FrontLine

Alfa Laval FrontLine on laaja valikoima levylämmönvaihtimia käyttökohteisiin, joissa on erittäin tiukat hygieniaa koskevat vaatimukset. Tuotesarjan etuja ovat lempeä tuotteen käsittely, pitkä käyttöaika ja erinomainen puhdistettavuus. FrontLine on erinomainen valinta lämpöherkille materiaaleille ja se soveltuu erityisiä hygieniavaatimuksia edellyttäviin käyttötarkoituksiin, kuten juoma-, meijeri- ja elintarviketuotantoon. Joustavan rakenteen ansiosta laitteiston uudistaminen on helppoa.

frontline facing left 640x360

Suunniteltu lempeään ja tasaiseen lämmönsiirtoon hygieenisesti herkille tuotteille.

 • Erityisesti elintarvikkeita ja muita hygieenisiä käyttökohteita (FCM-yhteensopivia) varten kehitettyjen lautasten ylivertainen hygieniataso
 • Hellävarainen ja tasainen lämpökäsittely ja luotettava suorituskyky varmistetaan laajalla valikoimalla lämmönvaihdinlevyjä ja levymateriaaleja sekä erilaisiin käyttötarkoituksiin soveltuvia levykuvioita.
 • Joustavat kokoonpanovaihtoehdot ja helppo huollettavuus takaavat pitkän käyttöiän.
 • Erityinen likaantumista estävä rakenne takaa pitkät tuotantojaksot.
 • Laajan levyvalikoiman ansiosta FrontLine-laitehankinta on helposti skaalattavissa. Siten varmistetaan tuotteiden jatkuva korkea laatu.
Alfa Lavalin FrontLine-sarjan tuotteissa käytetään liimattomia tiivisteitä, jotka täyttävät FDA:n valmistusmateriaalivaatimukset. Tiivisteet on helppo huoltaa ja ne ovat erittäin pitkäikäisiä. Runkoa voidaan käyttää monivaiheisiin käyttötarkoituksiin (esim. pastörointiin), ja se on helppo purkaa tarkastusta, puhdistusta ja huoltoa varten. Yhdelevyjen kulmat ovat keskenään vaihdettavissa ja lämmönsiirtolevyjä voidaan helposti lisätä tai poistaa. Laitteiston muokkaaminen on nopeaa ja vaivatonta prosessiedellytysten muuttuessa.
.

Levytyypit erilaisiin hygieenisiin tarpeisiin

FrontLine on saatavana kolmella erilaisella levytyypillä, jotka on kaikki suunniteltu herkkiin, hygieenisiin sovelluksiin puhtaudesta tinkimättä.

 • Clip-malli – chevron-levyasettelu, joka on suunniteltu hygieenisiin sovelluksiin. Tuloaukot, jakoalue sekä levypainon asettelun muoto ja syvyys mahdollistavat optimaalisen suorituskyvyn.
 • Gemini-kaksoisseinämät – koostuu kahdesta yhteen puristetusta levystä. Tämä estää nesteiden välisen ristikontaminaation, jos levyjen läpi vuotaa nestettä.
 • Clip-malli WideStream – leveämpi levykuvio, jossa on vähemmän kosketuskohtia, jolloin se sopii erinomaisesti sellua tai kuituja sisältäville tuotteille.

FrontLinen levykuvio ja painosyvyys on suunniteltu herkkien meijeri-, elintarvike- ja panimotuotteiden hellävaraiseen ja yhdenmukaiseen lämpökäsittelyyn. Esimerkkejä käyttökohteista:

 • Jogurtin, jäätelön ja oluen pastörointi
 • Kuitua sisältävän hedelmämehun pastörointi
 • Viskoottisten tuotteiden lämmitys ja jäähdytys

 Alfa Laval BaseLine on suositeltava valinta vähemmän vaativiin hygieniasovelluksiin.


Keskenään vaihdettavat yhdelevyjen kulmat

Automaattinen, helppokäyttöinen malli tehokkaaseen pastörointiin

Alfa Lavalin FrontLine Automatic on laajennettu versio, jossa on moottori ja PLC-pohjainen säätöjärjestelmä lämmönvaihtimen automaattista avaamista ja sulkemista varten. Tästä on etua erityisesti pastöroitaessa meijerituotteita suurikokoisissa laitteistoissa, joiden tuotantovolyymi on suuri ja jotka on usein tarkastettava ja puhdistettava.

Toiminto

.

Kanavat ovat levyjen välissä ja kulmayhteet on sijoitettu niin, että tuotevirtaukset kiertävät eri kanavien läpi. Lämpö siirretään kanavien välissä olevan levyn läpi, jolloin maksimaalisen tehokkuuden saavuttamiseksi luodaan voimakas vastavirtaus. Levyjen aallotuksella saadaan väylä levyjen väliin. Se tukee jokaisen levyn viereistä levyä vasten ja lisää turbulenssia, mikä tehostaa lämmönsiirtoa.Lämpösuunnittelijamme auttavat sinua suunnittelemaan ja valitsemaan mallin ja kokoonpanon, jotka sopivat sovellustarpeisiisi samalla, kun saavutat maksimaalisen lämpötehokkuuden ja minimaalisen painehäviön.

Alfa Lavalin hygieeninen neste / tiivisteellisen levylämmönvaihtimen neste

Alfa Lavalin moniosioinen pastörointi GPHE

Moniosioinen hygieeninen GPHE

.

Ominaisuudet

Säädettävät jalat

Laakeripesä

Yhdelevyn rulla

Pidennetyt mutterit

Kiinteä pultin kanta

Avaimenreikäpulttiaukko

Lukituslaatta

Painelevyn rulla

Kannen kiristyspultti

. .
baselinefrontline 640x360

Kymmenen parasta vihjettä: hygieeniset, tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

Seuraavassa on muutamia vinkkejä ja videoita, joissa neuvotaan, miten hygieeniset, tiivisteelliset levylämmönvaihtimet pidetään huippukunnossa.

Vaadi uusia standardeja

Esittelyssä maailman moderneimmat tiivisteelliset levylämmönvaihtimet. Tutustu siihen, miten seuraavan sukupolven tiivistetyt levylämmönvaihtimet parantavat tehokkuutta, luotettavuutta ja huollettavuutta.

Demand new standards Webbanner EN

Elintarviketuotannon logiikkaohjaus

Alfa Lavalin hygienialaitteissa hyvä suorituskyky on yhdistetty hellävaraiseen käsittelyyn, jotta herkät ainesosat säilyvät mahdollisimman hyvin ja elintarviketeollisuuden viimeisimpien suuntausten asettamat vaatimukset täyttyvät. Laitteet vastaavat neljään keskeiseen haasteeseen: elintarvikkeiden toimittaminen kuluttajille kilpailukykyiseen hintaan, raaka-aineiden tehokas hyödyntäminen, jätteiden ja päästöjen vähentäminen sekä turvallisten ja hygieenisten elintarvikkeiden toimittaminen.

food logic 640x360