Polttokennot

Maailman energiajärjestelmien muutos tuo mukanaan monia erilaisia ratkaisuja. Tiedämme, että polttokennot tulevat olemaan olennaisessa roolissa siirryttäessä puhtaaseen energiaan. Kun maailmanlaajuinen energiankulutuksemme lisääntyy, tarvitsemme jatkossa enemmän ja tehokkaampia polttokennotekniikoita. Lähivuosina on odotettavissa, että polttokennoja käytetään kaikkeen hajautetusta energiasta jatkuvasti kasvavan datakeskussektorin sähköntuotantoon.

Olipa kyse sitten polymeerielektrolyyttikalvosta (PEM), kiinteiden oksidien polttokennoista (SOFC) tai meriteollisuuden ratkaisuista, tulevaisuuden polttokennotekniikat vaativat lämmönsiirtotekniikoilta erinomaista suorituskykyä. Alfa Lavalilla on 90 vuoden kokemus levylämmönvaihtimien kehittämisestä, ja se tarjoaa sekä osaamista että ratkaisuja kestävyyden takaamiseen korkeissa lämpötiloissa ja lämpörasituksessa, joita esiintyy näissä haastavissa sovelluksissa.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Alfa Laval Sustainable solutions Fuel cells chart

Valmiina tulevaisuuden polttokennohaasteisiin

Alfa Laval on vuosikymmenien ajan kehittänyt erittäin tehokkaita ja kestäviä levylämmönvaihdintekniikoita. Tarjoamme ainutlaatuisia teknologioita, jotka sopivat täydellisesti polttokennojen kehittämiseen: fuusioteknologiamme takaa luotettavan suorituskyvyn korkeissa lämpötiloissa, ja kaasu-vesi-ratkaisut kestävät hyvin virtauksen katkonaisuutta.

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja ratkaisuista, joita tarjoamme tulevaisuuden polttokennohaasteisiin jo tänään. Meillä on johtava osaaminen polttokennojen pinojärjestelmissä, ja Alfa Lavalin AlfaNova-levylämmönvaihtimet jotka käsittelevät korkeita lämpötiloja kestäviä materiaaleja. Pääset myös tutustumaan käynnissä olevaan kehitystyöhömme; esimerkiksi fuusiolämmönsiirtoinnovaatiot tarjoavat ihanteellisen vaihtoehdon merenkulun polttokennosovelluksiin.

Alfa Lavalin levylämmönvaihtimilla varustettu polttokennojärjestelmä – Kestävä, turvallinen ja kustannustehokas

Kun saksalainen uusiutuvan energian toimittaja HEE Technologies GmbH suunnitteli lämmön ja sähkön yhdistelmää (CHP) hyödyntävän polttokennojärjestelmän, oli selvää, että polttokennojen pinojäähdytykseen ja pakokaasun lämmöntalteenottoon valittiin Alfa Lavalin levylämmönvaihtimet. Järjestelmän energianlähteenä on vety, joten se on kestävä, turvallinen ja kustannustehokas.

The HEE fuel cell system

Tutustu uuteen AlfaNova GL50:een

Uusi AlfaNova GL50 on ensimmäinen Alfa Laval -lämmönvaihdin, joka on kehitetty täyttämään polttokennovaatimukset. GL50 on epäsymmetrinen kaasu-vesi-levylämmönvaihdin 100-prosenttisesta ruostumattomasta teräksestä. Pienikokoinen vaihdin mahtuu kämmenelle, mutta sen suorituskyky on poikkeuksellinen: kaasuvirta voi olla 250 kuutiometriä tunnissa ja tulokaasun lämpötila jopa 750 °C.

fuelcell-vignette v2

Ratkaisumme

Alfa Lavalin juotetut levylämmönvaihtimet

Kuparijuotetut levylämmönvaihtimemme ovat kompakti, tehokas ja huoltovapaa ratkaisu lämmitykseen, jäähdytykseen, haihdutukseen ja lauhduttamiseen useissa sovelluksissa. Jokainen yksikkö on suunniteltu käytön optimointia varten, ja siinä on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka takaavat sekä erinomaisen lämpötehokkuuden että maksimaalisen luotettavuuden.


Lisätietoja

Alfa Lavalin kaasu-vesi-levylämmönvaihtimet

Verrattuna muihin levylämmönvaihtimiin, Alfa Lavalin kaasu-vesi-tuotteet kestävät korkeampia lämpötiloja ja väliaineiden virtausnopeudet voivat olla epäsymmetrisempiä. Mullistavalla kuoppalevyrakenteella varustetuissa vaihtimissa on tehokas lämmön talteenotto ja erittäin alhainen painehäviö kaasusovelluksissa – sekä huomattavasti pienempi jalanjälki kuin putkimalleissa.


Lisätietoja

Alfa Lavalin fuusiotekniset levylämmönvaihtimet

Toteutamme patentoidun AlfaFusion-fuusiotekniikan avulla erittäin tehokkaita, kompakteja lämmönvaihtimia kokonaan ruostumattomasta teräksestä. Lähes huoltovapaat ja erittäin korkeita paineita ja lämpötiloja kestävät vaihtimet ovat ihanteellinen lämmönsiirtoratkaisu haastaviin sovelluksiin, myös yli 600 °C:n lämpötiloihin.


Lisätietoja


cleantech_symbol_RGB_png.png

Puhdas energia

Kestävä kumppanuus

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja kestävistä ratkaisuistamme

Ota yhteyttä

Tietosi tallennetaan ja käsitellään tietosuoja- ja yksityisyyskäytäntömme mukaisesti.