Unique SSV

Alfa Laval Unique -pystykaraventtiilit (SSV) ovat vahvarakenteisia, luotettavia ja monipuolisia pneumaattisia pystykaraventtiilejä, jotka on suunniteltu keskeytymättömään tuotantoon erilaisissa sovelluskohteissa, joissa hygieenisyys on kriittisen tärkeää. Näille pneumaattisille ohjausventtiileille on valittavissa monipuolisesti erilaisia venttiilirunkoja, karoja ja toimilaitteita eri vaatimusten mukaan, jolloin saadaan kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka täyttävät korkeat hygieenisyydelle ja aseptiselle yhteensopivuudelle asetetut vaatimukset.

Unique single seat valve SSV

Suunniteltu helppokäyttöisiksi ja kokonaiskustannuksiltaan edullisiksi

 • Liikkuvien osien vähäisyys vähentää huollon tarvetta ja pienentää varastokustannuksia
 • Erinomainen puhdistettavuus: venttiilirungon sisäpinta käsitelty sileäksi (Ra ≤ 0,8μm)
 • Huolellisesti suunniteltu puristusrakenne pidentää tiivisteen käyttöikää
 • Tuoteturvallisuutta parantava staattisen tiivisteen vuotojen havaitsemistoiminto
 • Kaksoishuulitiiviste suojaa bakteriologiselta kontaminaatiolta
Testattu venttiilin turvallisuus: Unique SSV -tuotesarja pohjautuu testattuun modulaariseen rakenteeseen, joka on käytössä jo yli miljoonassa asennetussa venttiilissä eri puolilla maailmaa. Yhdestä RST-levystä puristettu venttiilirunko on erittäin vahva ja kestävä, mikä ehkäisee rikkoutumista tuotannossa. Käyttö on turvallista ja tehokasta tehokkaan toimilaitteen ansiosta.

Poikkeuksellisen hygieeniset venttiilit

Elintarvikekäyttöön soveltuvat Unique SSV -venttiilit on suunniteltu erityisen hygieenisiksi ja helpoiksi puhdistaa. Hitsaamattoman venttiilirungon pinta on käsitelty erittäin sileäksi (Ra ≤ 0,8 μm), jotta bakteereille ei jäisi piilopaikkoja. Karan rakenne tukee kehittynyttä paikallaan puhdistamista (CIP), ja kaksitoiminen huulitiiviste minimoi ristikontaminaation.

Nämä pystykaraventtiilit täyttävät useimmat elintarvike-, meijeri- ja panimoteollisuuden sekä hygienia- ja kosmetiikkateollisuuden asettamat hygieniavaatimukset. Unique SSV -sarja on EHEDG-sertifioitu ja oikeutettu 3-A-merkintään. Alfa Lavalin venttiilit ovat myös täysin jäljitettävissä EU:n elintarvikeasetuksen 1935/2004 mukaisesti.

Lisätietoja on tuoteoppaissa.

Kestävämmät venttiilit

O-renkaiden huolellisesti suunniteltu puristusrakenne, jossa karan ja istukan metallipinnat ovat kosketuksissa toisiinsa, tekee näistä pystykaraventtiileistä erittäin tiiviitä. Rakenne vähentää huomattavasti kulumista ja pidentää venttiilin käyttöikää. Unique SSV -vakiotoimitukseen sisältyy osittain huollettavissa oleva toimilaite, jolla on viiden vuoden takuu.

Alhaiset kokonaiskustannukset

Unique SSV -sarjan suoraviivainen ja luotettava rakenne pidentää venttiilien käyttöikää ja samalla vähentää tuotehävikkiä, parantaa tuoteturvallisuutta ja ehkäisee tuotantokatkoksia. Liikkuvien osien vähäisyys vähentää huollon tarvetta ja pienentää varastokustannuksia. Unique SSV:n kokonaiskustannuksia alentavat osaltaan myös tehokkaampien CIP-menetelmien puhdistusjaksojen vähäisyys, minkä ansiosta myös pesuainetta, vettä ja sähköä kuluu vähemmän.

.

Toiminto

Toimintaperiaate

Alfa Laval Unique SSV on paineilmatoiminen pystykaraventtiili, joka on kauko-ohjattavissa. Venttiili on määritettävissä sulku- tai vaihtoventtiiliksi, ja siinä voidaan käyttää erilaisia toimilaitteita (NO, NC tai kaksivaiheinen). Sopivalla yhdistelmällä saadaan ehkäistyä painehuippujen syntymistä ja säiliön liiallista täyttymistä.

Pystykaraventtiileistä on saatavana erilaisia vaihtoehtoja:

 • täysin huollettavissa oleva toimilaite
 • korkeapainetoimilaite
 • HNBR:stä tai FPM:stä valmistetut tuotepuolen tiivisteet
 • PTFE:stä valmistettu TR2-suljintiiviste erikoissovelluksiin
 • venttiilintunnistus- ja ohjauslaitteet, mukaan lukien ThinkTop, ThinkTop Basic ja IndiTop
 • liittimet vaaditun standardin mukaisesti
 • kiiltävä 3-A-vaatimusten mukainen ulkopinta.
TR2 plug
Unique house 300 for valve
.

Osa laajaa venttiilivalikoimaa

Alfa Lavalilla on laaja valikoima venttiilejä eri teollisuudenalojen, kuten meijeri-, elintarvike-, panimo-, pesuaine-, kosmetiikka-, biotekniikka- ja lääketeollisuuden, hygieenisyyttä edellyttäviin käyttökohteisiin:

Venttiilit ja automaatio

.
.

360°:n huolto- ja kunnossapitovideot

Alfa Laval Unique -pystykaraventtiilit – huollettavissa oleva toimilaite

Alfa Laval Unique -pystykaraventtiilit – toimilaitteen holkin vaihtaminen

Alfa Laval Unique -pystykaraventtiilit – tuotepuolen tiivisteet

Alfa Laval Unique -pystykaraventtiilit – tuotepuolen tiivisteiden vaihtaminen

Sinua kiinnostaa ehkä myös...

Unique Mixproof -venttiili

Unique Mixproof -venttiilit mahdollistavat kahden eri tuotteen tai nesteen samanaikaisen virtaamisen saman venttiilin läpi ilman ristikontaminaatiota.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360

Thinktop

ThinkTop antaa jatkuvasti reaaliaikaista tietoa venttiilin toimintatilasta, mikä auttaa tehostamaan tuotantoa ja parantamaan jäljitettävyyttä.

ThinkTop valve control unit V50 and V70

LKH

Prosessien tuottavuutta parantavat LKH-keskipakopumput on suunniteltu täyttämään elintarvike-, meijeri- ja panimoteollisuuden sekä hygienia- ja kosmetiikkateollisuuden hygieenisyysvaatimukset. Tuotteiden käsittely on hellävaraista, vaikka tehokkuus on suuri.

LKH centrifugal pump
.
single seat valves 640x360

Kymmenen parasta vinkkiä: venttiilit

Seuraavassa on muutamia vinkkejä ja videoita, joissa neuvotaan, miten hygieeniset venttiilit huolletaan oikein ja varmistetaan niiden erinomainen toimintakyky.

Elintarviketuotannon logiikkaohjaus

Alfa Lavalin hygienialaitteissa hyvä suorituskyky on yhdistetty hellävaraiseen käsittelyyn, jotta herkät ainesosat säilyvät mahdollisimman hyvin ja elintarviketeollisuuden viimeisimpien suuntausten asettamat vaatimukset täyttyvät. Laitteet vastaavat neljään keskeiseen haasteeseen: elintarvikkeiden toimittaminen kuluttajille kilpailukykyiseen hintaan, raaka-aineiden tehokas hyödyntäminen, jätteiden ja päästöjen vähentäminen sekä turvallisten ja hygieenisten elintarvikkeiden toimittaminen.

food logic 640x360

Tuoteluettelo

Alfa Lavalin hygieenisten laitteiden "Close at hand" -tuoteluettelo sisältää tuotesivut, suoritusarvokäyrät, linkit animaatioihin, esitteet ja hinnastot tilausta varten.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD-portaali

Lataa tuotemallit Neutral- tai Native CAD -tiedostomuodoissa. Voit myös ladata tuotemalleja kolmiulotteisina PDF-tiedostoina.

 Siirry CAD-portaaliin 

Animaatiot

Lisätietoa tuotteesta ja sen toimintaperiaatteista on animaatiosivustossa, jossa voit myös tarkastella tuotetta sisältä päin. 

Näytä animaatiot 

Tekniset kuvaukset

.