Kestävä kumppanuus

Alfa Lavalilla ymmärrämme yrityksesi kohtaamat haasteet, koska yrityksesi on meidänkin asiamme. Uteliaisuutesi on uteliaisuutemme. Ja intohimosi on intohimomme. Uskomme, että yhteistyö ja vahvat ja kestävät kumppanuudet ovat avain kiihdyttämään huomisen kestäviä ratkaisuja taloutemme ja yhteisen maailmamme uudistamiseksi.

Siksi Alfa Laval tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa löytääkseen uusia vastauksia aikamme haastavimpiin kysymyksiin. Yli vuosisadan ajan tämä yhteinen uteliaisuus ja intohimo on ruokkinut hellittämättömiä innovaatioitamme. Tänään tämä ajattelu ohjaa kehitystä energiatehokkuuden, puhtaan energian ja kiertotalouden alalla. Oletko valmis nopeuttamaan matkaa kestävämpään maailmaan? Ota yhteyttä, niin ryhdytään töihin – yhdessä!

Cleantech-Sustainable-partnership-intro-img.jpg

Kumppanuuksia kestävien ratkaisujen nopeuttamiseksi

Tarve nopeuttaa kestävyyttä ei ole koskaan ollut suurempi. Vahva, pitkäaikainen yhteistyö tulee olemaan avain sen toteuttamiseen. Hyvä uutinen on se, että tarvittava teknologia on jo olemassa. Nyt on aika työskennellä yhdessä kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi!

Videolla kuulet Alfa Lavalin puhtaan teknologian liiketoiminnan kehityspäälliköltä Madeleine Gilbornelta ratkaisuistamme energiatehokkuuden maksimoimiseksi ja siirtymiseksi puhtaaseen energiaan ja kiertotalouteen.

Ota yhteyttä jo tänään, jos olet valmis aloittamaan kumppanuuden kestävän muutoksen aikaansaamiseksi.


Ota meihin yhteyttä

Kumppanuutemme

Alfa Laval luo kaikkialla maailmassa asiakkaiden ja muiden kumppaneiden kanssa uusia ratkaisuja energiatehokkuuden, puhtaan energian ja kiertotalouden nopeuttamiseksi. Lue täältä viimeisimmistä yhteistyöistämme tai ota meihin yhteyttä jo tänään saadaksesi tietää, miten voimme yhdessä nopeuttaa kestäviä ratkaisuja.

Käänteentekevä ratkaisu uusiutuville energialähteille

Vuonna 2019 Alfa Lavalista tuli sijoittaja ja kumppani Malta Inc:lle, joka kehittää uutta ratkaisua, joka voi mullistaa verkon mittakaavassa tapahtuvan energian varastoinnin. Kasvuyritys on Googlen X-hautomon jatkohanke, jota tukevat muun muassa Bill Gates ja Jeff Bezos. Maltan sähkölämpöjärjestelmä voi varastoida energiaa mistä tahansa lähteestä – mukaan lukien uusiutuvat lähteet, kuten tuuli ja aurinkoenergia – mihin tahansa paikkaan jopa useiksi päiviksi. Alfa Lavalin innovatiivinen lämmönsiirtotekniikka on kriittinen komponentti sen mahdollistamiseksi.

"Uskomme, että lämpövarastoinnilla on tärkeä rooli energiasiirtymässä", sanoo Alfa Lavalin Energy-divisioonan pääjohtaja Susanne Pahlén Åklundh. "Työskenneltyämme kahden viime vuoden ajan Maltan tiimin kanssa lämmönvaihtimien uudenlaisen suunnittelun ja kehittämisen suhteen olemme edelleen innoissamme ratkaisusta ja sen mahdollisista vaikutuksista ilmastonmuutokseen. Tämänkaltaisella yhteistyöllä voimme saavuttaa laajempia vaikutuksia, laajentaa teknisiä rajoja ja luoda kestävämpiä ratkaisuja tulevaisuutta varten."

"Alfa Laval on ollut loistava kumppani Maltalle yrityksen perustamisesta vuodesta 2018 lähtien, ja odotamme innolla, että voimme jatkaa hienoa työtä, joka auttaa tuomaan tämän ratkaisun markkinoille", sanoo Malta Inc:n toimitusjohtaja Ramya Swaminathan.


Lisätietoja

 

Cleantech-Circular-economy-intro-final.jpg

Kiertotalouden ratkaisut muuttavat jätteen arvokkaaksi

Alfa Laval on tuonut mekaanisen ja lämpöerottelun osaamisensa yhteistyöhön EasyMiningin kanssa. Ruotsalaiseen Ragn-Sells-konserniin kuuluva EasyMining on innovaatioyritys, joka on sitoutunut mahdollistamaan uudet kiertoratkaisut. Alfa Lavalin tuella ne mahdollistavat fosforin poistamisen poltetusta jätelietteestä ja muun hyödynnettävän materiaalin erottamisen jätevirroista. Tämä puolestaan luo uusia arvoketjuja jätemateriaaleille.

"Näiden prosessien avulla jätteet voidaan muuttaa uudelleen arvokkaiksi tuotteiksi, mikä on avainasemassa kestävämmän yhteiskunnan rakentamisessa", sanoo Alfa Lavalin Energy-divisioonan pääjohtaja Susanne Pahlén Åklundh.

"Alfa Lavalin kanssa näemme mahdollisuuden nopeuttaa prosessiemme kehittämistä ja kaupallistamista, mikä on tärkeää innovaatioyrityksille", sanoo EasyMiningin toimitusjohtaja Jan Svärd.

Katso, kuinka kiihdytämme kiertokulkua

Uraauurtava kumppanuus kahdelta kestävän kehityksen johtajalta

Alfa Laval ja Stena Recycling ovat yhdessä luoneet älykkään, kestävän ja helppokäyttöisen ratkaisun, joka parantaa teollisuuden kiertokulkua. Tämä uusi vaihto-ohjelma nimeltään Re-Made to matter, mahdollistaa jopa 100% talteenoton arvokkaista metalleista, joita löytyy vanhoista lämmönvaihtimista. Korvaamalla ne nykyaikaisemmilla malleilla voimme myös parantaa energiatehokkuutta ja pienentää hiilijalanjälkeä.

 

 

Cleantech-Power-to-X-partner.jpg

Kumppanuus uusiutuvien puhtaiden polttoaineiden tuotannossa

Vuonna 2021 Alfa Lavalista tuli sijoittaja ja kumppani Liquid Windille, Power-to-Fuel-yritykselle, joka kehittää kaupallisen mittakaavan eMethanol-laitoksia. Jokainen laitos kerää ja keskittää teollisuuden biogeeniset hiilidioksidipäästöt ja yhdistää ne uusiutuvasta sähköstä ja vedestä valmistetun vedyn kanssa. Tuloksena on vihreän metanolin tuotanto. Alfa Laval tulee Carbon Cleanin, Siemens Energyn ja Haldor Topsoen rinnalle tukemaan tätä ainutlaatuista konsortiota, jolla on lämmönsiirto-osaamista prosessin tehokkuuden parantamiseksi ja laitosten yleisen energiaintegraation parantamiseksi.

"Tämä on tärkeä kumppanuus, koska me – yhdessä muiden suurten toimijoiden kanssa – olemme osa kasvavia Power-to-X-markkinoita ja edistämme siten sellaisten teknisten ratkaisujen kehittämistä, jotka vaikuttavat tuleviin polttoainevaihtoehtoihin", sanoo Alfa Lavalin Energy-divisioonan pääjohtaja Susanne Pahlén Åklundh. "Tällaisilla yhteistöillä laajennamme teknisiä rajoja ja edistämme kestävämpää yhteiskuntaa."

"Olemme erittäin iloisia voidessamme vahvistaa Liquid Wind -konsortiota maailmanluokan ruotsalaisen teollisuuden toimijan kanssa, jolla on vertaansa vailla oleva kokemus", sanoo Liquid Windin toimitusjohtaja ja perustaja Claes Fredriksson. "Heidän arvokas tietämyksensä lisää tehokkuutta ja tuo lisäarvoa."


Lue lisää

Alfa Laval Innovation House

Tanskan Kööpenhaminassa sijaitseva Alfa Laval Innovation House on perustettu sen käsityksen pohjalta, että voimme saavuttaa enemmän tekemällä yhteistyötä. Täällä Alfa Laval nopeuttaa uusien liikeideoiden luomista tiedon jakamisen ja kumppanuuksien avulla.

Innovation Housessa Alfa Laval tekee yhteistyötä aloittelevien yritysten kanssa edistääkseen siirtymistä puhtaaseen energiaan ja kiertotalouteen. Työskentelemme yhdessä innovatiivisten elektrolyysiteknologioiden kanssa muun muassa vedyn, erittäin tehokkaiden aurinkokeräinten, bioöljyntuotannon ja muovinkierrätyksen edistämiseksi.

Haluatko tietää enemmän näistä yrityksistä ja siitä, miten työskentelemme yhdessä uusien innovatiivisten ja kestävien ratkaisujen edistämiseksi? Napsauta tätä lukeaksesi tarinoitamme.


Lisätietoja

1.5°C Business Playbook -hankkeen kumppani

Alfa Laval on tukikumppanina 1.5°C Business Playbook -hankkeessa, jossa pyritään nopeuttamaan hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Tammikuussa 2020 Sveitsin Davosissa käynnistetty hanke on jatkoa Exponential Roadmap -hankkeelle. Playbook on opas ilmastostrategiaan ja -toimintaan, ja sen tarkoituksena on muuttaa taloutta siirtämällä liiketoiminnan painopiste nollahiiliratkaisuihin. Alfa Laval käyttää opasta omassa strategiatyössään sekä tukeakseen toimittajia, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita heidän pyrkimyksissään hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

"Jos olemme yhtä mieltä siitä, että maailman on siirryttävä hiilineutraaliin talouteen, meidän on tehtävä osuutemme arvoketjussa", sanoo Alfa Lavalin pää- ja toimitusjohtaja Tom Erixon. "Alfa Laval pyrkii saavuttamaan hiilineutraaliuden vuoteen 2030 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttaminen edellyttää kumppanuuksia. Siksi olemme iloisia voidessamme tukea tätä hanketta, joka perustuu uusimpaan tieteeseen ja keskittyy yksinkertaisuuteen ja nopeuteen."


Lisätietoja


cleantech_symbol_RGB_png.png

Puhdas energia

Kestävä kumppanuus

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja kestävistä ratkaisuistamme

Ota yhteyttä

Nämä tiedot tallennetaan ja käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.