Foodec

Alfa Laval Foodec -dekantterilingot ovat ihanteellisia niille teollisuudenaloille, joilla käsitellään herkkiä elintarvike- ja juomatuotteita – ja joilla helppo puhdistus on ratkaisevan tärkeää. Elintarviketeollisuuden Foodec-lingot on erityisesti suunniteltu käytettäviksi elintarvikkeiden ja juomien jalostussovelluksissa. Teollisessa elintarvikkeiden jalostuksessa hygieniastandardit ovat erityisen tärkeitä tiukkojen terveysmääräysten noudattamiseksi.

Foodec decanter centrifuge

Elintarviketeollisuuden Foodec-dekantterilinkojen käytön edut

  • Parempi uuttosaanto, kuivempi kakku ja kirkkaampi neste
  • Pienet erotuskustannukset ja korkealaatuinen lopputuote
  • Helppo ja nopea puhdistus paikalla AL-puhdistustekniikan ja innovatiivisen ohjausjärjestelmän ohjelmiston ansiosta
  • Suuri toiminnallinen joustavuus erilaisiin prosesseihin ja raaka-aineisiin mukautumista varten
  • Käyttöjärjestelmä kuluttaa huomattavasti vähemmän virtaa kuin vaihtoehtoiset tekniikat

Foodec-lingot sopivat ihanteellisesti elintarviketeollisuuden sovelluksiin, joissa käsiteltävä raaka-aine on erotettava nestemäiseksi ja kiinteäksi faasiksi.

Foodec-yksiköitä on saatavana kaksivaiheisella painovoimaisella nestepurkauksella tai paineistetulla nestepurkauksella (kuorintalevy). Elintarviketeollisuuden Foodec-dekantterilingot mahdollistavat hyvän uuttosaannon ja erittäin pienen kiintoainepitoisuuden nesteessä.

Käyttötarkoituksiin, joissa puhdistettavuudella on suurempi merkitys, voi käyttää Foodec Hygiene Plus -yksiköitä, joiden lisäominaisuudet tekevät puhdistamisesta vieläkin helpompaa, nopeampaa ja selkeämpää. Foodec-linkojen kehitystyössä on keskitytty johdonmukaisesti luotettavuuteen, puhdistettavuuteen, jatkuvaan käytettävyyteen ja helppohuoltoisuuteen. Ne sopivat ihanteellisesti elintarvikkeiden ja juomien teolliseen käsittelyyn.

Foodec hygiene plus

Foodec Hygiene Plus

Dekantterilinko elintarvikkeiden ja juomien valmistukseen ja prosessointiin.

Toiminto

.

Kuinka sentrifugointi elintarvikkeiden jalostuksessa toimii Foodecin kanssa

Erottelu tapahtuu vaakasuorassa lieriömäisessä kulhossa, joka on varustettu ruuvikuljettimella. Kiinteä tuloputki tuo tuotteen kulhoon ja jakelija kiihdyttää sitä vähitellen. Keskipakoisvoima erottaa kiinteät aineet nesteestä. Kiinteät aineet kerätään ja tiivistetään kulhon seinämiin.

Kuljetin pyörii kulhon sisällä hieman eri nopeudella. Tämä kuljettaa kiinteät kiintoaineet kulhon seinään kohti kartiomaista päätä. Foodecin rakenne lisää hydraulipainetta rummun sisällä virtauksen parantamiseksi kapean aukon kautta. Tiivistetyt ja kuivatut kiinteät aineet poistuvat kulhosta purkausaukkojen kautta pienemmästä kartiomaisesta päästä. Erottelu tapahtuu kulhon sylinterimäisen osan koko pituudelta, ja kirkastettu neste poistuu levyn läpi (sisäinen keskipakopumppu).

Kaikki kastuvat osat Foodec-dekantterilingoissa on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Ohjausjärjestelmällä on graafinen käyttöliittymä ja useita viestintävaihtoehtoja.

Lisävarusteet

Alfa Laval Foodec -dekantterilingot ovat saatavana muilla erilaisilla lisävarusteilla erilaisia käyttövaatimuksia varten.

  • Energiaa säästävät virtaputket vähentävät energiajalanjälkeä sovelluksissa, joissa pieni energiankulutus on tärkeää. 
  • Kuorintalevykokoonpano, jossa on paineistettu lähtö, jos hapettuminen tai vaahtoaminen ovat huolenaiheina.
  • Erityisen korkeita hygieniavaatimuksia varten suunniteltu Foodec Hygiene Plus ‑malli sisältää kaikki optimaalisen hygienian ylläpitämistä varten tarvittavat edistyneimmät tyhjennettävyyden ja puhdistettavuuden ominaisuudet sekä sentrifugikulhon sisä- että ulkopuolella, kuten sileät pinnat. Foodec Hygiene Plus -yksiköt ovat saatavana myös TrueStainless- ja SaniRibs-vaihtoehdoilla:

TrueStainless™

Suunniteltu kestävää ja ylivertaista hygieniaa varten.

TrueStainlessTM varmistaa, että rungossa ja muissa tärkeissä osissa, jotka ovat kosketuksissa syövyttävien aineiden kanssa, käytetään ruostumatonta terästä. Tämä edistää ihanteellista hygieniaa ja pidentää laitteiden käyttöikää.

 

SaniRibs®

SaniRibs 190927

Puhtaampi ja tehokkaampi tapa kuljettaa kiintoaineita.

Ainutlaatuiset tiivistehitsatut kohokkeet luovat ihanteellisen kitkan, joka mahdollistaa paremman ja tehokkaamman kiintoaineiden kuljetuksen. Tämä innovatiivinen tekniikka eliminoi myös taudinaiheuttajien riskikohdat sekä helpottaa puhdistusta, mikä tarkoittaa pidempiä tuotantojaksoja, vähäisempää manuaalista huoltoa ja parempaa tuottoa.

Sovellukset

Panimo

Alfa Lavalilla on vankka kokemus panimoteollisuuden vaatimusten mukaisten teknisesti edistyneiden elintarviketeollisuuden laitteiden toimittamisesta. Ensisijaisena painopisteenä ovat olleet erotusprosessit.

Hedelmämehu

Hedelmämehujen tuottajille tehokas mehun uuttaminen ja mahdollisimman suuri saanto pienillä kustannuksilla on ratkaisevan tärkeää. Alalla on myös noudatettava tiukkoja hygieniavaatimuksia. Foodec-dekantterilinkojen monipuolisuus ja hygieniaominaisuudet auttavat saavuttamaan kaiken tämän.

Maito

Alfa Lavalin Foodec-dekantterilingot tarjoavat tehokkaan ja kannattavan tavan jalostaa kaseiinin ja laktoosin houkutteleviksi, arvokkaiksi meijerituotteiksi.

Soijaproteiini 

Alfa Lavalin Foodec-dekantterilingoissa on joukko sisäänrakennettuja etuja, jotka tarjoavat merkittäviä hyötyjä jalostuksessa. Hygieenisin ja tehokkain tapa käsitellä soijaproteiini-isolaattia.

Kasvipohjaiset juomat, kuten kaura-, manteli- ja riisijuomat 

Foodec sopii ihanteellisesti kasvipohjaisten juomien tuotantoon. Sen etuja ovat luotettavuus, veden- ja energiankulutuksen optimointi ja raaka-aineiden kattava hyödyntäminen, oli raaka-aineena sitten soija, kaura, mantelit tai jokin muu.

Tomaatti 

Tomaattia käytetään hyvin monissa eri elintarvikkeissa. Tämä tarkoittaa myös, että on olemassa monia erilaisiatomaatin käsittelytapoja. Foodec-lingot ovat yksi harvoista laitetyypeistä, joiden monipuolisuus ja hygienia riittävät tästä suoriutumiseen.

Viini

Foodec-linko rypälemehun käsittelyyn ja viininvalmistukseen. Elintarviketeollisuuden dekantterilinkojen korkea hyötysuhde mahdollistaa perinteisten puristimien ja selkeytyslaitteiden korvaamisen viininvalmistuksessa.

Huolto

Foodec-linkojen huolto on avain prosessin optimaalisen suorituskyvyn ja parhaiden mahdollisten hygieenisten olosuhteiden varmistamiseen. 

Prosessin olosuhteiden (kuten käyttöaika, raaka-aineen tyyppi, prosessilämpötila ja CIP-puhdistussyklien määrä) mukaan Alfa Laval suosittelee seuraavaa:

  1. lingon tarkastus vähintään 4–6 kuukauden välein
  2. kattava huolto vähintään kerran vuodessa.

Pätevät Alfa Lavalin kenttähuoltoinsinöörit voivat suorittaa tarkastuksia ja huoltotoimia joko paikan päällä tai Alfa Lavalin huoltokeskuksessa.

Kulhon ja kuljettimen pitäminen hyvässä kunnossa on välttämätöntä prosessin hygieenisten olosuhteiden ja prosessin suorituskyvyn kannalta. Kulhon ja/tai kuljettimen korjaus tehdään Alfa Lavalin huoltokeskuksessa.

Yhdistettyjen palvelujen, kuten puhelintuen ja seurannan, avulla huoltovälejä voidaan pidentää. Huolto, korjaukset, kunnon seuranta ja etäseuranta voidaan sisällyttää palvelusopimukseen tarpeidesi mukaan.

Alfa Laval tarjoaa myös koulutusta paikan päällä olevalle huoltohenkilöstölle.

Ota yhteys huoltoasiantuntijaamme ja pyydä palvelusopimustarjous, joka on räätälöity omien tarpeidesi mukaan.

Päivitä linkosi

.

Meiltä löytyy enemmän...

Kuinka voimme auttaa?

Nämä tiedot tallennetaan ja käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

.

Käyttöesimerkkejä – Alfa Lavalin dekantterilinkojen käyttö elintarvikkeiden jalostuksessa