Kasvipohjaisten juomien tuotanto
Olitpa aloittamassa kasvipohjaisten juomien tuotantoa, laajentamassa tuotantokapasiteettiasi tai monipuolistamassa tuotevalikoimaasi, me olemme valmiita auttamaan. Huippuluokan laitteillamme voimme auttaa optimoimaan tuotantoprosessisi riippumatta kapasiteettivaatimuksistasi tai raaka-aineistasi. Vuosikymmenien juomien käsittelystä saamamme kokemuksen pohjalta voimme auttaa sinua parantamaan tuotteesi makua, rakennetta ja säilyvyyttä minimoiden samalla pääomakustannukset ja operatiiviset kulut.
Startup-yritykset
Oletko aikeissa perustaa uuden kasvipohjaisten juomien tuotantolaitoksen? Sovellusasiantuntijamme voi auttaa sinua valitsemaan ihanteelliset prosessointilaitteet sujuvaan skaalaukseen laboratoriotesteistä kaupalliseen tuotantoon.
Tuottajat
Jos olet jo kasvipohjaisten juomien tuottaja ja haluaa laajentaa tuotantoa, sellaiset asiat kuin puhdistus, käytettävyys, operatiiviset kulut, pääomakustannukset ja tehokas jätehuolto vaikuttavat merkittävästi laitoksen kannattavuuteen. Alfa Laval voi auttaa sinua ylläpitämään tuotteiden laatua oikeilla laitteilla ja varmistamaan korkean sijoitetun pääoman tuoton.
Meijerit
Vaihteleminen maidon ja kasvipohjaisten juomien välillä meijerissä voi tarjota uusia tulonlähteitä, mutta sen myötä tulee myös uusia puhdistukseen ja jätteenkäsittelyyn liittyviä vaatimuksia. Me voimme auttaa sinua päivittämään prosessilinjasi ja varmistamaan, että laitoksesi täyttää kaikki asiaan liittyvät säädökset.
Soijasta ja kaurasta manteleihin, riisiin ja muihin
Riippumatta käyttämistäsi raaka-aineista asiantuntijatiimimme auttaa sinua valitsemaan prosessillesi oikean kasvipohjaisen ratkaisun toimintaolosuhteidesi sekä raaka-aineen ja lopputuotteesi yksilöllisten ominaisuuksien perusteella. Tarjoamme laitteita soijapapujen, kauran, manteleiden, riisin, kookospähkinöiden, cashewpähkinöiden, maapähkinöiden, saksanpähkinöiden ja hedelmälihan käsittelyyn.
Tyypillinen kasvipohjaisten juomien valmistusprosessi
Jokainen valmistaja on erilainen, mutta kaikille on yhteistä laadukkaiden käsittelylaitteiden tarve. Alla näet esimerkin tyypillisestä kasvipohjaisen juoman valmistusprosessista. Käytettävien raaka-aineiden mukaan voimme suositella räätälöityä tai muuten soveltuvaa prosessiratkaisua kasvipohjaisten juomien valmistukseen keskittyen luotettavuuteen, veden ja energiankulutuksen optimointiin sekä raaka-aineen täysimääräiseen hyödyntämiseen.
Avaintuotteet
Herkullista makua kasveista..
Kasvipohjaisten juomien valmistusprosessissa käytetyillä laitteilla on suuri vaikutus lopputuotteiden makuun ja rakenteeseen. Oikeiden lämmönvaihtimien, erotuslaitteiden, jauhesekoittimien, virtauksenkäsittelylaitteiden ja muiden laitteiden valinta on edellytyksenä tuotteiden korkealle laadulle ja menestykselle markkinoilla.
Vältä koaguloitumista ja tuotteiden palamista
Kaikki kuumennus- ja pastörointivaiheet vaikuttavat makuun negatiivisesti. Jos tuotteen virtaus on liian alhainen ja lämpötila liian korkea, proteiinit ja sokerit voivat aiheuttaa tuotteeseen palaneen maun. Autamme sinua välttämään nämä ongelmat toimittamalla sinulle käyttöolosuhteisiisi ja raaka-aineisiisi optimoidut lämmönvaihtimet.
Luo täydellinen koostumus ja maku
Täydellinen tasapaino kiintoaineiden ja rasvojen välillä on olennainen asia kasvipohjaisen juoman maun ja koostumuksen kannalta, mikä tarkoittaa, että erotusvaiheet ovat kriittisiä tuotteen laadun kannalta. Autamme sinua valitsemaan prosessiisi oikeanlaisen erotuslaitteiston, joka varmistaa sekä korkean suorituskyvyn että kestävän kehityksen mukaisuuden.
Huolehdi hygieniasta ja tuoteturvallisuudesta
Tahrattoman puhtaat prosessointilaitteet ovat välttämättömiä sekä elintarviketurvallisuuden että maun kannalta. Käyttötarkoitukseen sopimattomien laitteiden valitseminen aiheuttaa riskin ristikontaminaatiolle erien välillä sekä puhdistuskemikaalijäämien riskin. Kaikissa Alfa Lavalin elintarvikejalostuslaitteissa on sileät pinnat ja hygieeninen muotoilu, jotka varmistavat, että laite on helppo puhdistaa eikä CIP-puhdistuksen jälkeen jää puhdistusainejäämiä.
… ja yhtä hyvä kestävän kehityksen profiili
Kestävä tuotantoprosessi on välttämättömyys kilpailukyvyn kannalta kasvipohjaisessa juomateollisuudessa, koska yhä useammat asiakkaat arvioivat valmistusprosessin ympäristövaikutuksia tuotteita valitessaan. Napsauttamalla alla olevia linkkejä saat lisätietoja siitä, kuinka Alfa Lavalin tuotteet auttavat minimoimaan energiankulutuksen, jätevirrat, CO2-päästöt ja vedenkulutuksen.
Energiansäästö
Sen lisäksi, että ainutlaatuiset pumppu- ja venttiiliratkaisumme käyttävät hyvin vähän sähkötehoa, ne mahdollistavat myös merkittävän kuuman veden kulutuksen vähentämisen Alfa Lavalin ainutlaatuisen purskepuhdistusteknologian ansiosta. Alfa Laval ‑lämmönvaihtimet tarjoavat myös jopa 94 %:n lämmön talteenoton, kun otat talteen ja käytät uudelleen energiaa kuumista prosessivirroista höyryn säästämiseksi.
Veden säästö
Ympäristövaikutuksista ja vesien säästämisestä on tullut olennainen osa niin suurten kuin pientenkin yritysten kestävän kehityksen strategioita. Alfa Lavalin Unique Mixproof -venttiileillä ja ThinkTop-ohjausyksiköillä voit säästää puhdistuksen aikana vettä ja kemikaaleja jopa 90 %.
Jätteiden vähentäminen
Yhdessä valitsemasi integraattorin kanssa voimme toimittaa kokonaisia, räätälöityjä teollisuuden jätevesien käsittelylaitoksia ja auttaa sinua vähentämään jätteen määrän minimiin, keräämään arvokkaita sivutuotteita talteen ja jopa toteuttamaan nollanestepäästöisiä ratkaisuja.
Säästöt kuljetuksessa
Jos olet perusnesteitä tuottava ainesosien valmistaja, voit saada suuria säästöjä kuljetukseen liittyvissä päästöissä ja kustannuksissa, jos tiivistät tuotteesi ennen toimitusta. Meillä Alfa Lavalilla on laaja kokemus haihdutus- tai kalvoteknologiaan perustuvien järjestelmien toimittamisesta. Autamme löytämään ihanteellisen ratkaisun tarpeidesi ja käyttöolosuhteidesi perusteella.
Ammattimainen tuki alusta alkaen
Elintarvike-, meijeri- ja juomateollisuuden laitteiden huoltokokemuksemme tukemana olemme valmiita auttamaan sinua aina, kun kohtaat ongelmia tai haluat keskustella maitopohjaisten juomien tuotannostasi. Olemme erikoistuneet CIP-ohjelmien optimointiin vedenkulutuksen ja puhdistusaineiden käytön vähentämiseksi. Maailmanlaajuisen kumppanien, kenttähuoltoinsinöörien, huoltokeskusten ja varaosien jakelukeskusten verkostomme ansiosta pätevä apu ja alkuperäiset varaosat ovat aina saatavilla.
Voimme tukea sinua ensimmäisestä asennuksesta ja käyttöönottovaiheesta alkaen koko laitteesi käyttöiän ajan ennaltaehkäisevällä huollolla, päivityksillä, etävalvonnalla, vianetsinnällä ja muilla palveluilla.
Varmista paras mahdollinen käytettävyys, suorituskyky ja sijoitetun pääoman tuotto. Lue lisää tarjoamistamme palveluista:
Dekantterilinkojen palvelut Hygieenisten pumppujen palvelut Lämmönvaihdinten palvelut
Hygieenisten säiliövarusteiden palvelut Hygieenisten venttiilien palvelut
Asiakastarinat
Brittiläinen meijeri käyttää Alfa Lavalin MBR-kalvoja jätevirralleen
”Käyttökustannukset ovat laskeneet huomattavasti laitoksen asennuksen jälkeen, ja MBR-suodattimia on ollut ilo käyttää, eikä operaattorin ole juurikaan tarvinnut osallistua siihen.” Alun Lewis – vaatimustenmukaisuuden ja kestävän kehityksen johtaja.
Uusi lämpökäsittelytekniikka kaurajuomille
Eräs tuottaja päätti vaihtaa nykyisen kauraperusaineksen lämmittämiseen käytetyn lämmönvaihtimensa Alfa Lavalin HL8-WG lämmönvaihtimeen. Asennuksen jälkeen lämmönvaihdin on tarjonnut useita etuja, kuten minimoituneen likaantumisen, pidemmät puhdistusvälit, erinomaisen puhdistettavuuden ja helpomman huollon.
Kuva: Meadow Foods