Teolliset lämpöpumput

Alfa Laval innovoi kompakteja levylämmönvaihtimia lämpöpumppujärjestelmiin. Ne ottavat talteen lämpöä teollisista prosesseista mutta myös heikkotasoista lämpöä datakeskuksista ja luonnollisista lähteistä, kuten meri-, joki-, jäte- ja pohjavedestä. Teemme tiivistä yhteistyötä johtavien paikallisten asentajien ja järjestelmärakentajien kanssa eri puolilla maailmaa, ja toimitamme sekä vakiomuotoisia että räätälöityjä lämmönvaihdinratkaisuja. Keskitymme pääosin, muttemme ainoastaan, luonnollisia kylmäaineita hyödyntäviin sovelluksiin.

Meillä on kokemusta työskentelystä sekä sähkö- että lämpökäyttöisten lämpöpumppujen kanssa, joten älä epäröi pyytää neuvoja Alfa Lavalilta sopivan lämmönvaihtimen valinnassa.

ATMO 2021 concept image
banner industrial heat pump 640
Copenhagan city image 640
Alfa Laval on ryhtynyt sanoista tekoihin – Ammoniakkilämpöpumppu imee hukkalämmön Alfa Lavalin tehtaan levynprässäyksen jäähdytysjärjestelmästä. Levylämmönvaihtimia hyödyttävän pumpun ammoniakkikuorma on vain 40 kg, kapasiteetti 827 kW ja suorituskykykerroin 7. >> Lue lisää käyttötapauksesta.
Tehokkailla Alfa Laval -levylämmönvaihtimilla varustettu lämpöpumppu ottaa hukkalämmön talteen kunnallisesta jätevedestä ja merivedestä ja toimittaa kestävää lämpöä Kööpenhaminan Nyhavnin kaukolämpöverkossa olevaan 1 100 kotiin. Tuloksena on merkittäviä energiansäästöjä ja päästövähennyksiä.

Edellytykset kestävään lämmitykseen sähkökäyttöisillä teollisuuslämpöpumpuilla

  • Selvitä, mikä lämpöpumpun toimituslämpötilan on oltava. Jos lämpötila ylittää 100 °C, teho on normaalisti vain 50 % alle 90-asteista vettä pumppaavan lämpöpumpun tehosta.
  • Kun valitaan järjestelmä, jossa hyödynnetään ammoniakkia, hiilidioksidia, hiilivetyjä tai muita luonnollisia kylmäaineita, varmistetaan, että investointi tukee tulevaisuutta. Ammoniakki tuo yleensä korkeimman energiatehokkuuden.
  • Varmista, että järjestelmä on optimoitu modernilla tekniikalla, mukaan lukien levylämmönvaihtimet, jotka mahdollistavat pienen kylmäaineen täytön ja läheisen lämpötilamenetelmän, mikä lyhentää järjestelmän takaisinmaksuaikaa.
  • Valitse luotettava levylämmönvaihtimien toimittaja. Alfa Lavalin viimeisin kehitys tuo lisää tehokkuutta lämpöpumppusovelluksiin.

ammonia-heat-pump -under-construction.jpg

Yllä on rakenteilla oleva ammoniakkilämpöpumppu sekä puolihitsatut levylämmönvaihtimet märkähöyrystimenä, höyrystimenä, lauhduttimena ja alijäähdyttimenä. 

Haluatko lisätietoja siitä, miten lisätä kestävyyttä käyttämällä teollisuuslämpöpumppuja ja tehokkaita levylämmönvaihtimia? Tämä kannattava ratkaisu parantaa energiatehokkuutta ja säästää rahaa. 

Ota meihin yhteyttä jo tänään

.

RefTight™-tiivistysjärjestelmä

Korkean suorituskyvyn tiivistys korkeapaineisiin prosesseihin. RefTight™-tiivistysjärjestelmän hyödyntäminen puolihitsatuissa levylämmönvaihtimissa takaa paremman pitkäaikaisen suorituskyvyn lämpöpumppusovelluksissa, joissa on korkeita paineita ja lämpötiloja. Hitsaussauma sijaitsee renkaan tiivisteen uran ulkopuolella, minkä ansiosta tiivistys on varma ja tiivisteen käyttöikä ja huoltovälit pitkät.

Integroitu alijäähdytys

Tehokkailla lämpöpumpuilla voidaan saada huomattavia taloudellisia säästöjä. Alijäähdytyksen ja höyrystämisen integrointi levylämmönvaihtimen lauhduttimeen mahdollistaa energiatehokkuuden parantamisen ilman lisäputkistoja tai -komponentteja.

.

Käänny tehokkuuteen

Alfa Lavalin levylämmönvaihtimet voivat toimia yhtä pienellä lämpötilaerolla kuin höyrystimet. Saadaksemme kaiken irti tästä suorituskyvystä olemme kehittäneet U-Turn-erottimen. Tämä tehokas moduuli on myös erittäin kompakti, ja liitännät on ryhmitelty niin, että moduuli voidaan asentaa lähelle seiniä tai pääliukukiskon kehälle.

  • Suunniteltu luonnolliselle ammoniakkikylmäaineelle
  • Minimaalinen painehäviö ja maksimaalinen energiatehokkuus
  • Läheisen lämpötilan menetelmä ja tilaa säästävä rakenne
  • Kattava ratkaisu sisältäen lämmönvaihdin- ja separaattoriteknologiaamme
.

Edistyneet ratkaisut teollisuuslämpöpumpuille

Semi_welded_range_640x360.jpg

Puolihitsatut levylämmönvaihtimet

Kompaktit puolihitsatut levylämmönvaihtimemme parantavat tehokkuutta ja luotettavuutta teollisuuden lämpöpumppusovelluksissa. Alfa Lavalin puolihitsatut lämmönvaihtimet ovat erityisen hyvä valinta ammoniakkilämpöpumppuihin. Nämä vaihtimet vähentävät ammoniakkikuormaa ja vuotoriskiä toimivaksi todetun RefTight™-tiivistysjärjestelmän avulla. Saatavana korroosionkestävällä materiaalilla meri- ja jokiveden lämmön talteenottoon.


Lisätietoja

Alfa Laval brazed plate heat exchangers

Juotetut levylämmönvaihtimet

Kuparijuotetut levylämmönvaihtimet ovat kompakteja ja tehokkaita vakiolämmönvaihtimia haihdutukseen ja lauhdutukseen liikerakennusten ja asuntojen lämpöpumpuissa. Ne toimivat useimpien ympäristöystävällisten, matalan GWP-tason kylmäaineiden kanssa, mukaan lukien CO2, hiilivedyt ja muut tärkeät luonnolliset kylmäaineet. Jokaisessa yksikössä on useita ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka takaavat erinomaisen lämpötehokkuuden ja luotettavuuden.


Lisätietoja

fhe_alfanova_ind&hvac_right_640x360.png

AlfaNova

Useimmat kaupallisissa ja pienitehoisissa teollisissa lämpöpumpuissa käytettävät levylämmönvaihtimet juotetaan kuparilla. Kupari sopii moniin sovelluksiin, mutta se reagoi negatiivisesti ammoniakkiin, joka on tärkeä luonnollinen kylmäaine. Ainutlaatuisella fuusiomenetelmällämme rakennettu AlfaNova on markkinoiden ainoa 100-prosenttisesta ruostumattomasta teräksestä valmistettu levylämmönvaihdin. Tämä kompakti ja tehokas ratkaisu on tarkoitettu erittäin puhtaiden, herkkien nesteiden jäähdyttämiseen, ja siinä hyödynnetään ammoniakin matalaa GWP-potentiaalia.


Lisätietoja

.

Teollisuuslämpöpumppujen käyttöesimerkit

broager-danmark-alfa-laval-heat-pump-case

Broager, Tanska

Alfa Lavalin puolihitsatut levylämmönvaihtimet toimivat haihduttimina, jotka ottavat talteen 250 metrin syvyydestä 9-asteista pohjavettä ja tuottavat kaukolämpöverkkoon 70-asteista vettä. Tässä tapauksessa kapasiteetti on 18 000 MWh vuodessa ja suorituskykykerroin (COP) 4,0 vuodesta 2016 alkaen

viborg-danmark-alfa-laval-heat-pump-case

Viborg, Tanska

Bjerringbossa Alfa Lavalin puolihitsatut levylämmönvaihtimet toimivat ammoniakin haihduttajina ja ottavat siten talteen liikalämpöä syöttääkseen sen kaukolämpö- ja jäähdytysverkkoon. Tässä tapauksessa kapasiteetti on 13 500 MWh vuodessa ja suorituskykykerroin (COP) 4,6 vuodesta 2016 alkaen.

haderslev-danmark-alfa-laval-heat-pump-case

Haderslev, Tanska

Fuglsang Breweryn mallastamossa lauhdutinyksikköön sijoitetut Alfa Lavalin puolihitsatut levylämmönvaihtimet ottavat talteen liikalämmön ja lämmittävät kuuman puolen väliaineen 45 °C:sta 70 °C:een. Kapasiteetti on 7,1 MW ja suorituskykykerroin (COP) 4,0.

.

Sitoutunut toimialayhteistyöhön

Industrial-ref-Eurammon.jpg

Eurammon

Eurammon-järjestöön kuuluu yrityksiä, laitoksia ja yksityishenkilöitä, joiden tavoitteena on edistää kestävää lähestymistapaa kylmä- ja lämpöpumpputekniikan kehitykseen. Vuonna 1996 perustettu Eurammon on alusta asti edistänyt luonnollisten kylmäaineiden käyttöä. Alfa Laval on järjestön perustajajäsen.


Lisätietoja

Industrial-ref-shecco.jpg

EHPA

Alfa Laval kuuluu EHPAan (European Heat Pump Associationiin), joka on eurooppalaisen lämpöpumppualan ääni Brysselissä. EHPA:n visio on, että täysin hiilipäästöttömässä Euroopassa lämpöpumpputeknologiat ovat tärkein lämmitys- ja jäähdytysratkaisu. Ne ovat keskeinen osa uusiutuvaa, kestävää ja älykästä energiajärjestelmää.


Lisätietoja

Industrial-ref-iiar.jpg

IIAR

IAR on teknisten jäsenten muodostama amerikkalainen organisaatio, jossa on edustus kaikilta luonnollisen jäähdytyksen ja lämpöpumppuyhteisön osa-alueilta, mukaan lukien valmistajat, insinöörit, urakoitsijat, loppukäyttäjät, tutkijat ja kouluttajat. IIAR on ammoniakin ja muiden luonnollisten kylmäaineiden turvallisen, luotettavan ja tehokkaan käytön johtava puolestapuhuja.


Lisätietoja

.

Tehokkuutta vuosikymmeniksi

Huonosti toimiva levylämmönvaihdin voi vaikuttaa turvallisuuteen, tuotteen laatuun ja energiakustannuksiin. Vika voi johtaa kalliiseen seisokkiin ja suuriin menetyksiin tuotannossa. Tiivistetyn levylämmönvaihtimen säännöllinen ja ennakoiva huolto säilyttää sen suorituskyvyn ja pitää toiminnan ongelmattomana ja ennustettavana.

Meillä on asiantuntemus auttamaan sekä tämänhetkisissä ongelmissa, tulevaisuuden ongelmien ehkäisyssä että ongelmien ratkaisussa verkossa toimivan vianmääritystyökalumme avulla.

Katso kattavat huoltoratkaisumme

Oletko konsultti? Järjestelmäintegraattori?

Oletko konsultti? Katso täältä! Alfa Lavalilla on vuosikymmenten kokemus lämmönvaihdosta ja voimme tarjota asiantuntemustamme nykypäivän lämmitys- ja jäähdytyshaasteiden ratkaisemiseksi. Löydä vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin, jotka koskevat kaikkea energiatehokkuudesta luonnollisiin kylmäaineisiin, sekä hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla sinun on helpompi löytää oikea tekniikka sovellukseesi.

heating cooling-hub-vignette-2021

LVI ja kestävät kaupungit

Kaupungeilla on ratkaisevan tärkeä rooli ilmastokriisin torjunnassa, sillä ne kuluttavat yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta. Merkittävä osa kaupunkien energiankulutuksesta käytetään lämmitykseen ja jäähdytykseen, joten energiatehokkuuden parantaminen on ensiarvoisen tärkeää. Alfa Lavalilla on lähes sadan vuoden kokemus lämmönsiirrosta ja lämmön talteenotosta, ja yhtiön tavoitteena on tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Valitse meidät energiamurroksen ja kestävän tulevaisuuden kumppaniksi.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Ota meihin yhteyttä

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.