Petrokemia

Petrokemikaaleja on useimmissa päivittäin käyttämissämme tuotteissa, ne ovat myös välttämättömiä nostettaessa elintasoa kehittyvissä maissa ja parannettaessa vastuullisuutta kehittyneissä maissa. Niitä on aurinkopaneeleissa, tuuliturbiineissa, akuissa, eristeissä ja sähköajoneuvoissa, ja niitä voidaan valmistaa myös uusiutuvista raaka-aineista ja kierrätysmateriaaleista. Alfa Lavalilla tehtävämme on tukea näitä prosesseja ja lisätä niiden tuottavuutta ja tehokkuutta matkalla kohti nettonollaa.

petrochemical plant orange purple sky

Petrokemian tehtaan perusasettelu

Tiedämme, että jokainen laitos on ainutlaatuinen ja sillä on omat erityiset lämmönsiirtovaatimuksensa. Siksi Alfa Laval pystyy auttamaan sinua löytämään prosessiisi parhaiten sopivat lämmönvaihtimet. Koska meillä on laajin valikoima ratkaisuja prosessisi eri vaiheisiin, voimme tarjota sinulle parhaan tuotteen, kaikki asiaankuuluvat varaosat sekä säännöllisen huoltopalvelun, jotta voit optimoida prosessisi suorituskyvyn.

1. Reaktio

Seoksen yhdisteet käyvät läpi kemiallisen reaktion, jonka tuloksena on haluttu tuote sekä erilaisia sivutuotteita. Kemiallisen reaktion mukaan seosta on lämmitettävä tai jäähdytettävä, jotta reaktio etenee optimaalisella nopeudella.

2. Erottelu

Tuotteet erotellaan sitten ei-toivotuista sivutuotteista ja reagoimattomista raaka-aineista käyttäen tislausta, absorptiostrippausta ja haihdutusta. Nämä sivutuotteet voidaan sitten jatkojalostaa, ja raaka-aineet kierrätetään uutena syöteaineena.

3. Jäähdytys

Erottelu tapahtuu tyypillisesti korkeissa lämpötiloissa. Tuotteet jäähdytetään usein erotteluvaiheen jälkeen varastoinnin ja kuljetuksen helpottamiseksi.

Petrochemical plant process flow chart

Lämmönsiirron haasteet petrokemian prosesseissa

Näihin lukeutuvat muun muassa seuraavat:

 • Lämmitys- ja jäähdytyssovellusten pullonkauloista johtuvat tuotannon rajoitukset
 • Alhaisemmat tuotantonopeudet riittämättömän jäähdytyskapasiteetin vuoksi
 • Tarpeeton polttoaineenkulutus ja ylimääräiset päästöt
 • Toistuvat tuotannon pysäytykset lämmönvaihtimien puhdistamisen ja likaantumisen vuoksi
 • Hitaat säätösilmukat lämmitys- ja jäähdytyssovelluksissa

Kuinka Alfa Laval voi auttaa

Päivittämällä uusimpaan Alfa Laval ‑teknologiaan voit tehdä seuraavaa: 

 • Käyttää lämmitykseen alhaisemman lämpötilan höyryä
 • Vähentää höyryn tarvetta
 • Vähentää pullonkauloja tarkemmalla lämpötilan hallinnalla
 • Pienentää vedenkulutusta jäähdytysprosesseissa
 • Käyttää lämpimämpää jäähdytysvettä
 • Vähentää likaantumista paremmalla virtausturbulenssilla
 • Nopeuttaa säätösilmukoita

        

Energiatehokas petrokemian tuotanto

Erittäin tehokas lämmönsiirtoteknologiamme vähentää energian, veden ja raaka-aineiden kulutusta ja lisää samalla tuotannon kokonaiskäyttöaikaa raskaimmissakin tehtävissä.

Petrochemicals 640x360

Teollisuuden laitteet

Alan laajimman ratkaisuvalikoimamme ansiosta voimme tukea prosessi- ja käyttöasemia vaikkapa maailman suurimmalla levylämmönvaihtimella, korroosionkestävillä Hastelloy-lämmönvaihtimilla sekä separaattoreilla.

petrochemical main products image 640x360

Petrokemian sovellukset

Alfa Laval tarjoaa kattavan valikoiman ratkaisuja niin peruskemikaalien, hienokemikaalien kuin reaktion välikemikaalien tuotantoon.

column tower petrochemical 640x360

Asiakkaiden menestystarinoita

Ota selvää, kuinka paljon nämä asiakkaat säästivät energiaa petrokemian tehtaillaan Alfa Lavalin lämmönsiirto-osaamisen tuella.

Intermediate chemicals production 640x360

Löydä petrokemian tehtaalle tarvitsemasi huoltopalvelu

Me Alfa Lavalilla palvelemme sinua nopeasti ja luotettavasti, kun tarvitset huoltoa tai varaosia, joilla säästät aikaa ja rahaa sekä pienennät tuotantosi hiilijalanjälkeä. Niin yksinkertaista se on.

Service 640x360

Puhdas energia

Oletko valmis löytämään huomisen ratkaisut vihreän vedyn tuotantoon, polttokennoihin, hiilidioksidin talteenottoon ja energian varastointiin? Napsauttamalla tätä saat lisätietoja Alfa Lavalin ratkaisuista, joilla nopeutetaan siirtymistä puhtaaseen energiaan.

cleantech clean energy spotv2

        

HEXpert

Alfa Lavalin HEXpert ‑valintatyökalulla löydät prosessiisi energiatehokkaimman lämmönvaihtimen. Energiansäästö on vain yhden napsautuksen päässä.

engineers discussing industrial plant blue sky green grass

Alfa Lavalin uutiset LinkedInistä

Esittelysivumme jossa on ratkaisuja, joita tarvitset pysyäksesi edellä.

Blue sky white cloulds Linkedin logo