Neutralointijärjestelmät

Paranna ruokaöljyjesi makua, vakautta ja säilyvyyttä poistamalla vapaat rasvahapot raakaöljystä tehokkaasti. Neutralointijärjestelmämme poistavat vapaita rasvahappoja ja muita laatuun, koostumukseen, ulkonäköön, makuun ja säilyvyyteen vaikuttavia epäpuhtauksia. Neutralointijärjestelmät ovat räätälöitävissä tarpeidesi mukaan kylmäpuristusta, liuotinuuttoa tai tislausta varten. Käsittely tuottaa puhdistettua raakaöljyä ja natriumsaippuaa, jotka voidaan jatkokäsitellä ruokaöljyksi ja neutralointima

Edible oil neutralization

Ruokaöljyn jalostusta tehostava luotettava ja tehokas vapaiden rasvahappojen neutralointi

  • Järjestelmän vankka rakenne turvaa käyttöasteen ja pitkän käyttöiän
  • Maksimoi ruokaöljyn maku, säilyvyys ja saanto
  • Lisää toimintavarmuutta ja tehokkuutta
  • Minimoi öljyhävikki ja käyttökustannukset
  • Helppo asentaa, käyttää ja ylläpitää

Tehokas liuotinuutto edellyttää luotettavia neutralointijärjestelmiä, jotta ruokaöljystä saadaan poistettua sitä happamoittavat ja sen hapettumiselle altistavat vapaat rasvahapot ja hartsijäämät. 

Alfa Lavalin neutralointijärjestelmät antavat varmuuden siitä, että käytössä olevat prosessit on optimoitu tehostamaan tuottavuutta ja ruokaöljyn jalostusprosessien saantoa. Maailmanlaajuinen huoltokeskus- ja kumppaniverkostomme antavat tukea aina tarvittaessa, turvaten mielenrauhan. 

 

Pyydä tarjousta

.

Toiminta

Mitä suurempi vapaiden rasvahappojen pitoisuus on, sitä haastavampi puhdistusprosessi on ja sitä vahvempi lipeäliuos niiden neutralointiin ja poistamiseen tarvitaan. Ensimmäisessä vaiheessa raakaöljy kuumennetaan, siihen annostellaan happoa, seos sekoitetaan, seokseen annostellaan uudelleen lipeäliuosta ja seos sekoitetaan vielä kertaalleen. Sen jälkeen seos siirretään säilytyssäiliöihin, joissa öljyn ja vapaiden rasvahappojen sekä muiden epäpuhtauksien väliset kemialliset sidokset katkeavat. 

Seuraavaksi öljyt ja rasvat neutraloidaan jatkuvassa prosessissa levypinosentrifugeja käyttämällä. Yleisesti ottaen rasvat ja öljyt voidaan neutraloida kahdella eri tavalla: 

Pitkäkestoinen sekoitusprosessi soija- tai rypsiöljylle

Vapaat rasvahapot neutraloidaan annostelemalla lämmitettyyn raakaöljyyn happoa ja lipeää ja pitämällä raakaöljy pitkään kosketuksissa lipeäliuokseen erityisillä retentiosekoittimilla. Sen jälkeen öljy kuumennetaan ja siirretään levypinosentrifugeihin, joissa neutralointimassa ja pesuvesi erotetaan jalostetusta öljystä yhdessä vaiheessa. 

Lähes kaikille öljyille soveltuva monivaiheinen sekoitusprosessi

Tässä prosessissa raakaöljy on kosketuksissa lipeäliuokseen lyhyen aikaa. Sen jälkeen se käy läpi yksi tai kaksi pesuvaihetta. Puuvillansiemenöljyä tai huonompilaatuisia raakarasvoja ja -öljyjä käsiteltäessä tarvitaan vielä toinen lipeäkäsittely. 

Kun neutralointi on valmis, öljy pestään. Sen jälkeen pesuvesi poistetaan levypinosentrifugeissa. Erotettu öljy siirretään tyhjiökuivaimeen kuivattavaksi. Öljystä erotetut vapaat rasvahapot ja muut epäpuhtaudet (kuten sokerit, pigmentit ja hivenmetallit) lähetetään jatkokäsiteltäväksi neutralointimassaksi.    

Alfa Laval toimittaa neutralointijärjestelmiä myös puuvillansiemenöljyn miscella-tislausta ja auringonkukka- tai maissiöljyn kylmäpuristusta varten. 

Huolto

Ruokaöljyn jalostusprosessit optimoiva maailmanlaajuinen palvelu ja tuki

Yli 130 vuoden kokemus. Asiantuntijoita ympäri maailmaa. Palvelukeskuksia lähes 100 maassa. Alfa Lavalin maailmanlaajuisen huoltoverkoston paikallisia huoltokeskuksia ja maailmanlaajuista kumppaniverkostoamme hyödyntämällä voit varmistaa prosessiesi maksimaalisen laadun, tehokkuuden ja tuottavuuden.

Millään muulla prosessijärjestelmien toimittajalla ei ole yhtä kattavaa, laajaa ja monipuolista komponentti-, laite-, järjestelmä- ja palveluvalikoimaa. Olemme aina lähellä valmiina huolehtimaan järjestelmistäsi ja optimoimaan prosessisi ruokaöljyn jalostuslaitoksesi koko elinkaaren ajan.

.

Asiakkaamme

Imcopan soijaöljyn jalostamo

Imcopan soijaöljyn jalostamo Brasiliassa päätti päivittää laitoksensa käsittelyketjun, koska vanhan laitoksen höyrykulut olivat erittäin suuret ja lämmön talteenotto erittäin puutteellinen.

Imcopa hyödynsi Alfa Lavalin jälkiasennuskonseptia ja päivitti olemassa olevan hajunpoistolaitteiston ja asensi uuden neutralointi- ja valkaisulinjaston sekä uudet levylämmönvaihtimet, sekoittimet ja PX 95 -separaattorin. Näillä toimilla yritys sai nostettua laitoksen jalostuskapasiteetin 400 tonnista 600 tonniin päivässä. Jälkiasennusstrategia yhdistettynä Alfa Lavalin lämmönsiirtoteknologioiden käyttöönotto auttoi Imcopaa leikkaamaan tuotantokustannuksia yli kolme dollaria (USD) öljytonnia kohti, joten investointi maksoi itsensä takaisin vajaassa kahdessa vuodessa.

Bunge Group

Bunge Group on maailmanlaajuinen maatalous- ja elintarvikealan toimija. Konsernin elintarvikedivisioona on Latinalaisen Amerikan suurin öljysiementen käsittelijä ja suurin pullotettujen öljyjen tukkumyyjä. Bunge on myös pyrkinyt vahvistamaan asemaansa investoinneilla kasviöljyjen jalostamoonsa, joka on Latinalaisen Amerikan suurin. Tämän Brasiliassa sijaitsevan jättimäisen tehtaan tuotantokapasiteetti on 1 200 tonnia päivässä. 

Koko jalostusprosessi on Alfa Lavalin toteuttama. Se koostuu neutralointijaksosta, jossa on kaksi PX 110 -separaattoria, valkaisuprosessijaksosta ja kattavasta SoftColumn-hajunpoistoratkaisusta.

.
.

Ota meihin yhteyttä  

Lue lisää Alfa Lavalin neutralointijärjestelmistä.  

Olen kiinnostunut:
Haluatko vastaanottaa webinaaritallenteita, kutsuja tuleviin tapahtumiin sekä tuote- ja palvelu-uutisia?

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.

.