Energiatehokkuus

Energiatehokkuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä Pariisin sopimuksen saavuttamisessa. Optimoimalla maailman energiankulutus ja pystymällä tuottamaan enemmän pienemmästä voimme samanaikaisesti vastata kasvaneeseen energiantarpeeseemme ja vähentää hiilidioksidipäästöjä. Kansainvälisen energiajärjestön mukaan tehokkuuden lisääntyminen voi muodostaa yli 40 prosenttia päästövähennyksistä seuraavien 20 vuoden aikana.

Jopa 50 prosenttia nykyisestä energiatehokkuuden säästöpotentiaalista voidaan saavuttaa teollisuudessa. Rakennuksissa vastaava osuus on 30 prosenttia. Ratkaisut näiden tehokkuusparannusten mahdollistamiseksi ovat jo olemassa. Alfa Laval on vuosikymmenien ajan kehittänyt levylämmönvaihdintekniikoita, jotka auttavat yrityksiä optimoimaan energiankäytön prosesseissaan. Tuotteitamme käytetään muun muassa raskaassa prosessiteollisuudessa, konesaleissa sekä kotitalouksien lämmityksessä ja jäähdytyksessä. Ainutlaatuisten lämpöratkaisujen avulla voidaan säästää merkittäviä energiamääriä ja vähentää siten hiilidioksidipäästöjä – sovelluksesta riippumatta.

cleantech_energy_efficiencyv2.jpg

Kumppanuus nopeuttaa kestävyyttäsi

Jokainen säästetty kilowatti energiaa on yhtä arvokas kuin yhden uuden puhdasta energiaa olevan kilowatin tuottaminen. Alfa Lavalilla tiedämme, kuinka prosesseistasi tehdään tehokkaampia ja kestävämpiä. Olemme kehittäneet levylämmönvaihtimia yli 90 vuoden ajan lämmönsiirron optimoimiseksi lämmitys- ja jäähdytysratkaisuissa.

Tällä videolla kerrotaan, kuinka innovatiiviset ratkaisumme tukevat jo nyt asiakkaidemme lisääntynyttä tarvetta energiatehokkuuteen ja päästöjen vähentämiseen.

Energiatehokkuudesta hyötyä kaikille

Tapaa Alfa Lavalin Energy-divisioonan varapääjohtaja Julien Gennetier, joka kuuluu energiatehokkuuden johtaviin asiantuntijoihin. Videolla Julien kertoo, kuinka energiansäästöllä ei ole suurta merkitystä ainoastaan planeettamme auttamisessa. Se on myös älykäs tapa vähentää kustannuksia ja parantaa kannattavuutta. Toisin sanoen kaikki hyötyvät!

Watt's it worth?

Mikä on tehokkaampien levylämmönvaihdintekniikoiden todellinen potentiaali? Maailmanlaajuisesti potentiaaliset energiansäästöt ovat hämmästyttäviä. Vertaamalla energian vaikutusta suuriin kaupunkeihimme tai jopa omiin koteihimme huomaat, mikä on todella mahdollista.

Joka vuosi uusien Alfa Laval -levylämmönvaihtimien avulla asiakkaamme voivat säästää 50 GW energiaa. Se on sama energiamäärä mikä tarvitaan 10 miljoonan eurooppalaisen kodin lämmittämiseen vuodessa.

Mutta energiansäästö kertoo vain puolet tarinasta. 50 GW:n säästö tarkoittaa myös 25 miljoonan tonnin vähennystä maailmanlaajuisissa hiilidioksidipäästöissä, mikä vastaa Pariisin vuotuista päästömäärää.

Kaikki tämä voidaan saavuttaa pelkillä uusien lämmönvaihtimien asennuksilla. Kuvittele miljoonien tehokkaiden levylämmönvaihtimien eksponentiaalinen vaikutus ympäri maailmaa, kun niiden kokonaismäärä kasvaa vuosittain. Alat saada todellisen käsityksen potentiaalistamme maailmanlaajuisen kestävyyden edistämiseksi.

Haluatko tietää, mitä se voi tarkoittaa prosessiesi kannalta? Ota yhteyttä jo tänään, niin asiantuntijamme ovat yhteydessä!


Ota meihin yhteyttä

cleantech_watts-it-worth-paris640x419.jpg

Energy Hunter – Hukkaenergiaa metsästämässä

Energiatehokkuuden parantamiseksi meidän kaikkien on löydettävä ja vähennettävä hukkaenergiaa. Alfa Lavalilla on teknologiaa, asiantuntemusta ja huoltopalveluita lämmönsiirtotehon maksimoimiseksi. Käytä uutta työkaluamme laskeaksesi, kuinka paljon voit säästää.

energy hunter screen view

Katso kaikki numerot

Alfa Lavalin kestävän kehityksen asiantuntijat tekevät tiivistä yhteistyötä kumppaneiden kanssa ympäri maailmaa, käytännöllisesti katsoen kaikilla kuviteltavissa olevilla aloilla. Kuinka paljon voimme vähentää energiankulutusta jalostamoissa? Entä palvelinkeskusten hiilijalanjäljen pienentäminen? Vai oletko kiinnostunut näkemään, millaiset energiansäästöt voidaan saavuttaa kemianteollisuudessa tai rakennuksissa ja rakentamisessa?

Olemme koonneet tarkat tiedot energia- ja päästövähennyksistä, jotka Alfa Laval ‑levylämmönvaihdintekniikat mahdollistavat monilla teollisuudenaloilla. Napsauttamalla tätä pääset tutustumaan muun muassa näihin tietoihin.


Lisätietoja

Cleantech-solfjader-vignette_new.jpg

cleantech_emission_reduction201201.jpg

Päästöjen vähentäminen

Hiilipäästöjen pienentäminen nykytasosta on aikamme suurin ongelma. Näin monimutkaiseen ongelmaan ei ole yksinkertaista ratkaisua, vaan tarvitaan monenlaisia ratkaisuja.

Levylämmönvaihtimet mahdollistavat paremman hyötysuhteen ja pienemmän energiankulutuksen. Niiden lisäksi Alfa Lavalin hyväksi havaitut lämmönsiirto- ja erotustekniikat auttavat eri alojen asiakkaita vähentämään päästöjä monin eri tavoin.

Napsauttamalla tätä voit tutustua siihen, miten edistämme uusia ratkaisuja esimerkiksi hiilidioksidin talteenottoon sekä luonnollisten ja matalan GWP-tason kylmäaineiden käyttöönottoon.

 

Lisätietoja

cleantech_waste_heat_recovery201201.jpg

Hukkalämmön talteenotto

Mitä tapahtuu prosessiesi tuottamalle lämmölle? Jos vain annat sen paeta ympäröivään ilmakehään, menetät yhden tehokkaimmista tavoista parantaa toimintasi energiatehokkuutta.

Oikealla lämmönvaihdintekniikalla voidaan ottaa talteen teollisissa prosesseissa syntyvä kuuma lämpö sekä lämpöpumppujen keräämä mieto lämpö, jota syntyy esimerkiksi datakeskuksen jäähdytyksessä ja vedenkäsittelyssä. Tätä lämpöä voidaan sitten käyttää kaukolämmön ja sähkön tuottamiseen.

Napsauttamalla tätä saat lisätietoja Alfa Lavalin laajasta asiantuntemuksesta tällä alalla ja siitä, miten voimme auttaa sinua.


Lisätietoja

Läsnäolo monilla toimialoilla

Alfa Lavalin tehokkaita levylämmönvaihtimia käytetään energiansäästöön ja päästöjen vähentämiseen teollisissa prosesseissa kaikkialla maailmassa. Nykyään olemme mukana esimerkiksi raskaassa prosessiteollisuudessa, datakeskuksissa ja LVI-ratkaisuissa. Valitse alta toimiala saadaksesi lisätietoja.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

LVI-ratkaisut

Tiesitkö, että lämpöpumput ovat neljä kertaa tehokkaampia kuin perinteiset kattilat asuntojen lämmityksessä ja jäähdytyksessä?

Alfa Lavalin levylämmönvaihtimiin perustuvat lämpöpumput säästävät vuosittain jopa 29 TWh sähköä, mikä vähentää hiilidioksidipäästöjä 6,6 miljoonalla tonnilla.

Säästetty sähkö riittäisi 2,7 miljoonan kiinalaiskodin lämmittämiseen.

Kuinka paljon voit säästää LVI-ratkaisuissasi?

 

Lisätietoja

cleantech_energy_efficiency_refinery_refrigeration.jpg

Kylmätekniikka

Kuvittele, jos kaikissa uusissa jäähdytyslaitosten jäähdytyslaitteistoissa käytettiin Alfa Lavalin pienikokoisia levylämmönvaihtimia perinteisen tekniikan sijaan. Tämä säästäisi 628 GWh sähköä ja vähentäisi hiilidioksidipäästöjä 144 000 tonnilla – joka vuosi!

Energiansäästö vastaa 290 000 singaporelaiskodin jäähdyttämiseen tarvittavaa energiaa. Päästövähennys puolestaan vastaa päästöjä, jotka aiheutuvat 470 lennosta Lontoosta Shanghaihin.

Mitä voimme tehdä jäähdytysjärjestelmillesi?

 

Lisätietoja

cleantech_data_centerv2.jpg

Konesalien jäähdytys

Kuvittele, jos kaikki palvelinkeskukset asentaisivat levylämmönvaihtimet vapaan jäähdytyksen mahdollistamiseksi vuoteen 2030 mennessä. Tämä voisi säästää 30 TWh sähköä eli koko Uuden-Seelannin vuotuisen sähkönkulutuksen! Samalla hiilidioksidipäästöt pienenisivät 7 miljoonalla tonnilla eli Bostonin kaupungin vuosipäästöjen verran.

Alfa Laval -levylämmönvaihtimien tehokkaampi jäähdytys voi tehdä tämän mahdolliseksi.

Haluatko tietää, mitä voimme tehdä palvelinkeskuksellesi?


Lisätietoja

cleantech_energy_efficiency_refinery_main_img.jpg

Öljynjalostamot

Tiesitkö, että jalostuksen osuus kaikesta teollisesta energiankäytöstä on 6–8 prosenttia?

Kuvittele, että kaikki jalostamot siirtyisivät perinteisestä tekniikasta Alfa Lavalin tehokkaisiin levylämmönvaihtimiin. Tämä vähentäisi maailmanlaajuista energiankulutusta 23 prosentilla. Vastaava hiilidioksidipäästöjen vähennys olisi 245 miljoonaa tonnia eli koko Espanjan vuosipäästöjen verran!

Opi lisää lukemalla koko tarinamme.

 

Lisätietoja

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Petrokemian tuotteet

Tiesitkö, että Alfa Laval -levylämmönvaihdin siirtää lämpöä jopa viisi kertaa tehokkaammin kuin perinteiset putkilämmönvaihtimet?

Jos kaikissa petrokemian laitoksissa käytetään tehokkaampia Alfa Laval -levylämmönvaihtimia, voimme vähentää energiankulutusta 132 TWh vuodessa ja poistaa 28 miljoonaa tonnia hiilidioksidia ilmakehästä! Tämä vastaa Qingdaon kaupungin päästöjä.

Haluatko saada lisätietoja siitä, kuinka voimme auttaa sinua tekemään prosesseistasi kestävämpiä?


Lisätietoja

CleanTech_Service.jpg

Huolto

Tiesitkö, että noin 1–2,5 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä voitaisiin estää, jos kaikki asennetut lämmönvaihtimet toimisivat "parhaimmillaan"? Tarvitaan vain optimaalinen suorituskyky, joka varmistetaan asianmukaisella puhdistuksella ja huollolla.

Näin Alfa Lavalin laaja lämmönvaihtimien palveluvalikoima voi tukea sinua toiminnassasi.


Lisätietoja


cleantech_symbol_RGB_png.png

Puhdas energia

Kestävä kumppanuus

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja kestävistä ratkaisuistamme

Ota yhteyttä

Nämä tiedot tallennetaan ja käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.