Alfa Laval - Intelligent Whirlpool System

Intelligent Whirlpool System

Kasvata panimon tuottoa tehostamalla vierteen talteenottoa Whirlpool-ratkaisun avulla säilyttäen samalla vierteen laatu korkeana sekä vähentämällä energian ja veden kulutusta.

El sistema inteligente de whirlpool (IWS) de Alfa Laval para la fabricación de cervezas artesanales

Nopea ja joustava Whirlpool-järjestelmä

  • Vähennä pyörrehäviöt enintään tasolle 0,1 %.
  • Tällöin panimon tuotto kasvaa 1-3 % ja vieläkin enemmän kuiva-aineintensiivisissä pienpanimoissa.
  • Ylläpitää tai parantaa vierteen laatuparametreja lähinnä jopa 10-20 % lyhyemmän pyörreprosessiajan ansiosta (perustuu VL:n tekniseen validointiraporttiin).
  • Pidä prosessin jäljitettävyys 100-prosenttisena (vierre palautetaan samaan panimoprosessiin).
  • Muuta hiivasakkajäte arvokkaaksi sivutuotteeksi, kuten eläinten rehuksi.

Alfa Laval Intelligent Whirlpool -järjestelmä (IWS) toimii erittäin tehokkaasti yhdessä Foodec-dekantterisentrifugiemme kanssa. Lyhyempi pyörreaika parantaa vierteen laatua ja lisää nopeutta. IWS mahdollistaa korkeamman humaloiden hyödyntämisasteen erottamalla jäännöskiintoaineet dekantterissa. Se minimoi likaantumisen ja tukkeutumisen vierteen jäähdyttimessä sekä vähentää hiivasakan määrää käymisessä. IWS soveltuu panimoille, jotka ovat suurempia kuin 50 hehtolitraa (43 bbl). Alfa Lavalin optimoitu IWS-toimituskokonaisuus täysin automatisoidulla, ennalta suunnitellulla pienikokoisella modulaarisella dekantterijärjestelmällä ja asteittaisella laitteiston mitoituksella tarjoaa asiakkaille optimaaliset investointikustannukset sekä nopean ja helpon käynnistyksen ja käytön.

Toiminto

.

Toiminta

Esittelemällä Alfa Laval Intelligent Whirlpool -järjestelmän (IWS) Alfa Laval lisää dekantterikierron nykyiseen pyörteeseen. Dekantterikierto toimii samanaikaisesti pyörreprosessin kanssa. Pyörreprosessia ei muuteta. Pyörre sedimentoi tehokkaasti kaiken hiivasakan ja humalat pohjalle. Dekantterikierto lisätään kaikkien kiinteiden aineiden poistamiseksi pyörteestä pyörreprosessin aikana.

Kiinteät aineet pumpataan pyörteen pohjan kartiosta Alfa Laval Foodec -dekantteriin. Dekantteri erottaa kirkkaan vierteen hiivasakan kiinteistä aineista. Kirkas vierre palaa takaisin pyörteeseen tai alavirtaan vierteen jäähdytinlinjaan, ennen kuin pyörre on täysin tyhjä. Kiinteät ainesosat ja dekantterissa tehokkaasti erotettava humala poistetaan prosessista. Ne kuljetetaan käytettyjen jyvien joukkoon ja myydään yhdessä rehuna.

Verrattuna perinteiseen pyörteeseen ilman dekantterisilmukkaa:

  • Koska kaikki kiinteät aineet pumpataan pyörteestä dekantteriin ennen kuin poreallas tyhjennetään kokonaan, pyörteen pohjalle ei jää kiinteitä aineita. Tällöin pyörre on puhdas. Kiinteitä hiivasakka-aineita ei tarvitse huuhdella pyörteestä prosessin jälkeen käyttämällä vettä ja aikaa.
  • Kaikki porealtaan pohjaan laskeutuneet kiinteät aineet pumpataan heti dekantteriin, joten pyörteen pohjalle ei jää kiinteitä aineita, kun se tyhjennetään. Hiivasakkaa ei myöskään kulkeudu muualle, kun pyörre tyhjennetään, joten pyörteen tyhjentämistä ei tarvitse hidastaa loppuvaiheessa. Tällöin pyörreaika lyhenee.