AlfaFlash

Alfa Laval AlfaFlash -levyleimauhdushöyrytin tiivistää suuren viskositeetin runsaasti likaavat pseudoplastiset nesteet turvallisesti, luotettavasti ja tehokkaasti. Tämä kompakti, itsepuhdistuva ja helppohoitoinen pakkokiertoa hyödyntävä levyhaihdutin käsittelee suuria suspendoituneen kiintoaineen määriä sisältäviä prosessinesteitä täyttäen nestepäästövaatimukset kohtalaisista päästöistä nollapäästöihin. Soveltuu erilaisiin käyttökohteisiin, kuten proteiinit, elintarvikkeet, juomat, tärkkelys, makeutusaineet, biotieteet, teolliseen fermentaatio ja jätevesi.

AlfaFlash NoDecanter A

Tiivistää korkean viskositeetin likaamisalttiit pseudoplastiset nesteet helposti

 • Korkea käytettävyysaika hyvin vähäisellä likaantumisella itsepuhdistavan vaikutuksen aiheuttavan korkean leikkausnopeuden ja turbulenssin ansiosta
 • Mahdollisimman pienet hävitys- ja kuljetuskustannukset erittäin tehokkaan korkeaviskositeettisten pseudoplastisten prosessinesteiden tiivistämisen ansiosta
 • Kompakti ja tilaa säästävä pienemmän korkeuden ja painon ansiosta putkilämmönvaihtimiin verrattuna, mikä vähentää asennus-, käyttö- ja ylläpitokustannuksia
 • Erinomaiset esitiivistys- ja toiminta-alueominaisuudet energiatehokkaiden kuivaimien ja syötteen koostumuksen kierrätyksenaikaisten säätöjen ansiosta
 • Täydellinen kapasiteetin lisäämiseen ja olemassa olevien haihdutusjärjestelmien pullonkaulojen poistamiseen

Monipuolinen, kompakti ja itsepuhdistuva, Alfa Lavalin levyleimahdushöyrytin soveltuu monenlaisiin käyttökohteisiin, joissa on korkean viskositeetin likaamisalttiita prosessinesteitä korkealla kiintoainepitoisuudella, kuten supekyllästetylle suolaliuokselle tai oliivimyllyn poistovedelle. Nämä täydellisesti niin uusiin kuin jälkiasennuksiinkin soveltuvat haihduttimet täyttävät nestepäästövaatimukset kohtalaisista nollapäästöihin kaikilla toimialoilla.

 • BlueVap – täysin automatisoitu, esiasennettu lämpöerotusjärjestelmä joka erottelee oliivimyllyn mustaveden 80 prosentiksi kirkasta vettä ja 20 prosentiksi biohajoavaa massaa. Höyryä tai jäähdytysvettä ei tarvita. 
 • AlfaFlash pakkokiertohaihdutin, joka tiivistää haastavat prosessinesteet, joissa on suspendoituneita kiintoaineita ja jonkin verran kiteytymistä 
Se on sata kertaa parempi kuin vanha järjestelmä! Suunniteltua kesäseisokkia lukuun ottamatta se on toiminut yhtäjaksoisesti ja tuottanut haluamaamme laadukasta ja yhdenmukaista Pot Alea. Puhdistamme yksiköt paikan päällä huuhtelemalla jokaisen viikon lopussa, ja kun tarkastimme lämmönsiirtopinnat kesäseisokin aikana, ne olivat putipuhtaita.” – Shane Fraser, tislaamon tuotantopäällikkö, Glenfarclasin tislaamo 
Alfa Laval auttaa meitä saavuttamaan nollahävikkitavoitteemme oliiviöljyn tuotannossa BlueVapin avulla.”  –Omistaja, Frantoio di Santa Téa, Reggello, Italia 

Katso koko haihdutinvalikoimamme

Täydellinen ei-newtonilaisille nesteille 

Illis evaporator_Diagram CSL.png

Turbulenssia ja jatkuvaa puhdistusta edistävän aallotetun levykuvion ansiosta AlfaFlash-leimahdushöyrytin ei likaannu yhtä nopeasti kuin putkihaihduttimet. Lisäksi, kun tuote on pseudoplastinen (tislausjäte, maissin liotusneste, proteiiniliuokset, jne.), AlfaFlash-levyleimahdushöyrystin vähentää prosessinesteen näennäistä viskositeettia, mikä vähentää edelleen likaantumista ja parantaa lämmönsiirtokykyä. 

 

 

Perinteiseen putkihaihdutinjärjestelmään verrattuna AlfaFlash- ja AlfaVap-järjestelmät vaativat huomattavasti vähemmän asennuskorkeutta, ja ne voidaan asentaa ilman monimutkaisia rakennustöitä paikan päällä.

Alfavap-vs-falling-film-ratio-illustration


Lämmönlähteet haihdutusjärjestelmiin

Määritysvaihtoehdot

Alfa Lavalin haihdutusjärjestelmät voivat käyttää lämpöä erilaisista lähteistä, kuten mekaanisesta ja lämpövoimaisesta tiivistyksestä tai kuivaimien poistokaasuista.

Monivaiheinen järjestelmä 

 

CONRESA copy_new.jpg

 • Säästää energiaa käyttämällä höyryä uudelleen 
 • Yksinkertainen ja joustava

Mekaaninen kaasun uudelleenpaineistus, MVR 

 • Suuri investointi 
 • Alhainen (tai olematon) höyrynkulutus 
 • Käyttää sähköä 

Lämpövoimainen kaasun uudelleenpaineistus, TVR 

 • Alhaiset kustannukset pienemmällä höyrynkulutuksella 
 • Yksinkertainen, ei liikkuvia osia

Kuivainten hukkalämpö 

 

 • Vähäiset energiakustannukset
 • Suhteellisen suuri investointi 

Haihdutusjärjestelmien pilottitestaus ja vuokraus

Kokeile ennen ostamista. Hanki asiantuntemusta ja neuvoja Alfa Lavalin insinööreiltä haihdutusjärjestelmäsi optimaalisen kokoonpanon määrittämiseksi, mukaan lukien:

 • Yksityiskohtainen vesianalyysi ja ominaisuuksien selvittäminen  
 • Prosessin ja vesikemian mallinnus  
 • Vertailu- ja/tai pilottitestaus kohtalaisen tai korkean riskin sovelluksille  
 • Yksityiskohtainen materiaalien yhteensopivuuden arviointi  
 • Näyteanalyysi  
 • Pilottitestit  

Vieraile Alfa Lavalin materiaaliteknologian ja kemian laboratoriossa ja testikeskuksessa Lundissa Ruotsissa tai Alfa Lavalin innovaatio- ja testikeskuksessa Nakskovissa Tanskassa tai vuokraa yksi siirrettävistä pilottihaihdutusjärjestelmistämme ja tee kokeiluja paikan päällä omassa laitoksessasi. 

.

Avaintuotteet

Huolto

Elintarvikejärjestelmien palvelut

Alfa Lavalin elintarvikejärjestelmäpalvelut parantavat elintarvikejärjestelmien suorituskykyä maksimoimalla prosessien suorituskyvyn. Tämän ansiosta voit

 • parantaa jatkuvasti toimintaasi säilyttääksesi kilpailuedun
 • keskittyä käytettävyysaikaan, optimointiin ja saatavuuteen
 • maksimoida sijoitetun pääoman tuoton elintarvikejärjestelmien elinkaaren aikana.

Lisätietoja huoltovalikoimastamme

service men with ipad

Suunniteltu järjestelmä

Täydellinen AlfaVap-nousukalvohaihdutusjärjestelmä sisältää levyhaihduttimet, esilämmittimet, syklonierotinastiat, lämpövoimaiset ja/tai mekaaniset kaasun uudelleenpaineistusyksiköt, pumput, mittalaitteet, venttiilit, kanavat ja putket sekä paikallisen ohjelmoitavan logiikkaohjaimen (PLC) ja ohjauspaneelin. Järjestelmä voidaan esiasentaa Alfa Lavalin verstaalla, mikä lyhentää asennusaikaa yhdestä kolmeen viikkoa. 


.

Kuinka levyleimahdushaihdutin toimii

Alfa Lavalin AlfaFlash-levyleimahdushöyrystin on tyypiltään pakkokiertoinen leimahdushöyrystin. Pumppu kierrättää nesteen syklonierotinastian ja levyleimahdushaihduttimen välillä, mikä luo hyvin turbulenttisen virtauksen levylämmönvaihtimen sisälle. 

Levylämmönvaihtimessa ei tapahdu kiehumista, vaan neste kuumenee paineen alaisena. Varsinainen haihtuminen tapahtuu, kun kuumennettu neste puretaan erotinastiaan, jossa paine vapautuu ja haihtuva neste sitten leimahtaa. Monet AlfaFlash-sovellukset toimivat tyhjiössä. 

Monivaiheiset mallit vähentävät höyrynkulutusvaatimuksia: yhdessä vaiheessa syntyvää kaasua käytetään lämmitysaineena seuraavassa vaiheessa. Yhdessä lämpövoimaisen kaasun uudelleenpaineistuksen (TVR) tai mekaanisen kaasun uudelleenpaineistuksen (MVR) kanssa höyrynkulutus voidaan vähentää murto-osaan haihdutuskapasiteetista. 

Täydellinen AlfaFlash-järjestelmä sisältää levyhaihduttimet, esilämmittimet, erotinastiat, TVR:n tai MVR:n, kierrätyspumput, instrumentit, venttiilit, kanavat, putket ja ohjauspaneelin. 

Sinua saattaa kiinnostaa myös...

Haihdutusratkaisut – 3D/VR-esittely

Tutustu haihdutusjärjestelmiimme lähemmin 360 asteen esittelyllä. Tarkastele haihdutusjärjestelmien 3D/VR-malleja napsauttamalla jotakin moduuleista.

AlfaFlash Decanter 640x360

Tutustu haihdutinvalikoimaamme

Alfa Laval tarjoaa laajan valikoiman haihdutusjärjestelmiä levyhaihduttimista ja nousevista kalvohaihduttimista putkihaihduttimiin ja laskeviin kalvohaihduttimiin. Ota selvää, mikä vastaisi parhaiten omiin haihdutustarpeisiisi.

water steam drops 640x360

Keskustele asiantuntijan kanssa

Järjestelmän lämmönlähde
Haihtumisnopeus
Haluatko vastaanottaa webinaaritallenteita, kutsuja tuleviin tapahtumiin sekä tuote- ja palvelu-uutisia?

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.