Panimo - haasteet ja ratkaisut
Vierteen valmistaminen
Hidas vierteen tuotanto, korkea energiankulutus, aineshävikki, korkea vedenkulutus, sekä pilaantuminen kuuluvat yleisimpiin vierteen tuotannon ja käyttämisen ongelmiin. Tavallisia ongelmia, joihin meillä on epätavallisia ratkaisuja panimon suorituskyvyn kasvattamiseksi.

Haaste
- Hapettuminen muussauksen aikana ja pilaantumisen vaara
Ratkaisu
Tulokset
- Tuoton kasvu työntämällä kaikki olut ulos putkistoista veden avulla, josta on poistettu ilma
- Vakaampi oluen maku ja parempi säilyvyys
Pyörre
Sakan ja pellettimäisiksi muodostuneiden tai kokonaisten humaloiden erottelu vierteestäsi

Haaste
- Vierteen menetys ja huomattava hukkaoluen määrä
- Suuri kiinteiden aineiden siirtymismäärä vierteenjäähdyttimeen voi aiheuttaa pilaantumista
- Mahdolliset korkeat kustannukset jätesakan hävittämisestä
Tulokset
- Kerää 99 % vierteestä, joka muutoin menetettäisiin sakkana, mikä lisää oluen saantia
- Lyhyempi pyörteessäoloaika sekä pienempi energian ja veden kulutus
- Korkeampi humaloiden hyödyntämisaste kiinteiden aineiden vastavirtahuuhtelulla
- Pienempi jätemäärä ja vähemmän pilaantumista ja tukoksia vierteenjäähdyttimessä
- Muunna jätesakka arvokkaaksi sivutuotteeksi
Vierteen jäähdytys
Jäähdytä vierteesi kiehumisen jälkeen

Haaste
- Suuret energiakustannukset
Ratkaisu
Tulokset
- Energian vähentäminen jopa 40 % käyttämällä vierteen keittämisen lämpöä seuraavien erien lämmitykseen