Biologinen jäteveden käsittely

Uudet tiukentuneet jätevesipäästöihin liittyvät vaatimukset ovat haaste esimerkiksi monille kunnallisille jäteveden käsittelylaitoksille, joilla ei ehkä ole riittävästi kapasiteettia tai tilaa tarvittaville laajennuksille. Osa kunnista puolestaan tarvitsee veden talteenottoratkaisua paikallisen yhteisön hyvinvoinnin varmistamiseen. Alfa Lavalilta löytyy perinteiset menetelmät korvaavia innovatiivisia, joustavia ja tehokkaita vaihtoehtoisia teknologioita biologiseen jäteveden käsittelyyn.

Biological wastewater treatment 640x360

Alfa Lavalin biologiset jäteveden käsittelyprosessit

  • Suuri tehokkuus
  • Monikäyttöisyys
  • Pieni jalanjälki
  • Kaikki vaiheet samassa säiliössä

Alfa Lavalin biologiseen jäteveden käsittelyyn suunnitellut teknologiat ovat ihanteellisia ratkaisuja ravintoaineiden, orgaanisen aineksen, rasvojen ja öljyjen sekä muiden epätoivottujen mikrohiukkasten ja aineiden poistamiseen vedestä.

Jos tuloveden virtaus ja orgaaninen kuormitus ovat vaihtelevia ja jätevesivaatimukset tiukkoja, patentoitua kelluvaa linkoa käyttävä Alfa Laval AS-H -sekvensointieräreaktorimme on erinomainen valinta toisen vaiheen biologista käsittelyä varten. Kun siihen yhdistetään tertiäärikäsittelyssä käytettävä Alfa Laval AS-H Iso-Disc® -kangasmateriaalisuodatin, jätevesi saadaan puhdistettua uudelleenkäyttölaatuiseksi (5–10 µm, saostuneita kiintoaineita 5 mg/l ja BOD-taso alle 10 mg/l). Tämän yhdistelmän käsittelynopeus on 10–15 m3/h/m2.

Vaihtoehtoisesti voidaan ottaa käyttöön kaiken kattava pakettiratkaisu: jäteveden toisen ja kolmannen käsittelyvaiheen yhdistävä Alfa Laval -kalvobioreaktorijärjestelmä puhdistaa jäteveden verrattoman laadukkaasti (lietteen tehollinen suodatusteho 0,2 µm) uudelleenkäyttöön sopivaksi. Sillä saostuneiden kiintoaineiden pitoisuudeksi saadaan jopa alle 1 mg/l ja BOD-tasoksi alle 5 mg/l. Järjestelmän suodatusalueen käsittelynopeus on 5–40 l/h/m2. Järjestelmän painovoimatoiminen, pumputon ja energiatehokas rakenne perustuu pienikokoisiin MFM-kalvosuodatusmoduuleihin ja patentoituun onttolevyteknologiaamme. Sen edut muihin MBR-ratkaisuihin verrattuna ovat turvallisuus, käytön helppous ja pienet käyttö- ja ylläpitokustannukset

Uudista jätevedenkäsittelysi Alfa Lavalin avulla

Opi, miten Alfa Laval johtaa kulkua toimijoiden mukautuessa EU:n uuteen yhdyskuntajätevesidirektiiviin. Uraauurtavilla teknologioilla, kuten ALDEC G3, MBR-kalvoilla ja Zero Liquid Discharge -järjestelmillä, Alfa Laval on kumppanisi kun haluat saavuttaa vertaansa vailla olevan tehokkuuden jätevedenkäsittelyssä.

eu-directive-wastewater-article-nordic 640x360

Huolto

Jäteveden käsittelylaitteiston suorituskyvyn laajentaminen

Missä ikinä toimitkin, erikoistunut maailmanlaajuinen palveluverkostomme tukee yritystäsi varaosilla ja asiantuntemuksella aina tarvittaessa. Varmistamme käytettävyyden ja optimoinnin, joten saat mielenrauhaa ja maksimoit sijoitetun pääoman tuoton. Voimme tarjota yhteistyömme tueksi huoltopalveluitamme osana Huoltosopimukset -kokonaisuutta, jotta kaikki toimisi ennakoitavasti ja huolettomasti.

Lue lisää huoltopalvelutarjonnastamme

How can we help you?Jos sinulla on kysyttävää, ota meihin yhteyttä.

Ota meihin yhteyttä

Jätevesi – hyödyntämätön vesivaranto

Yhä useammalle on tullut selväksi, että jätevesi voi olla arvokas vesivaranto. On olemassa monia hyviä syitä harkita mahdollisuutta biologisesti puhdistetun kunnallisen ja teollisen jäteveden uudelleenkäyttöä: se kasvattaa käytettävissä olevan veden määrää sekä pienentää uuden veden ottotarvetta ja jäteveden viemärikuormitusta.

Puhdistettu vesi sopii moneen erilaiseen käyttöön, kuten teollisuuden prosessivedeksi, jäähdytysvedeksi jäähdytystorneihin, pesuvedeksi sekä viljelykasvien tai golfkenttien kasteluvedeksi. Uudelleenhyödynnettävä vesi voidaan ohjata myös luonnonvesiin tai sitä voidaan käyttää pohjavesivarantojen täydentämiseen.

Alfa Lavalin MBR- ja AS-H Iso-Disc -suodatusjärjestelmillä käsitelty vesi soveltuu jopa juomavedeksi edellyttäen, että prosessiin lisätään viimeiseksi käsittelyvaiheeksi esimerkiksi UV-säteilytys-, ultrasuodatus-, nanosuodatus-, käänteisosmoosi-, aktiivihiili- tai klooripuhdistus.

Kiertotalousratkaisut

Yhä useammat jätevedenpuhdistamot ovat löytämässä kiertotalouden mukaisen, kokonaisvaltaisen jätevedenkäsittelyn edut. Näihin etuihin kuuluvat muiden muassa kustannussäästöt, vähentyneet ympäristövaikutukset ja uudet tulovirrat talteen saaduista resursseista. Jokainen jätevedenpuhdistamo on ainutlaatuinen, ja sillä on omat haasteensa ja mahdollisuutensa. Käsittelyosaamisemme ja laajan tuotevalikoimamme avulla voimme tukea siirtymistäsi kiertävään resurssivirtaan. Riippumatta siitä, oletko urakoitsija, suunnittelija vai laitosoperaattori, voimme auttaa sinua löytämään optimaalisen ratkaisun juuri omaan projektiisi.

Key-visuals herobanner  outline waterwaste EN