Alfa Laval - Brewhouse

Panimo - haasteet ja ratkaisut

Teollisuuslaitteet panimoiden tehostamiseksi

Korkea energiankulutus, aineshävikki, korkea vedenkulutus, sekä pilaantuminen kuuluvat yleisimpiin vierteen tuotannon ongelmiin. Likaantuminen ja puhdistaminen voivat vaikuttaa prosessiaikoihin, ja sitten on vielä kysymys, mitä tehdään hiivasakalle ja käytetylle viljalle.

Alfa Laval tarjoaa erityisiä ratkaisuja tavallisiin ongelmiin ja varmistaa tehokkuuden ja suorituskyvyn kaupallisessa panimotoiminnassa.

.

Vierteen valmistaminen

Haaste

  • Liian märät käytetyt jyvät

Ratkaisu

Ratkaisu

  • Veden poisto käytetyistä jyvistä 70 % kosteuteen asti

Haaste

  • Suuri energiankulutus

Ratkaisu

Ratkaisu

  • Energian vähentäminen jopa 40 % käyttämällä vierteen keittämisen lämpöä seuraavien erien lämmitykseen

Haaste

  • Huono lämmönsiirto käymisastian likaantumisen ja huonon puhdistuksen takia

Tulokset

  • Ruiskupesupallojen vaihtaminen pyöriviin suihkupesureihin, jotka pystyvät käsittelemään virtauksen kiintoaineita kaikkien astian sisäpintojen puhdistamiseksi auttaa parantamaan panimon tehokkuutta ja hygieniaa
.

Pyörre

Haaste

  • Vierteen laatu
  • Vierteen menetys
  • Tehoton hiivasakan separointimenettely
  • Liian märkä hiivasakka aiheuttaa ongelmia jatkokäsittelyssä ja hävittämisessä

Tulokset

  • Parempi vierteen kirkkaus ennen jäähdytystä
  • Hiivasakkana menetetyn vierteen talteenotto parantaa kokonaistuottoa
  • Lyhyemmät prosessiajat ja parantunut hiivasakan separointi
  • Huomattavasti kuivempi hiivasakka (joka voidaan myydä rehun lisäaineeksi)
  • Pienempi riski vierteen jäähdyttimen likaantumiselle
  • Vähäisempi huuhtelun ja energiankulutuksen tarve erien välillä
.

Anna meidän auttaa

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.