseen lisätään happoa proteiinin saostamiseksi. Sen jälkeen saostuneet proteiinit erotetaan prosessivedestä dekanttereilla ja separaattoreilla. Toinen yleisesti käytetty menetelmä on ultrasuodatus. Tässä tekniikassa käytetään kalvoa, jonka huokoskoko sallii pienempien molekyylien läpipääsyn ja säilyttää suuremmat proteiinit. 

 

Lämpökäsittely 

Kasvipohjaisten proteiinien mikrobikontaminaation riskiä vähennetään lämpökäsittelyllä tai pastöroinnilla. Proteiinituote kuumennetaan tiettyyn lämpötilaan määrätyn ajan haitallisten mikro-organismien tuhoamiseksi. Samalla vältetään liiallinen kuumentaminen ja proteiinin ravitsemukselliset ja toiminnalliset ominaisuudet säilyvät. Proteiinin pastörointi voi myös parantaa tuotteen säilyvyyttä ja vakautta.  

heat treatment plant based

 

Tärkkelyksen/kuitujen käsittely 

Kasviperäiset raaka-aineet voivat sisältää proteiinin lisäksi myös muita arvokkaita ainesosia, kuten kuituja ja tärkkelystä. Proteiinin uuttamisen aikana nämä komponentit voidaan erottaa ja ottaa talteen sivuvirtana, joten voit ottaa kaiken hyödyn irti raaka-aineesta. Näin saat uuden tulonlähteen sekä vähennät jätteiden käsittelyn ja prosessoinnin tarvetta. 

Lue lisää kattavista käsittelyjärjestelmistämme

.

 

Älä tuhlaa resursseja – asenna herankäsittelyjärjestelmä 

Heran (prosessiveden) käsittelyjärjestelmän lisääminen laitokseen vaikuttaa myönteisesti saantoon, vesikustannuksiin ja kestävyyteen. Herankäsittelyjärjestelmän avulla voit ottaa talteen veden, proteiinit ja hiilihydraatit sen sijaan, että nämä arvokkaat aineet joutuvat jätevedenpuhdistamolle. 

Jätevesimäärien vähentämisen lisäksi veden talteenotto voi vähentää vedenkulutusta merkittävästi. Talteen otettua vettä voidaan käyttää puhdistamiseen tai kiillottaa edelleen, jotta sitä voi käyttää uudelleen laitoksessa. Kiertotalous on tie kestävään maailmaan. 

Ota selvää prosessiveden uudelleenkäytöstä

.

Raaka-aineiden joustavuus

Tarjoamme jalostusratkaisuja monenlaisille viljoille. Uusien tuotteiden kehityksessä yhä suurempaa kiinnostusta herättävät uudentyyppiset proteiinit, joiden maku, ravintosisältö ja/tai koostumus on tietynlainen. Oikean proteiinin lisääminen voi myös parantaa teknisiä ominaisuuksia, kuten kykyä vakauttaa vaahtoja, emulsioita ja muita monivaihejärjestelmiä. Lisäksi proteiinin koostumus ja laatu voivat vaihdella päivittäin. Tämän vuoksi järjestelmämme on suunniteltu varmistamaan mukautuvuus ja ylläpitämään tasalaatuisuutta.


Ota yhteyttä meihin, jos haluat tutustua erilaisten raaka-aineiden hyödyntämispotentiaaliin ja saada lisätietoa joustavista rakenteistamme.

wheat plant based C
greenbeans plant based c
soybean plantbased c
seaweed plantbased c

Viljat 

Vehnä 
Kaura 
Riisi 
Maissi 

Tärkkelyskasvit

Keltainen herne
Kikherne 
Härkäpapu
Mungopapu 
Peruna 

Öljykasvit 

Soijapapu
Auringonkukka 
Rapsi/rypsi 
Lupiini

Vesikasvit 

Ruskolevä
Merilevä 
Punalevä 
Merivihannekset 

Paranna kannattavuutta uuttamalla kuituja ja tärkkelystä 

Kasveissa on proteiinin lisäksi vaihtelevasti kuituja ja tärkkelystä. Ottamalla nämä arvokkaat fraktiot talteen sivuvirroistasi voit hyödyntää raaka-aineesi parhaalla mahdollisella tavalla. Siitä on monia etuja: 

  • Vähemmän jätettä käsiteltäväksi ja prosessoitavaksi 
  • Uusia tulonlähteitä. Tärkkelystä voidaan myydä elintarvike-, rehu- tai biokaasukäyttöön.  

Alfa Lavalilla on laaja kokemus näiden arvokkaiden aineiden uuttamisesta eri raaka-aineista, ja se voi tarjota erittäin tehokkaita, räätälöityjä ratkaisuja, joissa hyödynnetään esimerkiksi dekanttereita, hydrosykloneita, seuloja ja separaattoreita. Näillä tekniikoilla tärkkelyksen ja kuitujen uuttamisesta tulee kestävä prosessi, mikä edistää laitoksesi kiertotaloutta. 

12 shutterstock 1433953580

Kierrätetään kestävää proteiinia panimon käytetystä vilja-aineksesta 

EverGrain™, maailmanlaajuisen panimojättiläisen Anheuser-Busch InBevin kokonaan omistama tytäryhtiö, on kehittänyt huippuluokan prosessin laadukkaan proteiini-isolaatin uuttamiseksi käytetystä vilja-aineksesta, joka syntyy oluen panemisen sivutuotteena.  Se mikä aiemmin kuivattiin ja myytiin edullisena rehuna, muutetaan nyt laadukkaan ja erittäin ravitsevan kasvipohjaisen proteiinin kestäväksi lähteeksi.  

Alfa Laval on toimittanut separointi- ja virtaustekniikan EverGrainin uuteen laitokseen St Louisissa. Toimitukseen kuuluivat kuusi suurta dekantteria, käänteisosmoosijärjestelmät, venttiilit, pumput ja säiliöiden puhdistuslaitteet. 

Lue koko tarina

. .

Hanki luotettavat tiedot ennen laajentamista

14 reliable data plant based

Pilottitestaus paikan päällä…  

Alfa Laval tarjoaa täydellisen valikoiman ydinkäsittelykomponentteja kasviproteiinin pilottituotantoon. Kompaktien plug-and-play-pilottijalustojemme avulla selvität konseptin toimivuuden ja keräät arvokkaita testitietoja. Pilottimallimme toimivat samoin kuin täysimittaiset mallit, joten laajentaminen on helppoa ja ennakoitavaa.

Lue lisää pilottitestausratkaisuistamme

…tai sovelluskeskuksessamme  

Olet tervetullut tekemään pilottitestiajoja testi- ja sovellustiloissamme. Siellä käytettävissä on prosessin eri vaiheet kattava laitteisto, jolla voit testata uusia ideoitasi ja varmistua laitteiden tehokkuudesta. 

Ota meihin yhteyttä

.
Different types of beans

Webinaari – Johdanto kasviproteiinien tuotantoon 

Lue lisää kasvipohjaisten proteiinituotteiden kasvavista markkinoista ja tuotantoprosessien optimoinnista saannon, tuotteiden laadun ja raaka-aineiden hyödyntämisen maksimoimiseksi.   

Aiheita ovat seuraavat: 

  • Yleisesti käytetyt ja uudet raaka-aineet 
  • Esikäsittelyprosessit 
  • Märkäjakotislausprosessi 
  • Veden, proteiinien, hiilihydraattien ja sivutuotteiden talteenotto herasta  
  • Alfa Lavalin järjestelmät ja komponentit kasvipohjaisten proteiinien käsittelyyn 

Katso webinaari

.

Kattavat palveluratkaisut 

Yhdistämme järjestelmäkeskeisen ajattelutavan laajaan prosessiosaamiseemme perustuvaan palveluun, ja optimoimme siten koko prosessisi suorituskyvyn tunnistamalla ongelmiesi perimmäiset syyt ja puuttumalla niihin.

Tarjoamme täyden valikoiman palveluita, jotka kattavat laitoksesi koko käyttöiän. Maailmanlaajuinen huoltoverkostomme kattaa lähes 100 maata, joten nopea ja ammattitaitoinen tuki on aina lähellä.

Jos haluat maksimoida investointisi tuoton, suosittelemme Alfa Lavalin huoltosopimusta. Se on täysin mukautettavissa oleva huoltoratkaisu, jolla helpotat budjetointia sekä varmistat maksimaalisen suorituskyvyn ja käyttöasteen. Saat keskittyä rauhassa päivittäiseen toimintaasi, kun me hoidamme tarvittavien huoltotoimien suunnittelun, hankinnan ja toteutuksen.

Katso, miten voimme auttaa huolloissa

.

Avaintuotteet