Teollinen mallisto

Laaja valikoima teollisia tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia soveltuu kaikentyyppisille teollisuudenaloille ja useille sovelluksille lämmityksestä, jäähdytyksestä ja lämmön talteenotosta kondensoitumiseen ja haihtumiseen. Pyrimme jatkuvasti laajentamaan ja päivittämään valikoimaa lisäämällä uusia suorituskykykriteerejä ja joustavuutta. "Seuraava sukupolvi" tulee pian kuvaamaan koko Alfa Lavalin teollista mallistoa.

Industrial Alfa Laval plate and gasketed plate heat exchangers

Kohti uusia tehokkuus-, luotettavuus- ja käyttökelpoisuusstandardeja

 • Korkea energiatehokkuus
 • Joustava – konfiguroitavissa monenlaisia sovelluksia varten
 • Varmistaa optimaalisen suorituskyvyn tietyissä sovelluksissa erityistarpeiden mukaan
 • Helppo asentaa
 • Hyvä huollettavuus
Teolliset levylämmönvaihtimet ovat energiatehokkaita, pienikokoisia ja helppoja huoltaa sekä säätää kapasiteetin muutosten mukaan, ja niiden vaatima pääomasijoitus on suhteellisen pieni. Laajan koko-, levy-, tiivistemateriaali- ja lisävarustevalikoiman ansiosta ne voidaan suunnitella ja konfiguroida käyttökohteeseesi sopiviksi yksinkertaisimmista tehtävistä kaikkein vaativimpiin järjestelmiin, joissa sekä suorituskykyä että dokumentointia koskevat vaatimukset ovat korkeat.
.

Pyritkö säästämään energiaa?

Alfa Laval luo uuden standardit levylämmönvaihtimien termiselle tehokkuudelle. Yhdistelemällä innovatiivisia energiatehokkuutta parantavia ja seisokit minimoivia ominaisuuksia nopeutamme siirtymistä entistä kestävämpiin ratkaisuihin ja tuemme nettonollatavoitteen täyttymistä vuoteen 2050 mennessä.

TS45 plate on grey medium shot 4 640x360

Tarvitsetko BIM-tiedostoja?

Alfa Lavalin lämmönvaihtimista on nyt saatavana BIM-tietomallit digitaalista rakennesuunnittelua varten. Esikatsele lämmönsiirtoratkaisusi BIM-tiedostoja (rakennuksen tietomallitiedostoja) ja lataa ne.

header tools 640x360

Säästä energiaa prosessin alusta sen loppuun!

Hyödynnä Alfa Lavalin vuosikymmenten mittainen kokemus EPC-projekteista ja työskentelystä loppuasiakkaidesi kanssa. Voimme tukea sinua koko projektisi ajan ja varmistaa, että asiakkaasi saavat optimaalisen lämmönvaihdinpaketin.

engineers and contractor discussing at table
.

Vaadi uusia standardeja

Esittelyssä maailman moderneimmat tiivisteelliset levylämmönvaihtimet. Tutustu siihen, miten seuraavan sukupolven tiivistetyt levylämmönvaihtimet parantavat tehokkuutta, luotettavuutta ja huollettavuutta.

Demand new standards Webbanner EN
.

Toiminta 

Tiivisteellisen levylämmönvaihtimen lämmönsiirtoalue koostuu sarjasta aallotettuja levyjä, jotka on koottu rungon ja painelevyjen välille paineen säilyttämiseksi. Tiivisteet toimivat eristeinä levyjen välillä. Nesteet kulkevat normaalisti lämmönvaihtimen läpi. Tämä antaa tehokkaimman lämpötehokkuuden ja mahdollistaa hyvin läheisen lämpötilamenetelmän, eli poistuvan prosessiväliaineen ja syöttöväliaineen lämpötilaeron.

Alfa Lavalin tiivisteellinen levylämmönvaihdin (neste/neste)

Alfa Lavalin tiivisteellinen levylämmönvaihdin höyrylämmitinkäyttöön

Alfa Lavalin kaksiyhteinen tiivisteellinen levylämmönvaihdin

.

Ominaisuudet, jotka erottavat joukosta

Teollinen mallisto on varustettu ominaisuuksilla, jotka tekevät tämän suorituskykyisen tuoteperheen malleista tehokkaita ja luotettavia työjuhtia, joita on helppo huoltaa ja ylläpitää niiden koko elinkaaren ajan.

Tehokkuus

Lämmönvaihtimen tehokkuutta parantamalla voit maksimoida tuotannon ja minimoida energiankulutuksen ja pienentää näin sekä energialaskua että ympäristöjalanjälkeäsi.

Katso alla olevat tuoteanimaatiot tai hae lisätietoja ja kuuntele teknisiä asiantuntijoitamme.

CurveFlow™
jakelualue

Parantaa materiaalin virtausta ja minimoi likaantumisvaaran.

 

OmegaPort™
ei-ympyränmuotoiset yhdereiät

Parantaa materiaalin virtausta ja lämpötehokkuutta.

FlexFlow™
levyrakenne 

Parantaa lämpötehokkuutta ja optimoi painehäviön.

Offset-tiivisteura

Varmistaa levyn maksimaalisen lämmönsiirtotehokkuuden.

Luotettavuus

Pyrimme jatkuvasti parantamaan tiivisteellisten levylämmönvaihtimiemme kaikkien osien luotettavuutta. Keskitymme suunnittelemaan kestäviä rakenteita, joissa käytetään vankkoja materiaaleja ja jotka valmistetaan turvallisia valmistusprosesseja noudattaen.

Katso alla olevat tuoteanimaatiot tai hae lisätietoja ja kuuntele teknisiä asiantuntijoitamme.

PowerArc™-
levykuviojakaja

Pidentää levyjen käyttöikää lisäämällä niiden jäykkyyttä.

Viiden pisteen kohdistus

Varmistaa luotettavan levyn sijoituksen ja helpottaa suurten laitteiden huoltoa.

SteerLock™-
levykohdistus

Varmistaa luotettavan levyn sijoituksen ja helpottaa huoltoa.

Huollettavuus

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet ovat rakenteeltaan helposti avattavia ja suljettavia, joten niiden tarkistus ja huolto on todella vaivatonta. Samasta syystä yksikön mukauttaminen on helppoa, kun prosessiolosuhteet muuttuvat.

Katso alla olevat tuoteanimaatiot tai hae lisätietoja ja kuuntele teknisiä asiantuntijoitamme.

ClipGrip™-
tiivistekiinnitys

Varmistaa täydellisen tiivistyksen ja ongelmattomat huollot.

Tbar symbolT-palkkitela

Mataloittaa yksikköä ja helpottaa näin huoltamista.

Laakeripesät

Sujuvoittavat ja tehostavat ylläpitoa helpottamalla yksikön avaamista.

Kompakti runko

Helpottaa kunnossapitoa ja minimoi huollon tilatarpeen.

Löydä lisää ominaisuuksia

Alfa Lavalin tiivisteellisissä lämmönvaihtimissa on monia muita ominaisuuksia. Uudet innovaatiot ja todistetut konseptit tuovat mukanaan monipuolisia etuja, kuten alhaiset elinkaarikustannukset, lisääntyneen tuottavuuden, vähäiset seisokit ja henkilöstön turvallisuuden lisääntymisen.

Tuotelehtisissä on kattavat luettelot teollisen malliston eri mallien ominaisuuksista.

Kulmaohjaus

Kallistettu pultin aukko

Vuotokammio

Pidennetyt mutterit

Lukituslaatta

Kiinteä pultin kanta

Avaimenreikäpulttiaukko

Painelevyn rulla

Erilaiset levyt erilaisiin teollisuuden tarpeisiin

Levyjä on saatavana erilaisilla prässäyssyvyyksillä, chevron-kuvioinnin kulmilla ja aaltomuodoilla, jotka on suunniteltu ja valittu huolellisesti optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Teollinen mallistomme on saatavana neljällä päälevykokoonpanolla:

 • Yksi levy, jossa on chevron-kuvio rinnakkaista virtausta varten optimaalisen lämpötehon ja painehäviön varmistamiseksi.
 • Yksi levy, jossa on chevron-kuvio diagonaalivirtausta varten optimaalisen lämpötehon saavuttamiseksi, kun levy asennetaan vaakasuoraan ja täydellinen tyhjennettävyys on asennusedellytyksenä.
 • Kaksoisseinämälevy käyttöön, jossa halutaan välttää nesteiden sekoittumista.
 • Gemini-kaksoisseinämälevy hygieeniseen käyttöön, jossa halutaan välttää nesteiden sekoittumista.

Jakelualue varmistaa, että nesteet jakautuvat tasaisesti lämmönsiirtoalueelle, mikä auttaa ehkäisemään seisovia vyöhykkeitä, jotka voivat aiheuttaa likaantumista.

Monet rakenneominaisuudet auttavat maksimoimaan lämmönsiirron. Korkea hyötysuhde neliömetriä kohden minimoi levyjen ja käytetyn raaka-aineen määrän. Tuloksena on kompakti, tilaa säästävä yksikkö.

Nopeasta virtauksesta aiheutuva turbulenssi levyjen välillä johtaa suurempaan lämmönsiirtoon, jonka seurauksena on painehäviö. Lämpösuunnittelijamme voivat auttaa sinua valitsemaan sovelluksellesi sopivan mallin ja muokkaamaan kokoonpanon siten, että se tuottaa maksimaalisen lämpötehon vähimmäispainehäviöllä.

Tiivisteprofiili

Tiivisteliima

Tiivisteitä käytetään lämmönsiirtimen tehokkaaseen tiivistämiseen. Käytettävän polymeerin tiivisteprofiili, leveys, paksuus, tyyppi ja yhdiste määritetään lämmönvaihtimen ja sen käyttötarkoituksen mukaan. Yksikön aukkojen käyttötarkoituksesta ja taajuudesta riippuen tiiviste kiinnitetään joko kiinnikkeillä tai sormilla tai liimataan levylle. Käytämme erityisesti kehitettyä kaksikomponenttista kovettunutta epoksiliimaa, joka takaa maksimaalisen tartunnan käyttökohteissa, jotka on puhdistettava tiuhaan.

.

AHRI-sertifioidut tiivisteelliset levylämmönvaihtimet teollisuuskäyttöön

Alfa Laval AlfaQ -lämmönvaihtimien valikoima on sertifioitu AHRI * Liquid-Liquid Heat Exchangers (LLHE) -sertifiointiohjelman (AHRI 400) mukaisesti, mikä takaa lämpötehokkuuden valmistajan julkaisemien eritelmien mukaisesti. Tyypillisiä LVI-sovelluksia ovat mm. kaukojäähdytysasemat, jäänvarastointijärjestelmät, datakeskuksen jäähdytys ja vapaat jäähdytysjärjestelmät. Lue lisää Alfa Laval AlfaQ -tuoteperheestä.

 • Poista lämpötehokkuuteen liittyvä epävarmuus
 • Pienennä energiankulutusta ja käyttökustannuksia koko järjestelmän osalta
 • Varmista tinkimätön ympäristöystävällisyys
 • Itsenäisen toimijan tarkastama
 • Kolmen vuoden takuu

Alikokoiset lämmönvaihtimet voivat johtaa koko järjestelmän suurempaan energiankäyttöön, korkeampiin käyttökustannuksiin ja ympäristövaikutusten lisääntymiseen. AHRI-sertifioinnilla varmistetaan, että levylämmönvaihdin toimii vaatimusten mukaan. Näin vältetään alimitoituksesta johtuvat riskit. Epävarmuuden ratkaisusta voi unohtaa. Se tekee takuuvarmasti sen mitä sanotaan.

*Yhdysvaltojen ilmastointi-, lämmitys- ja jäähdytyslaitoksen (AHRI) sertifiointi on ainoa maailmanlaajuinen, kolmannen osapuolen sertifiointi levylämmönvaihtimille.