Kestäviä ratkaisuja – Ole energianmetsästäjä vähentääksesi energialaskuasi

Energiakustannusten vähentämiseksi ja kestävämmän ympäristön edistämiseksi on erittäin tärkeää investoida oikein suunniteltuun ja tehokkaaseen lämmönvaihtimeen. On suositeltavaa valita vain yksiköitä, joiden suorituskyky on kolmannen osapuolen sertifioima. Tämä sertifikaatti ei vain tule ilman lisäkustannuksia, vaan se hyödyttää myös lompakkoasi ja ympäristöä.

Alfa Lavalilla on kattava kokemus tältä alalta, ja voimme tarjota tarpeisiisi räätälöityjä ratkaisuja. Suosittelemme ottamaan yhteyttä paikalliseen Alfa Laval -toimistoon tai -kumppaniin saadaksesi lisätietoja siitä, kuinka voimme auttaa sinua saavuttamaan energiansäästötavoitteesi.


Keskustele asiantuntijamme kanssa

Be an energy hunter to reduce your energy bill final
.

1. AHRI-sertifioidut levylämmönvaihtimet kestävän kehityksen mukaisiin rakennuksiin – säästä energiaa ja rahaa sekä vähennä hiilipäästöjä

Optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi on tärkeää harkita tarkasti määriteltyä lähestymislämpötilaa käytettäessä levylämmönvaihtimia paineenkatkaisijana. Yleensä tämän lämpötilan tulisi olla melko alhainen, noin 1 tai 2 °C. Jos levylämmönvaihdin kuitenkin valitaan toleransseilla, jotka aiheuttavat vaihteluita lähestymislämpötilassa tai paineen alenemisessa, yksikkö ei toimi optimaalisella tavalla. Tämä voi johtaa korkeampiin pumppauskustannuksiin tai alhaisempiin jäähdyttimen käyttölämpötiloihin, jotka molemmat voivat lisätä käyttökustannuksia.

Onneksi on olemassa ratkaisu, joka voi auttaa sinua välttämään nämä ongelmat ja säästämään rahaa. Käyttämällä AHRI-sertifioituja tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia voit määrittää tarkat vaatimukset ja olla varma siitä, että saat tarvitsemasi suorituskyvyn. Tämä auttaa sinua minimoimaan kielteiset vaikutukset jäähdyttimen käyttökustannuksiin ja varmistamaan optimaalisen energiatehokkuuden.

certified-plate-heat-exchangers-for-sustainable-buildings-save-energy-and-money-03.jpg

Muista mainita AHRI hankinta-asiakirjoissasi:

Tila:
"Levylämmönvaihtimien on oltava AHRI-sertifioituja AHRI:n Liquid to Liquid Heat Exchanger (LLHE) -sertifiointiohjelman mukaisesti"

Lisävahvistus
"AHRI:n tulee vahvistaa ja rekisteröidä valitun levylämmönvaihtimen tekniset tiedot ennen hankintaa"

Esimerkki

Jäähdytyskone 3 000 kW COP5 käynnissä puoli vuotta, sähkön hinta 0.2 €/kWh
(Jäähdyttimen käyttökustannukset ovat 525 600 € vuodessa, ja siihen liittyvä hiilijalanjälki on 1,0 kg CO2/kWh)

Tyypillinen

 • 14°C ->7°C
 • 13 °C <- 6 °c>

Säästöt, jotka saadaan välttämällä tiivisteellisen levylämmönvaihtimen vajaatoiminta:

Vaihtuvavirtausjärjestelmät

 • Vältä korkeammat pumpun käyttökustannukset (42 kW pumppua kohden, säästö jopa 5 265 € vuodessa ja 26 200 kg CO2 vuodessa)

Kiinteät virtausjärjestelmät

 • Vältä jäähdyttimen alhaisempi höyrystymislämpötila (3,5 %:n säästö, jopa 18 290 € vuodessa ja 91 980 kg CO2 vuodessa)

.

2. Jäähdyttimen lauhduttimen suojaus

Jäähdyttimet ovat yleensä eniten sähköä kuluttavia laitteita LVI-asennuksissa, erityisesti lämpimissä maissa. Yksi suurimmista sähkökustannusten nousuun vaikuttavista tekijöistä on kalkkikertymä vesijäähdytteisiin lauhduttimiin. Siksi säännöllinen puhdistus on välttämätöntä jäähdyttimen optimaalisen suorituskyvyn ylläpitämiseksi ja käyttökustannusten vähentämiseksi. Lisäksi jäähdyttimen eristäminen avoimesta jäähdytystornista voi säästää energiaa jopa 20 % järjestelmän elinkaaren aikana.

Alfa Lavalilla on ratkaisu, joka voi auttaa sinua pitämään jäähdyttimen lauhduttimen puhtaana sekä minimoimaan huolto- ja puhdistustarpeen. Asentamalla AHRI-suorituskykysertifikaatilla varustetun vaihtajan voit varmistaa, että järjestelmäsi toimii mahdollisimman tehokkaasti, mikä säästää rahaa ja vähentää ympäristövaikutuksiasi.

condenser-protection-and-savings-with-ahri-performance-certification2.jpg

Esimerkki

Jäähdytyskone 3 000 kW COP5 käynnissä puoli vuotta, sähkön hinta 0.2 €/kWh
(Jäähdyttimen käyttökustannukset ovat 525 600 € vuodessa, ja siihen liittyvä hiilijalanjälki on 1,0 kg CO2/kWh)

Tyypillinen

 • 36 °C -> 30 °C
 • 35 °C <- 29 °c>

Säästö lauhdutinta suojaavan vaihtimen avulla

 • Vältä jäähdyttimen korkeampi tiivistyslämpötila ja paine (10 %:n säästö, jopa 52 500 € vuodessa ja 262 800 kg CO2 vuodessa)
 • Vältä vuosittaiset huoltokustannukset lauhduttimen puhdistuksesta ja putkien vaurioista

.

3. Säästä rahaa ja energiaa sekä vähennä hiilipäästöjä sammuttamalla jäähdytin

Asentamalla Alfa Lavalin tiivistetyn levylämmönvaihtimen jäähdytystornin ja jäähdyttimen lauhduttimen väliin voit sammuttaa jäähdyttimen kokonaan talvikuukausina. Puhallinpatteriin voidaan sen sijaan syöttää kylmää vettä, joka on vain 1°C jäähdytystornin lämpötilaa korkeampi. Tämä voi johtaa merkittäviin energiansäästöihin ja alhaisempiin käyttökustannuksiin.

Näiden etujen saamiseksi suosittelemme AHRI-sertifioidun jäähdytystornin vaihtimen asentamista. Tämä varmistaa, että järjestelmäsi toimii huipputeholla ja että saat tarvittavat energiansäästöt ympäristövaikutusten vähentämiseksi ja rahan säästämiseksi.

save-money-and-energy-with-a-chiller-bypass2.jpg

Esimerkki

Jäähdyttimen 3 000 kW COP5 käytössä puolet vuodesta, sähkön hinta 0,2 €/kWh (jäähdyttimen käyttökustannukset 525 600 € vuodessa, ja siihen liittyvä hiilijalanjälki 1,0 kg CO2/kWh)

Tyypillinen

 • 14 °C -> 7 °C
 • 13 °C <- 6 °c>

Säästö kytkemällä jäähdytin pois päältä 30 päiväksi vuodessa (360 h)

 • Hyödynnä avoimen jäähdytystornin viileää ulkoilmaa (8 %:n säästö, 360/4 380; säästö 42 048 € vuodessa ja 210 240 kg CO2 vuodessa)

4. Pienennä kustannuksia ja CO2 jalanjälkeä lämmön talteenotolla rakennuksissa, joissa on avoin jäähdytystorni

Sairaalat, hotellit ja yliopistot voivat vähentää merkittävästi polttoainekustannuksia ottamalla talteen hukkalämpöä jäähdytystornijärjestelmistään. Tämä lämpö voidaan käyttää uudelleen kattilan syöttöveden esilämmitykseen, tilojen lämmitykseen tai hanaveden lämmitykseen. Uusimmalla tekniikalla on mahdollista ottaa talteen lämpöä jäähdytystornin vesipalautteista jopa 1°C lämpötilaerolla. Tämä sovellus ei ainoastaan ​​säästä polttoainekustannuksissa, vaan myös vähentää jäähdytystornin kuormitusta.

Näiden energiansäästömahdollisuuksien hyödyntämiseksi suosittelemme kartoittamaan jäähdytystornijärjestelmän lämmön talteenottomahdollisuudet.

reduce-cost-and-co2-footprint-with-heat-recovery-in-buildings-with-open-cooling-tower-03.jpg

Esimerkki

Jäähdyttimen 3 000 kW COP5 käytössä puolet vuodesta, maakaasun hinta 0,2 €/kWh (jäähdyttimen käyttökustannukset 525 600 € vuodessa, ja siihen liittyvä hiilijalanjälki 1,0 kg CO2/kWh)

Tyypillinen

 • 36 °C -> 16 °C
 • 35 °C <- 15 °c>

Säästöjä jäähdytystornin hukkalämmön talteenotolla

 • Ota talteen jäähdytystornissa hylätty hukkalämpö kattilan syöttöveden esilämmittämiseksi
 • Säästä hotelleissa, sairaaloissa, yliopistoissa ja muissa julkisissa tiloissa tarvittavan vesijohtoveden maakaasulämmityskustannuksissa
 • Olettaen, että jäähdytystornin 36 °C:n paluulämpötila on käytettävissä vain kesällä 30 päivän ajan, 360 tuntia vuodessa (25 m3/h tai 600 kW, veden esilämmityksen säästö 21 600 € vuodessa ja 216 000 kg CO2 vuodessa)

.

5. Kaukolämmityksen paineenkatkaisin – vähennä kustannuksia ja hiilipäästöjä alhaisen paluulämpötilan avulla

Tehokkuus ja kustannussäästöt ovat keskeisiä haasteita kaikissa kaukolämpöverkoissa. Yksi tehokas tapa saavuttaa nämä tavoitteet on suunnitella ja käyttää rakennuksia, joissa lämmitysjärjestelmästä saadaan mahdollisimman alhainen paluulämpötila. Kun paluulämpötila on alhainen, kaukolämpöverkossa voidaan saavuttaa korkeampi delta T, mikä johtaa alhaisempiin virtausmääriin. Tämä tarkoittaa alhaisempia pumppauskustannuksia ja pienempiä lämpöhäviöitä verkossa, mikä mahdollistaa tehokkaamman lämmöntuotannon.

Näiden etujen saavuttamiseksi suosittelemme käyttämään AHRI-sertifioituja lämmönvaihtimia. Nämä lämmönvaihtimet on suunniteltu toimimaan tarkoitetulla tavalla ja ne voivat auttaa sinua saavuttamaan optimaalisen energiatehokkuuden lämmitysjärjestelmässäsi.

District-heating-pressure-breaker2.jpg

Esimerkki

Kaukolämpöverkko, 3 000 kW:n lämmitysteho, toimii delta T -arvolla 30 °C ja virtausnopeudella 86 m3/h, käytössä puoli vuotta, sähkön hinta 0,2 €/kWh

Tyypillinen

 • Delta T -arvolla 30 °C
  Kaukolämpöpiiri 80°C->50°C
  Kaupunkilämpöpiiri 75 °C <- 45 °c>

Säästöt korkeammalla delta T:lla, jopa 2 °C, vähentävät virtausta järjestelmässä

 • Delta T -arvolla 32 °C
  80 °C -> 48 °C
  78 °C <- 45 °c>
 • Uusi virtaus 80m3/h alhaisemmalla paluulämpötilalla
  Säästä pumppauskustannuksissa, 10 % pienempi virtaus
  4 kW vähemmän pumppaustehoa
 • Energiansäästö 4 kW x 4 380 h x 0,2 (säästö jopa 3 504 € vuodessa ja 17 520 kg CO2 vuodessa)

6. Mikä on ihanteellinen painehäviö määritettäväksi tiivistetyille levylämmönvaihtimille LVI-sovelluksissa?

Painehäviö on lämmönsiirron polttoaine/kustannus, ja se syntyy käyttämällä sähköä pumpuissa. Suunnittelijoiden ja konsulttien haaste on käytettävissä olevan paineen optimaalinen hyödyntäminen.

Vähennä sähkökustannuksia määrittämällä pieni painehäviö levylämmönvaihtimessa. Seurauksena määritetään tehoton levylämmönvaihdin, jota ei käytetä optimaalisissa olosuhteissa. Matala turbulenssi, alhaiset nopeudet ja ylimitoitettu. Tämä johtaa nopeampaan likaantumiseen ja käyttökustannusten nousuun.

Elinkaarikustannukset määräytyvät pitkälti painehäviön ja levylämmönvaihtimen tehokkuuden mukaan. Ihanteellinen painehäviö on 50-70 kPa, mikä ei vaikuta kohonneisiin pumppauskustannuksiin. Teknisen tilan laitteet ratkaisevat rakennuksen tehokkuuden.

Napsauta saadaksesi yksityiskohtaisen pdf-tiedoston: Mikä on ihanteellinen painehäviö määritettäväksi tiivistetyille levylämmönvaihtimille LVI-sovelluksissa?

Press drop pdf

AHRI-suorituskykysertifioidut lämmönvaihtimet takaavat varman lämpösuorituskyvyn

AHRI-tutkimuslaitoksen (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute) myöntämä sertifiointi on ainoa maailmanlaajuinen kolmannen osapuolen suorittama lämpösuorituskyvyn tarkastus. Tämä antaa riippumattoman varmuuden siitä, että levylämmönvaihtimesi toimii valmistajan julkaisemien luokitusten mukaisesti. Alfa Laval tarjoaa AHRI-sertifioituja tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia, juotettuja levylämmönvaihtimia ja fuusiotekniikalla valmistettuja levylämmönvaihtimia.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Tehdään maailman rakennuksista energiatehokkaampia

Tutustu huippuluokan lämmönvaihdinteknologiamme etuihin ja pysy ajan tasalla alan viimeisimmistä trendeistä ja lämpötehokkuuden haasteista pääsivullamme.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Ota meihin yhteyttä

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.