Koe kokonaan uudet standardit
GPHE 3 serviceability 1920x480
GPHE 3 serviceability 640x360

Koe helpompi huollettavuus

Tiivisteellinen levylämmönvaihdin on rakennettu vuosia kestävää turvallista käyttöä varten. Yksi tiivisteellisen levy- ja runkorakenteen suunnittelun taustalla olevista ajatuksista on, että lämmönvaihdin on helposti avattavissa ja suljettavissa. Tämä on tärkeää tarkastusten ja huoltojen sekä laitteen uusiin prosessiolosuhteisiin mukauttamisen kannalta. Kuten liian monet ovat kuitenkin itse kokeneet, laitteen avaaminen ja tiiviisti sulkeminen voi olla kaikkea muuta kuin helppoa. Seuraavan sukupolven tiivisteellisissä lämmönvaihtimissa olemme työskennelleet paljon, jotta laitteen avaaminen ja sulkeminen olisi entistäkin helpompaa. Tämä on kuitenkin vasta alkua. Uudet ominaisuudet tekevät kunnossapitotoimista, kuten tiivisteiden uusimisesta, ja levyjen käsittelystä turvallisempaa ja helpompaa kuin koskaan aiemmin. Yhteistuloksena tästä on nopeammin tapahtuva huolto, jolloin laitteen poissaolo tuotannosta jää mahdollisimman lyhyeksi.

Alfa Lavalin tiivisteellisten levylämmönvaihtimen kokoaminen

ClipGrip™

ClipGrip symbol

ClipGrip™ -tiivisteet kiinnittyvät levyyn erinomaisesti. Seuraavan sukupolven tiivisteet eivät ainostaan pysy paikallaan entistäkin paremmin, vaan niiden asentaminen alun perinkin on helpompaa. Ainutlaatuinen rakenne estää pituussäröjen muodostumisen levyihin sekä uusien tiivisteiden sotkeutumisen. Lämmönvaihtimen kunnossapito on nopeampaa, levyt ja tiivisteet kestävät kauemmin ja säästät rahaa. 

Esittelijänä Alfa Lavalin asiantuntija Johan

Tutustu toimintaperiaatteeseen

T-palkin rullarakenne

T-palkin rullarakenne -symbooli

Seuraavan sukupolven levylämmönvaihtimessa Alfa Laval on korvannut perinteisen, kannatintangon yläpuolelle sijoitetun rullatoiminnon T-palkin rullarakenteella. Painelevyyn rulla on asennettu kannatintangon alapuolelle, mikä vähentää lämmönvaihtimen korkeutta ja tekee kunnossapidosta yksinkertaisempaa ja kustannustehokkaampaa. Tämä rakenne myös suojaa rullaa putoavalta pölyltä ja roskalta ehkäisten jumiutumista, vähentäen vaurioiden mahdollisuudet minimiin ja taaten yksikön helpon avattavuuden ja suljettavuuden tarvittaessa.

Esittelijänä Alfa Lavalin asiantuntija Sven

Tutustu toimintaperiaatteeseen

Laakerikotelot

Bearing box symbol

Alfa Lavalin suuri- ja keskikokoisissa levylämmönvaihtimissa käytetään kiristyspultteja, joissa on laakerikotelot vähentämässä kitkaa, kun laite avataan ja tiivistetään uudelleen. Niiden ansiosta yksi henkilö voi huoltaa lämmönvaihtimen helposti ja turvallisesti ilman erikoistyökaluja. Siten laakerikoteloilla on merkittäviä etuja kilpaileviin, mutterilla ja aluslevyllä toteutettuihin ratkaisuihin nähden, jolloin kunnossapito on työlästä, aikaa vievää ja mahdollisesti vaarallista.

Esittelijänä Alfa Lavalin asiantuntija Göran

Tutustu toimintaperiaatteeseen