Hyönteispohjaisten proteiinien käsittely

Hyönteisproteiinien ja lipidien märkärenderöinti, tai märkäsulatus, auttaa hyödyntämään raaka-aineen maksimaalisen tehokkaasti. Raaka-aineen minimaalinen lämmitystarve ja erinomainen hygienia pitävät tuotteet laadukkaina ja maultaan ensiluokkaisina, varmistaen hyvän markkinahinnan. Riippumatta siitä, oletko pilottivaiheessa vai hoidatko jo täysimittaista hyönteisproteiinin käsittelylaitosta, keskustelusta sovellusasiantuntijoidemme kanssa on varmasti apua liiketoimintasi kehittämisessä.

Insect meal processing

Toisin kuin muut valmistajat, pystymme tarjoamaan kokonaisvaltaisen ratkaisun kasvatuksesta lopputuotteiden tuottamiseen

  • Matalan lämpötilan prosessilla saadaan tuotettua rehu- ja elintarvikelaatuista proteiinijauhoa ja korkealaatuisia lipidejä
  • Vähäinen energiankulutus ja veden käyttö pitävät käyttökustannukset pieninä ja lopputuotteen hiilijalanjäljen alhaisena
  • Hygieeninen muotoilu ja todistetusti toimivat CIP-pesuratkaisut tekevät tiukkojen hygieniavaatimusten noudattamisesta helppoa
  • Korkean saannon luotettavat ratkaisut on suunniteltu modulaarisiksi, joten ne voidaan ottaa käyttöön joustavasti ja niiden skaalaaminen on helppoa
  • Voit testata uusia ideoita, valmistaa koe-eriä ja varmistua suorituskyvystä täysin varustellussa testauskeskuksessamme tai omassa tuotantoympäristössä

Alfa Lavalin ainutlaatuinen tuotevalikoima kattaa hyönteispohjaisen proteiinituotannon koko tuotantoketjun kasvatuksesta lopputuotteiden valmistukseen. Helposti laajennettavissa olevat ratkaisumme perustuvat Alfa Lavalin ydinteknologioihin. Voimme yhdessä kumppaneidemme kanssa toimittaa kokonaisia tuotantolinjastoja kattaen renderöintiä edeltävät ja sen jälkeiset vaiheet. Tarvittaessa toimitamme myös yksittäisiä moduuleja ja komponentteja.

Hyönteisten käsittelylinjaston hankkiminen vain yhdeltä toimittajalta minimoi riskit ja antaa tilaisuuden optimoida laitoksen toiminta tehokkaasti.

Märkärenderöintijärjestelmämme ovat pienikokoisia, modulaarisia ja skaalattavia. Niissä voidaan myös käsitellä monia erilaisia hyönteislajikkeita, mikä tukee tuottavaa liiketoiminnan laajentamista ja uusille markkinoille siirtymistä.

Otimme hyönteisten käsittelyn tuotevalikoimaamme ensimmäisten joukossa, ja proteiinintuotannosta meillä on vuosikymmenten kokemus. Anna meidän opastaa sinua matkallasi ja koota sinulle optimoitu ratkaisu.

Ota meihin yhteyttä

Hyönteisproteiinien käsittelyn yleiskuvaus

.
Insect processing flowchart

Alfa Lavalin märkärenderöintilaitokset ovat ihanteellinen ratkaisu elintarvike- ja rehulaatuisten proteiinien ja lipidien erottamiseen hyönteisraaka-aineesta. Yhteistyössä valikoitujen kumppanien kanssa voimme tarjota kokonaisia tuotantolinjastoja mukaan lukien prosessin alku- ja loppupään laitteet, kuten kuivaimet, jauhonkäsittelyjärjestelmät ja kasvatusratkaisut.  

Kaikki hyönteispohjaisten proteiinien käsittelyjärjestelmiimme sisältyy koko prosessin kattava suorituskykytakuu, mikä antaa mielenrauhaa ja helpottaa sijoituksen tuottavuuslaskentaa. 

Hyönteisproteiinien käsittelyjärjestelmämme erottavat kaiken proteiinin raaka-aineesta ja suurimman osan lipideistä proteiinijauhosta. Tarkka tulosaste riippuu hyönteislajikkeesta sekä raaka-aineen laadusta ja ravintokoostumuksesta. Ota meihin yhteyttä, jos haluat keskustella aiheesta tarkemmin.

Tiesitkö, että

  • …hyönteisproteiinien kysyntä voi nousta puoleen miljoonaan tonniin vuoteen 2030 mennessä?
  • …hyönteisproteiineille on ominaista hyvä maku ja sulavuus? 
  • …elintarvikelaatuinen proteiini on rehulaatuista arvokkaampaa? 
  • …lemmikkieläinten ruoka on tällä hetkellä suurin hyönteisproteiinien markkina-alue?

Lue hyönteisproteiinialan uusimmista trendeistä

 

Bamboo edible worm insects in wooden spoon on green colour background
.
Insect larvae

Kuivan ja märän renderöinnin vertailu

Hyönteisproteiinien käsittelyssä voidaan käyttää kahta eri prosessia: kuivaa ja märkää renderöintiä Alfa Lavalilta löytyy laitteistot molempia prosesseja varten ja kattavat märkärenderöinnin tuotantolinjastot. 

Yksi märkärenderöinnin pääeduista on se, että raaka-ainetta tarvitsee kuumentaa paljon lyhyempi aika kuivasulatukseen verrattuna. Se parantaa makua ja ulkonäköä sekä lipidien ravintoarvoja. 

Toinen merkittävä etu on, että märkärenderöintijärjestelmä voidaan puhdistaa tehokkaammin. Siksi sen avulla voidaan tuottaa elintarvikelaatuisia tuotteita kaikkein tiukimpien hygieniavaatimusten mukaisesti.

Katso lisätietoja napsauttamalla tätä 

.

Hyödynnä testauskeskuksemme mahdollisuudet

Annamme mielellämme laitteita testikäyttöön, jotta voit arvioida tuotteitamme yhdessä olemassa olevan laitteistosi ja raaka-aineidesi kanssa ennen ostopäätöksen tekemistä.  

Olet tervetullut tekemään testejä myös Tanskassa sijaitsevassa testauslaitoksessamme. Siellä käytettävissäsi on prosessin kaikki vaiheet kattava laitteisto, joten voit tuottaa koe-eriä ja varmistua Alfa Laval -laitteiden tehokkuudesta prosessiasiantuntijoidemme täydellä tuella. 

Ota meihin yhteyttä

Jan Moller Testcenter Nakskov
.
Hand stepping up to success

Liiketoiminnan laajentaminen

Sovellusasiantuntijamme ovat valmiit tukemaan liiketoimintasi kehitystä ja antamaan neuvoja parhaista tavoista teollistaa prosessisi, kun aloitat siirtymän laboratoriovaiheesta pilottituotantoon ja lopulta täyden mittakaavan tuotantoon. Autamme sinua optimoimaan prosessisi tuottavuuden, käyttöasteen, tuoton, maun, hygienian ja tuotelaadun liiketoimintasi laajentuessa. 

Alfa Lavalin hyönteispohjaisten proteiinien käsittelyjärjestelmät on suunniteltu modulaarisiksi, mikä antaa maksimaalisen joustavuuden ja turvaa tehdyt investoinnit helpottamalla järjestelmien laajentamista tulevaisuudessa.  

Ota meihin yhteyttä ja varaa aikaa keskusteluun tavoista, joilla voimme auttaa liiketoimintasi laajentamisessa. 

Aloita nyt

.

Maksimoi ympäristöystävällisyys minimoimalla energiankulutus

Alfa Lavalin märkärenderöintiärjestelmän erittäin pieni energiankulutus on merkittävä etu. Energiankulutus on saatu pieneksi käytetyllä vedenpoistotekniikalla. 

Alfa Lavalin märkärenderöintijärjestelmässä ensimmäinen vedenpoistovaihe tapahtuu mekaanisesti dekantterilingossa. Kuivarenderöinnissä tämä vaihe tehdään keittimessä. Lingon G-voimien avulla tapahtuva vedenpoisto kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin veden haihduttaminen keittämällä, joten saavutettu energiansäästö on merkittävä.  

Toinen vedenpoistovaihde tapahtuu haihdutusjärjestelmässä, joka sakeuttaa proteiinin vesiliukoisen fraktion. Alfa Lavalin haihdutusjärjestelmät perustuvat erittäin tehokkaaseen levylämmönvaihdintekniikkaan ja ne toimivat monivaiheisesti, joten tuotettu lämpö voidaan hyödyntää useassa eri vaiheessa. Lämmön uudelleenkäyttö tekee haihduttimen keittoprosessista paljon tehokkaamman kuin keittimellä. 

Lisäksi levyrakenteinen haihdutusjärjestelmä on paljon modulaarisempi ja kompaktimpi kuin putkirakenteinen lämmönvaihdinjärjestelmä, joten sen asennuskustannukset ovat myös merkittävästi pienemmät. 

Kokonaisenergiankulutusta verrattaessa Alfa Lavalin märkärenderöintijärjestelmä kuluttaa noin 50 % vähemmän energiaa kuin kuivarenderöintijärjestelmä

AlfaVap-haihdutusjärjestelmä       AlfaFlash-haihdutusjärjestelmä

Insect farming in egg tray
.
Hands holding vegetables

Ruokajätteen muuntaminen arvokkaaksi toukkien rehuksi

Hyönteisproteiinin tuotanto on yksi kiertotaloutta parhaiten edustavista ruoantuotantotavoista. Avaintekijä tässä on, että toukkia voidaan ruokkia maatalouden, panimoiden, elintarviketeollisuuden ja keittiöiden jäteaineksella. Ennen jäterehun toukille antamista rehua usein käsitellään, jotta sen ravintoarvo saadaan optimoitua ja toukkien kasvunopeus maksimoitua.  

Alfa Lavalilta löytyy ratkaisut jätteen kierrättämiseen arvokkaaksi hyönteisten rehuksi. Prosessissa käytetään esimerkiksi haihduttimia ja dekantterilinkoja, joilla hienosäädetään rehun vesi- ja lipidipitoisuuksia. 

Ota yhteyttä sovellusasiantuntijoihimme heti tänään

.

Kattavat palveluratkaisut 

Säännölliset huollot ovat avaintekijä tuotantolaitoksen suorituskyvyn ja tuotteen laadun varmistamisessa. Valitsemalla Alfa Lavalin palvelukumppaniksesi varmistat ensiluokkaisen hygienian, tuottavuuden ja toimintavarmuuden. Voimme auttaa kaiken tyyppisissä huolto- ja ylläpitotarpeissa säännöllisistä pesuista ja korjauksista optimointipalveluihin ja päivityksiin.  

Jos haluat maksimoida investointisi tuoton, suosittelemme Alfa Lavalin huoltosopimusta. Se on täysin mukautettavissa oleva huoltoratkaisu, jolla varmistat maksimaalisen suorituskyvyn ja käyttöasteen ja helpotat budjetointia. 

Lisätietoja huoltovalikoimastamme

MF 1044413 adjusted XL
.

Avaintuotteet