Veden puhdistaminen vihreän vedyn tuotantoa varten

Vihreän vedyn tuotantoprosessissa puhdas vesi on yhtä tärkeää kuin uusiutuva sähkö vetykaasun tuotannossa. Koska puhtaasta vedestä on nopeasti tulossa niukka luonnonvara, voimmeko todella kutsua sitä ”vihreäksi”? Koska tuleva puhtaan vedyn kysyntä riippuu huomattavassa määrin elektrolyysilaitteiden tuotannosta. Olemme etsineet keinoja optimoida vedentuotantoa ja elektrolyysilaitteiden käyttöikää kestävän kehityksen ehdoin. Tavoitteenamme on turvata tehokas vihreän vedyn tuotannon kehittäminen vesivarojen niukkuus mielessä pitäen.

Hyduo 640x360

Elektrolyysiin tarvittava vesimäärä

Elektrolyysilaitoksessa, jonka toimii 10 megawatin teholla, tarvitaan puhdasta vettä 50–60 m3/vrk. Siksi tämän veden käsittelytapa on olennaisen tärkeä, jos haluamme tuottaa vihreää vetyä kestävän kehityksen ehdoin. Esimerkiksi suolaisen veden ja oikean suolanpoistoteknologian käyttö on ihanteellinen tapa säästää niukkoja makean veden varantoja. Alfa Lavalin tuen ansiosta tämä ratkaisu on sekä energiatehokas että rajoittaa ympäristövaikutuksia.

 

 

 

 

cleantech water savings
hyduo

 

Liikalämmön käyttäminen puhtaan veden tuottamiseen

Tiesitkö, että 20–40 prosenttia elektrolyysikapasiteetin tehosta vapautuu liikalämpönä? Oikean teknologian avulla voimme tuottaa tällä lämmöllä oikean määrän laadukasta vettä jäähdyttäen samalla vedyn tuotantoprosessia.

Kaikki riippuu energiatehokkuudesta...

Yhdistetty liikalämmön uudelleenkäyttö vedentuotantoon ja elektrolyysiprosessin jäähdytys voi lisätä vihreän vedyn tuotantoprosessin yleistä tehokkuutta jopa 30 prosenttia.

Veden puhdistaminen ja suolanpoisto lämmöllä Alfa Laval HyDuo -järjestelmän avulla

Alfa Laval HyDuo yhdistää elektrolyysiprosessin jäähdytyksen ja vedenpuhdistuksen:

  • Paras vedenlaatu
  • ja pienin jalanjälki
  • Minimoitu kemikaalienkulutus
  • Minimoitu sähkönkulutus
  • Vähäiset huoltotarpeet
  • Vaihteleva tuotanto 

Saat lisätietoja tästä videosta. 

 

 

AQUA hyduo 2 640x360
MEP Hyduo 640x360

Alfa Laval AQUA HyDuo

Kapasiteetti jopa 60 m3 päivässä

Alfa Lava AQUA -makeavesigeneraattorit muuntavat meriveden laadukkaaksi makeaksi vedeksi optimoidulla prosessilla, joka käyttää yhtä levypakkausta.

Soveltuu jopa 12 megawatin elektrolyysikapasiteetille moduulia kohden.

 

Alfa Laval MEP HyDuo

Kapasiteetti jopa 2 000 m3 päivässä 

Alfa Laval -monivaihelevyhöyrystimellä (Multi-effect plate evaporator – MEP) tuotetaan erittäin puhdasta makeaa vettä vaativissa ympäristöissä, joissa ulkoiset olosuhteet ovat vaihtelevia.  

Soveltuu jopa 400 megawatin elektrolyysikapasiteetille moduulia kohden.

Makeavesigeneraattorin ja käänteisosmoosin ero

Perinteisiin käänteisosmoosiprosesseihin verrattuna makeavesigeneraattorin avulla voi jäähdyttää elektrolyysilaitteistoa ja tuottaa oikeanlaatuista vettä yksivaiheisesti. Tämä vähentää lisäjäähdytyksen tarvetta esimerkiksi jäähdytystornilla tai vastaavalla ratkaisulla ja minimoi tehon kokonaiskulutuksen.

Kilpailevissa ratkaisuissa, joissa jäähdytykseen käytetään merivettä, tarvitaan myös usein lisäpumppu, joka lisää koko järjestelmän energiankulutusta. Alfa Lavalin laitteita käytettäessä tätä tarvetta ei ole, ja se säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä ja alkuinvestoinneissa.

Tutkimusraportti (englanniksi): Kestävää kehitystä parhaiten tukeva ratkaisu vihreän vedyn tuotannossa tarvittavan veden puhdistamiseen

Energiatehokkuus ja vesivarojen niukkuus ovat kaksi kriittistä haastetta, joihin on kiinnitettävä huomiota välittömästi. Näiden asioiden käsitteleminen on ratkaisevan tärkeää kestävän kehityksen ja planeettamme hyvinvoinnin kannalta. Lataa tutkimusraportti, josta saat lisätietoa kestävää kehitystä parhaiten tukevasta ratkaisusta vihreän vedyn tuotannossa tarvittavan veden puhdistamiseen. 

 

HyDuo whitepaper 640x360

Kyllä, haluan tutkimusraportin!

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.

Energiatehokkaat, puhtaat vedyntuotantoratkaisut

Haluatko tietää enemmän siitä, miten Alfa Laval tukee kehitystä vedyn koko arvoketjussa? Tutustu tarjontaamme, joka sisältää kaiken tuotannosta loppukäyttöön.

MicrosoftTeams-image (30)

Elektrolyysilaitteiston jäähdytysprosessien optimointi

Tiesitkö, että 20–40 prosenttia elektrolyysilaitteiston käyttämästä tehosta vapautuu liikalämpönä? Tehokas elektrolyysilaitteiston jäähdytys ja laitoksen tasapainottaminen ovat ratkaisevan tärkeitä vihreän vedyn tuotannon tehokkuuden ja laitteiston käyttöiän maksimoimiseksi. Tutustu, miten Alfa Laval tukee elektrolyysilaitteiston jäähdytysprosessien optimointia.

banner-640-glacier-cooling

Mahdollisuudet ovat rajattomat!

Ota yhteyttä tänään, jotta saat lisätietoa kestävää kehitystä parhaiten tukevasta ratkaisusta vihreän vedyn tuotannossa tarvittavan veden puhdistamiseen.

production-hydrogene-vert.jpg

Ota yhteyttä

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.