Kokonainen tehdas Intian suurimmalle GMO-vapaiden soijaproteiini-isolaattien tuottajalle
Alfa Laval suunnitteli, asensi ja otti käyttöön kokonaisen tehtaan merkittävälle elintarvikkeiden jalostajalle Intiassa. Alfa Lavalin pitkäaikainen asiakas, yritys on ostanut useita erottimia, lämmönvaihtimia ja virtauskomponentteja meijeri- sekä öljy- ja rasvapuolelle useiden vuosien ajan. Tämän seurauksena, kun he päättivät tehdä tämän strategisen muutoksen soijaproteiini-isolaattimarkkinoille, Alfa Laval oli ilmeinen valinta.
PVM 2024-09-12”Tässä tehtaassa käytämme lähes kaikkia ydintuotteitamme ja merkittävissä määrin – yhdeksän linkoa, neljä separaattoria, kolme kalvojärjestelmää ja yksi höyrystin sekä virtauskomponentteja, kuten pumppuja, venttiilejä sekä Alfa Lavalin hygieenisiä liittimiä”, sanoo Pankaj Maheshwari, Alfa Laval Food Systemsin johtaja Intiassa. "Tämä on täydellinen soijanjalostuslaitos uusilla markkinoilla ja avaa uusia mahdollisuuksia Intiassa ja maailmanlaajuisesti. Teimme yhteistyötä asiakkaamme kanssa ja kehitimme sitä testaamalla testikeskuksessamme, ja tätä tietoa tulemme soveltamaan työskentelyssämme muiden asiakkaiden kanssa eteenpäin Alfa Laval -teknologian parissa."
Soijaproteiini-isolaatti on pitkälle jalostettu ja puhdistettu ei-GMO-soijaproteiinin muoto. Se on valmistettu rasvattomista paahtamattomista soijarouheista, joista on poistettu suurin osa ei-proteiinikomponenteista, rasvoista ja hiilihydraateista. Tästä johtuen se on erittäin neutraalin makuinen ja sitä käytetään pääasiassa lisäämään proteiinipitoisuutta, parantamaan kosteudenpidätyskykyä sekä parantamaan liha-, kasvis- ja vegaanituotteiden rakennetta.
"Tämä projekti on hyvä esimerkki siitä, mitä voidaan saavuttaa hyvällä yhteistyöllä ja avoimilla keskusteluilla", sanoo Sumit Pingle, Alfa Lavalin proteiiniteollisuuspäällikkö. ”Alusta alkaen kumppanuus on ollut rakentavaa. On ollut kiehtovaa olla mukana jossain uudessa, ja että siitä on vielä tullut niin suuri menestys – molemminpuoliseksi hyödyksi.”
Vuonna 2022 maailmanlaajuisten soijaproteiini-isolaattimarkkinoiden arvo oli 2 987 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli 2 724 miljoonaa euroa. Soijaproteiini-isolaatti on keskeinen lisäaine kasviperäisten ruokien proteiinipitoisuuden nostamiseen aikana, jolloin kuluttajat yhä useammin suosivat kestävämpiä ruokavaihtoehtoja.
Markkinoiden on ennustettu saavuttavan USD 4,152 miljoonan tai EUR 3,787 miljoonan arvon vuoteen 2033 mennessä, ja CAGR on 3 prosenttia ennustejaksolla 2023–2033.
Soijaproteiini-isolaatilla on kasvava rooli vauvanruokien, valmisruokien, terveysjuomien ja kasvipohjaisten lihankorvikkeiden tuotannossa. Lisäksi luomu soijaproteiini-isolaatin kysyntä kasvaa jälleen kuluttajien tietoisuuden ja kestävien ruokavaihtoehtojen mieltymysten vuoksi.
Aasian ja Tyynenmeren alueen markkinoiden kasvu perustuu pääosin puhtaiden tuotemerkkien suosioon sekä varakkaampien kuluttajasegmenttien kiinnostukseen. (Lähde: Future Market Insight, 2023)
Prosessit esittelyssä
Säästöjä päästöistä
Alfa Lavalin linkokokoonpanon hiilipäästöt ovat lähellä nollaa, koska kaikki Alfa Lavalin dekantterilinkojen valmistuslaitokset käyttävät yksinomaan uusiutuvia energianlähteitä
Eläinperäisten ruokien kasvihuonekaasupäästöt ovat tyypillisesti kaksinkertaiset kasvipohjaisiin ruokiin verrattuna (FAO, 2021).
Kestävä ruoka
Suurempi uuttosaanto
Suurempi proteiinin tuotanto auttaa kuromaan umpeen vajetta, kun vuonna 2050 tarvitaan nykyistä 70 prosenttia enemmän ruokaa.