Twin Screw

Eri prosesseja tukevaksi suunniteltu Alfa Lavalin kaksoisruuvipumppu perustuu kestävään ja luotettavaan perusrakenteeseen, joka täyttää tiukat hygieniavaatimukset. Se soveltuu sekä tuotteen siirtämiseen että kiertopesuun (CIP). Alhaiset pulsaatio-ominaisuudet ja erinomainen kiintoaineen käsittelyteho pienentävät tuotevaurioriskejä, mikä parantaa tuotelaatua. Se helpottaa huoltoa ja parantaa prosessin käyttöaikoja.

Twin Screw Pump

Sekä suuren että pienen viskositeetin nesteet pumppautuvat ongelmitta ja luotettavasti.

 • Joustava prosessituki
 • Helpot huollot, korkeat prosessin käyttöajat
 • Kestävä ja luotettava rakenne pienentää käyttökustannuksia ja parantaa prosessin käyttöaikoja
 • Hyvä tuotelaatu
 • Verrattomat hygienia- ja puhdistusominaisuudet
Alfa Lavalin kaksoisruuvipumppu on tarkoitettu herkkien, hankaavien ja sekä suuren että pienen viskositeetin nesteiden siirtämiseen, joten se sopii ihanteellisesti käyttöön meijeri-, elintarvike-, juoma- ja kosmetiikkateollisuudessa. Pumppu käy hiljaisesti, lähes pulssittomasti ja tasaisen varmasti, joten se sopii erinomaisesti herkille tuotteille.
.

Kaksoisruuvipumpputeknologia

Alfa Lavalin kaksoisruuvipumppu selviytyy sekä perinteisesti positiivisilla syrjäytyspumpuilla toteutetuista prosessitehtävistä että tyypillisesti keskipakopumpuilla toteutetuista kiertopesutehtävistä (CIP). Sen kestävä ja luotettava rakenne sopii moniin erilaisiin prosesseihin.

Monipuolinen prosessituki

Kaksi-yhdessä-toiminnallisuuden ansiosta pumppu suoriutuu vaivattomasti niin prosessinesteistä kuin CIP-pesunesteistä. Lisäksi se yksinkertaistaa tarvittavaa putkistoa ja pumpun ohjausta, mikä auttaa kulujen pienentämisessä ja tartuntariskien minimoimisessa.

Verrattoman imutehon, erinomaisen nostokapasiteetin ja alhaisen NPSHr-paineen ansiosta pumpun voi asentaa joustavasti ja tuotehävikki pysyy pienenä.

Huollettavuus ja luotettavuus

Suodattimen vaihtaminen onnistuu nopeasti ja helposti pumppua irrottamatta patruunatyyppisen edestä asennettavan ja itsestään paikalleen asettuvan suodattimen ansiosta. Tämän ansiosta prosessin käyttökatkot ja huoltokulut saadaan minimoitua. Valinnainen tiivisteiden huoltosarjaohjelma auttaa parantamaan huollon joustavuutta ja pienentämään käyttökustannuksia.

Kestävä, täysin ruostumattomasta teräksestä valmistetussa vaihteistossa on laakereiden välissä ajoitushammaspyörät, joiden avulla laakereiden pyörimisliike saadaan optimoitua. Tasapainoinen akselikuormitus pienentää tärinää ja melua, mikä kasvattaa osien käyttöikää ja luotettavuutta.

Öljykammion rakenne tehostaa laakerien ja vaihderattaiston voitelua, pidentää laakereiden käyttöikää ja minimoi vaihteiston toimintalämpötilan.

Ajoitushammaspyörät ovat helposti tavoitettavissa pumpun ollessa käyttövalmiina, mikä helpottaa ruuvien ajoittamista. Vaihteistoöljyjä ei tarvitse poistaa eikä kytkentöjä ja moottoria irrottaa.

Käyttöturvallisuus

Alfa Lavalin kaksoisruuvipumpun ulkoiset osat ovat puhdasta ruostumatonta terästä, profiloituja elastomeerejä ja prosessituotteen kokonaan ympäröimiä mekaanisia tiivisteitä. Pumppu on suunniteltu tehokasta puhdistusta varten FDA-vaatimustenmukaisilla materiaaleilla, joten pumppu on sekä EHEDG- että 3-A-sertifioitu.

Vaihteiston optimoidun rakenteen ja erinomaisen hydraulisen tehon ansiosta pumppu toimii hiljaisesti ja minimoi meluhaitat. Myös käyttölämpötila on saatu minimoitua, mikä parantaa käyttöympäristön turvallisuutta.

Räjähdysvaarallisille vyöhykkeille pumpusta on saatavana ATEX-versio.

.

Nopeat ja helpot huollot

Minimoi huoltokulut ja maksimoi prosessiaika. Suodattimen vaihtaminen onnistuu nopeasti ja helposti pumppua irrottamatta patruunatyyppisen edestä asennettavan ja itsestään paikalleen asettuvan suodattimen ansiosta. Valinnainen tiivisteiden huoltosarja auttaa parantamaan huollon joustavuutta ja pienentämään käyttökustannuksia. Ajoitushammaspyörät ovat helposti tavoitettavissa pumpun ollessa käyttövalmiina, mikä helpottaa ruuvien ajoittamista, sillä vaihteistoöljyjä ei tarvitse poistaa eikä kytkentöjä ja moottoria irrottaa.

Toiminto

.

Toimintaperiaate

Alfa Lavalin kaksoisruuvipumppu on positiivinen syrjäytyspumppu. Kun pumppu pyörii, kaksi lomittain vastakkaiseen suuntaan pyörivää ruuvia muodostaa yhdessä pumpun pesän kanssa volymetrisia kammioita. Pumpattava neste täyttää nämä kammiot, ja pumpun liike siirtää nesteen akselinsuuntaisesti pumpun imupuolelta sen korkeapaineisemmalle tyhjennyspuolelle.

Twin screw pump 640x360

Tuotemallit

Pumpun yhdeksän erikokoista mallia – OS22, OS24, OS26, OS32, OS34, OS36, OS42, OS44 ja OS46 – on mitoitettu 0,5–134,3 m3/h:n virtausnopeuksille, enintään 16 baarin paineelle ja enintään 43 mm:n kiintoainekselle.

Optiot

 • Mekaaninen yksittäisakselitiiviste
 • Huuhdeltu mekaaninen yksittäisakselitiiviste
 • Mekaaninen kaksoisakselitiiviste
 • Piikarbidi-silikonikarbidiset tai silikonikarbidi-karbidiset tiivistepinnat
 • Tuotepuolen EPDM-, FPM- tai FFPM-elastomeerit
 • Diffuusiokarkaistut ruuvit
 • Lämmitysvaippa
 • Suorakulmainen tulo
 • Vesipainetestaus, josta todistus
 • Virtaussuunnan kääntö
 • Tulo tai lähtö pohjassa
 • Laaja yhdevalikoima
 • Suoraveto- tai vaihdemoottori
 • ATEX-versio
 • Useita MEPS-optioita

Osa laajaa hygieenisten pumppujen valikoimaa

Alfa Lavalilla on kattava valikoima pumppuja erilaisiin hygieenisiin käyttösovelluksiin esimerkiksi seuraaville toimialoille: meijerit, elintarviketeollisuus, juomateollisuus, pesuaineteollisuus, kosmetiikkateollisuus, bioteknologia and lääketeollisuus.