Kasvipohjaisten nesteiden käsittely meijerissä
Monet meijeriyritykset ovat laajentamassa toimintaansa kasvipohjaisiin juomiin. Jotkut ovat päättäneet investoida uusiin tuotantoyksiköihin, jotka pystyvät muuttamaan kasviraaka-aineen valmiiksi tuotteiksi. Toiset yritykset näkevät kasvipohjaiset juomat mahdollisuutena hyödyntää ylimääräistä kapasiteettia olemassa olevassa meijerissään tai juomatehtaassaan. Tässä lähtöaineena on joko kasvipohjainen neste, jota ostetaan tukkutavarana, tai kasvipohjainen jauhe, joka hydratoidaan eli sekoitetaan veteen perusnesteen muodostamiseksi. Molemmissa tapauksissa perusneste jalostetaan lopputuotteeksi ja pakataan olemassa olevalla käsittelylinjalla. Asiantuntijamme neuvovat sinua laitoksesi päivittämisessä kasvipohjaisten nesteiden käsittelyä varten. Laajan jalostuslaitteiden valikoimamme ansiosta voimme varmistaa, että saat optimaalisen ratkaisun.
Tehokas jauheen sekoitus
Prosesseissa, joissa lähtöaineena on jauhe, yksi suurimmista haasteista on saada aikaan homogeeninen perusneste, kun jauhe sekoitetaan veteen. Proteiinifraktiot hydratoituvat erityisen hitaasti ja aiheuttavat kokkareita. Tehokas jauhedispersio on avain hyvin toimivaan prosessiin ja vaikuttaa prosessointiaikaan, laitoksen kapasiteettiin sekä lopputuotteen laatuun.
Alfa Lavalilla on laaja kokemus asiakkaiden tukemisesta ratkaisuilla juomien valmistukseen uudelleen yhdistetyistä jauheaineksista. Jauhesekoittimemme varmistavat kaikkien jauhetyyppien, mukaan lukien kumit ja proteiini-isolaatit, välittömän hydratoitumisen ja dispergoitumisen, mikä lyhentää tuotantoaikaa ja takaa erinomaisen maun ja koostumuksen.
Uudet ainesosat, uudet haasteet
Tärkeä huomioitava tekijä aloitettaessa kasvipohjaisen nesteen käsittelyä olemassa olevassa meijerissä on, että nesteen molekyylikoostumus on erilainen kuin maidon. Sekä kasviperäisten nesteiden proteiinit että sokerit eroavat maidon sisältämistä ja reagoivat lämpöön eri tavalla.
Tämä tarkoittaa, että lämpökäsittely- ja pastörointivaiheet on optimoitava kasvipohjaisille nesteille ongelmien välttämiseksi. Lämmönvaihtimet, jotka on suunniteltu tavalliselle maidolle, likaantuvat paljon nopeammin kasvipohjaisia nesteitä käsiteltäessä, mikä vaikuttaa negatiivisesti tuotteen väriin ja makuun sekä lyhentää pesuvälejä.
Huoltoinsinöörimme voivat auttaa sinua päivittämään olemassa olevat lämmönvaihtimesi käsittelemään sekä maitoa että kasvipohjaisia nesteitä. Hyödyntämällä laajaa valikoimaa erilaisia levymalleja autamme sinua räätälöimään lämmönvaihtimesi sekä maidon että kasvipohjaisten juomien käsittelyyn niin, että likaantuminen on mahdollisimman vähäistä.
Tiukemmat puhdistusvaatimukset
Uudentyyppiset ainesosat lisäävät myös puhdistukseen kohdistuvia vaatimuksia. Maidon käsittelyyn verrattuna suurin haaste kasvipohjaisiin nesteisiin siirtymisessä ovat liukenemattomat kuidut. Jos käsittelet kasviraaka-ainetta laitoksessasi, joudut myös käsittelemään suuria määriä hiukkasia uuttovaiheen alkupäässä. Autamme mielellämme analysoimaan prosessiasi puhdistuksen näkökulmasta ja neuvomme, kuinka voit suunnitella sen mahdollisimman vähän puhdistusta vaativaksi.
Tarjoamme valikoiman puhdistuslaitteita, mukaan lukien CIP-järjestelmät ja säiliönpesujärjestelmät. Yhdessä Alfa Lavalin venttiilien ja ohjausjärjestelmien kanssa puhdistus voidaan automatisoida erittäin pitkälle, mikä minimoi seisokit ja mahdollistaa tehokkaammat puhdistusmenettelyt.
Suoritamme riskiarvioinnit puhdistuksen näkökulmasta kaikille laitteidemme osille, erityisesti osille, jotka ovat suorassa kosketuksessa tuotteeseen. Näiden arvioiden perusteella annamme suosituksia puhdistusmenettelyistä ja -väleistä. CIP-ohjelmamme on optimoitu sekä vaikuttavuuden että tehokkuuden kannalta, mikä takaa lyhyet puhdistusjaksot ja alhaisen veden ja puhdistusaineiden kulutuksen.
Lisäksi Alfa Lavalin venttiilit helpottavat rinnakkaisten järjestelmien luomista laitokseen, jolloin voit käyttää osia siitä samalla, kun muita osia puhdistetaan. Tämä joustavuus voi lisätä käyttöaikaa ja tuottavuutta huomattavasti.