Maailman rakennukset energiatehokkaammiksi

Rakennukset vastaavat noin 40 %:a maailman energiankulutuksesta, ja tästä lämmityksen ja jäähdytyksen osuus on noin 60 %. Ottamalla käyttöön energiatehokkaampia lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiä sekä puhtaita energiateknologioita voimme kuitenkin puolittaa rakennusalan energiankulutuksen ja hiilipäästöt. Lisäksi kaasusta voidaan luopua energialähteenä kokonaan. Alfa Laval tarjoaa ratkaisut tämän siirtymän tueksi.

Energy efficient buildings final
GP Clima case
Nämä uudet rakennukset on suunniteltu ja rakennettu uusimpien konseptien ja normien mukaan energiatehokkuuden varmistamiseksi. Alfa Lavalin lämmönvaihtimet tehostavat lämmitystä ja jäähdytystä energian säästämiseksi ja siten CO2-päästöjen vähentämiseksi."

Marco Gesilao, GP Clima

Lue lisää

.

Miksi kannattaa valita Alfa Lavalin energiatehokkaat ratkaisut?

 • Alfa Lavalin lämmönvaihtimet ovat tarjonneet tehokkaita lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja sekä asuin- että liikerakennuksiin lähes vuosikymmenen ajan.
 • Globaali läsnäolomme ja paikalliset huoltokeskuksemme ympäri maailmaa varmistavat, että saat tehokkaan huollon missä tahansa.
 • Tuotevalikoimamme on AHRI-sertifioitu, mikä takaa luotettavat ja kokonaisvaltaiset ratkaisut kaikkiin lämmitys- ja jäähdytystarpeisiisi.
 • Tutkimus- ja tuotekehitystiimimme työskentelevät jatkuvasti pysyäkseen edellä ja tarjoten viimeisimmät kestävät lämmönsiirtoratkaisut LVI-alalle.
 • Tunnistamme yhdessä asiakkaidemme kanssa energiansäästömahdollisuuksia kaikissa prosesseissa. Tutustu siihen, miten voit pienentää energialaskujasi.

Alan trendi

Energiaköyhyys on kasvava globaali ongelma, etenkin Euroopassa, jossa noin 36 miljoonaa ihmistä ei pystynyt lämmittämään kotiaan riittävästi talvella 2020. Mutta tiesitkö, että vain seitsemän maata EU:ssa ja Iso-Britanniassa käyttää 80 % koko Euroopan kotitalouksien kaasusta? Kaasuriippuvuuden vähentämiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi meidän on otettava käyttöön erilaisia ​​ratkaisuja, kuten

 • vanhojen talojen ja julkisten rakennusten korjaus huomioiden uudet, energiatehokkaammat lämmitys- ja jäähdytysratkaisut
 • olemassa olevien rakennusmääräysten päivittäminen energiatehokkuusstandardien mukaisiksi
 • kiinteistöjen liittäminen uusittuihin lämpöverkkojärjestelmiin tai kaukolämpöön tarjoten vaihtoehtoisia energiavaihtoehtoja
 • digiratkaisujen toteuttaminen rakennusten energiankäytön seurantaan ja optimointiin, mukaan lukien isot järjestelmäratkaisut, joissa hyödynnetään rakennuksia lämpövarastona ruuhka-aikoina
 • lämpöpumppujen asentaminen taloihin ja lämmön uudelleenkäyttö liikerakennuksissa
 • jäähdytysstrategioiden esittely suuren kysynnän alueilla ilmastoinnin räjähdysmäisen kasvun ratkaisemiseksi.
.
Be an energy hunter to reduce your energy bill final

Kestäviä ratkaisuja – Ryhdy Energy Hunteriksi ja pienennä energialaskuasi

Jos etsit inspiraatiota energialaskusi pienentämiseen, Alfa Laval auttaa sinua mielellään. Ota meihin yhteyttä, niin selvitetään nykyisen infrastruktuurisi energiansäästömahdollisuudet ja mahdollinen säästyvä summa. Voit myös lukea, paljonko energiatehokkuus on tuonut säästöä asiakkaillemme.

1. AHRI PC GPHE -paineenkatkaisin jäähdytyssovelluksissa
2. Lauhduttimen suojaus jäähdytyssovelluksissa
3. Jäähdyttimen sammuttaminen jäähdytyssovelluksissa
4. Lämmön talteenotto jäähdytystornista käyttöveden valmisteluun
5. Kaukolämmön paineenkatkaisin entistä tarkemmalla lämpötilan hallinnalla
6. Ihanteellinen painehäviö määritettäväksi

heating-and-cooling-solutions.jpg

Alfa Lavalin lämmitys- ja jäähdytysratkaisut

Nettonollatavoitteen saavuttamiseksi taloihin ja rakennuksiin tarvitaan tehokkaat lämmitys- ja jäähdytysratkaisut. Tämä tarkoittaa sopivien ratkaisujen löytämistä uusiin rakennuksiin ja olemassa olevien rakenteiden päivittämistä. Hyvänä esimerkkinä on liittyminen kaukolämpö- ja lämpöverkkoihin. Alfa Laval tarjoaa valikoiman ratkaisuja, joissa voidaan hyödyntää uusiutuvaa energiaa ja käyttää alajakokeskussovellusten liikalämpöä uudelleen kokonaisten alueiden lämmittämiseen. Meillä on jopa komponentteja, jotka tukevat pienen mittakaavan lämmön hyödyntämistä uudelleen loppukäyttöpaikassa. Tuotteemme toimivat saumattomasti luonnollisten kylmäaineiden kanssa vähentäen ympäristövaikutuksiasi riippumatta siitä, mikä ratkaisu sopii parhaiten prosessiisi.

pressure-breaker.jpg

Paineenkatkaisin

Korkeissa rakennuksissa, kuten pilvenpiirtäjissä, ja suuria energiajärjestelmiä vaativissa rakenteissa on haasteena se, että staattinen pää luo painetta, joka voi ylittää jäähdyttimen lauhduttimen tai ilmastointilaitteen kapasiteetin. Alfa Lavalin levylämmönvaihtimella voit jakaa piirin missä tahansa kerroksessa säilyttääksesi oikeat tasot ja vähentääksesi pumppujen, putkien ja venttiilien kuormitusta. Ratkaisun suurin etu on, että sitä voidaan käyttää paineenkatkaisimena ja vaihtimia voidaan lisätä rakennuksen korkeuden mukaan. Muttei tässä vielä kaikki: etäisyyttä lyhentävän teknologiamme ansiosta käytännössä kaikki kylmä voidaan siirtää rakennuksen yläosaan minimihäviöllä.

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

 • Joustavat ratkaisut voidaan mukauttaa tehtävän mukaan, mikä varmistaa korkeimman lämpötehokkuuden
 • Kompakti malli säästää tilaa ja sitä on helppo huoltaa
 • Ratkaisuja likaantumisen, kuormituksen ja korroosion vähentämiseen käyttöajan maksimoimiseksiLisätietoja

Semi_welded_range_640x360.jpg

Puolihitsatut levylämmönvaihtimet

 • Erittäin tehokas ja luotettava teknologia sovelluksiin, jotka voivat aiheuttaa painetta tai lämpötilaväsymistä
 • Taattu pitkä tiivisteen käyttöikä ainutlaatuisen Alfa Laval RefTight™ -tiivistysjärjestelmän ansiosta
 • Luotettava ratkaisu väliaineiden välisen ristikontaminaation estämiseksi

Lisätietoja

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Juotetut levylämmönvaihtimet

 • Kevyt kuparijuotettu rakenne kompaktissa koossa
 • Parempi lämpöhyötysuhde kuin vastaavissa putkilämmönvaihtimissa
 • Joustavat vaihtoehdot sopivat moniin sovelluksiin kaikentyyppisillä väliaineilla/nesteillä
 • Ihanteellinen luonnollisille ja matalan GWP-tason kylmäaineille

Lisätietoja

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Fuusiotekniikalla valmistetut AlfaNova-levylämmönvaihtimet

 • Rakenne kokonaan ruostumattomasta teräksestä
 • Erinomainen korroosionkestävyys aggressiivisilla väliaineilla
 • Estää metallisaasteet juomavedessä ja muissa hygieniasovelluksissa
 • Lämpötehokkuus ja pieni koko


Lisätietoja

.

Tutustu asiakastarinoihin

Haluatko vähentää energiankulutustasi ja kustannuksiasi parantaen samalla mukavuutta ja kestävyyttä? Käyttöesimerkeissä esitellään lukuisia sovelluksia, joissa lämmönvaihtimistamme on ollut hyötyä. Lue lisää siitä, miten saavutat energiatehokkuustavoitteesi, ja tutustu ratkaisujemme etuihin.

Explore-cases
.

Oletko konsultti? Järjestelmäintegraattori?

Oletko konsultti? Katso täältä! Alfa Lavalilla on vuosikymmenten kokemus lämmönvaihdosta ja voimme tarjota asiantuntemustamme nykypäivän lämmitys- ja jäähdytyshaasteiden ratkaisemiseksi. Löydä vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin, jotka koskevat kaikkea energiatehokkuudesta luonnollisiin kylmäaineisiin, sekä hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla sinun on helpompi löytää oikea tekniikka sovellukseesi.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-suorituskykysertifioidut lämmönvaihtimet takaavat varman lämpösuorituskyvyn

AHRI-tutkimuslaitoksen (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute) myöntämä sertifiointi on ainoa maailmanlaajuinen kolmannen osapuolen suorittama lämpösuorituskyvyn tarkastus. Tämä antaa riippumattoman varmuuden siitä, että levylämmönvaihtimesi toimii valmistajan julkaisemien luokitusten mukaisesti. Alfa Laval tarjoaa AHRI-sertifioituja tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia, juotettuja levylämmönvaihtimia ja fuusiotekniikalla valmistettuja levylämmönvaihtimia.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Älykäs valinta!

Älä enää tuhlaa aikaa hakujen tekemiseen verkkosivuilta tai katalogeista! Yksilölliseen käyttötarkoitukseesi sopiva lämmönvaihdin löytyy nyt nopeammin kuin koskaan Alfa Lavalin uuden Tuoteoppaan avulla.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Kestäviä ratkaisuja hukkaenergian metsästyksellä

Energiatehokkuuden parantamiseksi meidän kaikkien on metsästettävä hukkaenergiaa ja vähennettävä sen määrää. Alfa Lavalilla on tekniikkaa, asiantuntemusta ja palvelua lämmönsiirtotehon maksimoimiseksi. Laske uudella työkalullamme, kuinka paljon voit säästää tänään.

energy hunter screen view
.

Tehokkuutta vuosikymmeniksi

Huonosti toimiva levylämmönvaihdin voi vaikuttaa turvallisuuteen, tuotteen laatuun ja energiakustannuksiin. Vika voi johtaa kalliiseen seisokkiin ja suuriin menetyksiin tuotannossa. Tiivistetyn levylämmönvaihtimen säännöllinen ja ennakoiva huolto säilyttää sen suorituskyvyn ja pitää toiminnan ongelmattomana ja ennustettavana.

Meillä on asiantuntemus auttamaan sekä tämänhetkisissä ongelmissa, tulevaisuuden ongelmien ehkäisyssä että ongelmien ratkaisussa verkossa toimivan vianmääritystyökalumme avulla.

Katso kattavat huoltoratkaisumme

smart heat exchanger sensor 640

Digitalisaatiota energiatehokkuuden puolesta

Älykkäät kaupungit ja digitaalinen älykkyys voivat auttaa kaupunkeja saavuttamaan 70 prosenttia kestävän kehityksen tavoitteistaan. Digitaalisilla palveluilla voi jo nyt olla merkittävä vaikutus kaupunkien lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin, sillä niiden avulla ekologista kestävyyttä saadaan parannettua.

Etävalvonta ja kohdistettu analysointi mahdollistavat toimintojen tarkentamisen ja tehostamisen, hyödyllisen tiedon saamisen päätöksenteon tueksi ja kohdennettujen toimenpiteiden toteuttamisen. Kehittyneempien ja tehokkaampien lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien kehittäminen onnistuu ainoastaan tämän digimurroksen kautta, ja näin voidaan toteuttaa luotettavia ja edullisia lämmitys- ja jäähdytyspalveluita kaupunkialueille sekä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Älykäs lämmönvaihdin

LVI ja kestävät kaupungit

Kaupungeilla on ratkaisevan tärkeä rooli ilmastokriisin torjunnassa, sillä ne kuluttavat yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta. Merkittävä osa kaupunkien energiankulutuksesta käytetään lämmitykseen ja jäähdytykseen, joten energiatehokkuuden parantaminen on ensiarvoisen tärkeää. Alfa Lavalilla on lähes sadan vuoden kokemus lämmönsiirrosta ja lämmön talteenotosta, ja yhtiön tavoitteena on tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Valitse meidät energiamurroksen ja kestävän tulevaisuuden kumppaniksi.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Ota meihin yhteyttä

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.