Kaukojäähdytys

Kun maapallon lämpötilat nousevat edelleen ja jäähdytysenergian kysyntä kasvaa, tarvitaan puhtaampia ratkaisuja kiinteistöjen ja kaupunkien jäähdyttämiseen. Kaukojäähdytys on lupaava vaihtoehto valjastaa meriveden ja ilman voima hyötykäyttöön. Keskitetty jäähdytyslaitos voi jäähdyttää tehokkaasti kokonaisia ​​yhteisöjä ja tarjota ilmaista jäähdytystä suurille alueille. Kaukojäähdytys voi vähentää ympäristövaikutuksia merkittävästi, kun ei tarvita erillistä jäähdytintä joka rakennukseen.

District-cooling-hero-final

Miksi valita Alfa Laval kaukojäähdytykseen?

 • Lähes vuosisadan ajan Alfa Laval on ollut levylämmönvaihtimien uranuurtaja ja alan edelläkävijä innovaatioissa ja kestävässä kehityksessä.
 • Ymmärrämme kaukojäähdytyksen kasvavan merkityksen ja olemme kehittäneet juuri sinun tarpeisiisi räätälöityjä ratkaisuja.
 • Lämmönvaihtimemme ovat ​​kaukojäähdytyksen mestareita: säästävät kustannuksia, parantavat energiatehokkuutta ja tarjoavat erinomaisen jäähdytystehon.
 • Globaalin huoltokeskusverkoston ja AHRI-sertifioinnin ansiosta voit olla varma, että tarjoamme luotettavia ja joustavia lämmönsiirtoratkaisuja.

Alan trendi

Jäähdytyksessä esiintyy erilaisia trendejä. Ellei energiatehokkuutta paranneta, tilojen jäähdytysenergian kysynnän ennustetaan yli kolminkertaistuvan vuoteen 2050 mennessä, mikä kuluttaa valtavasti sähköä. Markkinoita ohjaavat tekijät ovat kasvava mukavuuden tarve, väestönkasvu, hiilenpoistotavoitteet, tehokkaat keskitetyt jäähdytysjärjestelmät, energiakustannukset ja energiatehokas suorituskyky.

Kaukojäähdytyksen trendejä:

 • Kaupungit ottavat käyttöön lisää kaukojäähdytysverkkoja vastatakseen jäähdytystarpeisiinsa kestävästi.
 • Nousevat kesälämpötilat perinteisesti "kylmissä maissa", kuten Pohjoismaissa, lisäävät jäähdytyksen kysyntää.
 • Siirtyminen paikallisista jäähdytyslaitoksista hajautettuihin jäähdytysverkkoihin parantaa tehokkuutta.
 • Esimerkiksi ostoskeskuksia ympäröivistä mikroverkoista on tulossa suosittuja lähtökohtia suuremmille kaukojäähdytysverkoille.
 • Maailmanlaajuinen sähkön niukkuus edistää ilmaisen ja keskitetyn jäähdytyksen käyttöönottoa kaukojäähdytysverkoissa.
Le Louvre cooling system Alfa Laval and Climespace

Pidämme Louvren ja Mona Lisan viileänä

Vuosien varrella Alfa Lavalista on tullut todellinen kumppani, ja se on osaamisensa ja teknologiansa avulla parantanut Climespace-energiaverkoston suorituskykyä. Verkostomme on ensimmäinen kaukojäähdytysjärjestelmä Euroopassa ja yksi maailman suurimmista."

Jean Levezac, Head of Cluster Connections/Substations, Climespace Engineering

Lue lisää

.

Kaukojäähdytyksen edut

Kaukojäähdytys on kestävä ja ympäristöystävällinen ratkaisu kaupallisiin jäähdytystarpeisiin. Jäähdytyksen keskittäminen optimoi energiankäytön ja eliminoi yksittäisten sähköjäähdyttimien tarpeen rakennuksissa. Tämä vähentää energiankulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä sekä tuo taloudellisia etuja.

Kaukojäähdytys on kustannustehokas vaihtoehto, koska tilaa säästyy ja vältetään yksittäisten jäähdyttimien kustannukset. Tämän teknologian kasvava globaali kysyntä on saanut toimialan etsimään edistyneitä lämmönvaihdinratkaisuja, joiden ansiosta kapasiteettia voi lisätä ilman lisäinvestointeja infrastruktuuriin.

HVAC District cooling benefits of cooling
District cooling How district cooling works

Miten kaukojäähdytys toimii?

Kaukojäähdytys jakaa jäähdytysveden keskitetyltä jäähdytysasemalta tehokkaasti lämmönvaihdintekniikalla rakennuksiin. Lämmönvaihtimilla on kaksi päätarkoitusta: energiankäytön optimointi räätälöimällä vedenjakelu rakennuskohtaisten tarpeiden mukaan ja paineenkatkaisu, jolla saadaan vuotojen sattuessa vauriot hallintaan.

Jäähdytysasema sisältää ohjausyksikön, säätöventtiilin ja lämmönvaihtimet. Säätöventtiili säätelee veden virtausta, kun taas lämmönvaihtimet säätelevät kunkin rakennuksen lämpötilaa ja kapasiteettia. Energiamittari mittaa virtausnopeuden ja lämpötilan, mikä mahdollistaa vedenkulutuksen laskennan ja loppulaskutuksen.

Kaukojäähdytys hyödyntää energiaa useista paikoista, jolloin sähköntarpeen aiheuttama kuormitus vähenee, minkä lisäksi käytössä on entistä puhtaammat ja ilmaiset jäähdytyslähteet ja nollapäästötavoitteissa edetään.

.

Ilmainen jäähdytys joki- tai merivedestä

Meri- ja jokiveden hyödyntäminen ilmaisessa jäähdytyksessä vähentää merkittävästi energiankulutusta, sillä sähköä tarvitaan vain talteenotossa. Tällä menetelmällä on korkea suorituskykykerroin (COP), eli energiaa säästyy huomattavasti verrattuna perinteisiin jäähdyttimiin. Se myös säästää ympäristöä vähentämällä haitallisten kylmäaineiden ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä.

Alfa Lavalin levylämmönvaihdintekniikka on ihanteellinen ratkaisu erilaisten vesilähteiden, kuten meri-, murto-, joki- tai pohjaveden, turvalliseen hyödyntämiseen ilmaisissa jäähdytyssovelluksissa. Tekniikka eristää jäähdytysvesikierron herkistä laitteista, mikä ehkäisee korroosiota, kertymiä ja ennakoimattomia huoltoja ja varmistaa toiminnan luotettavuuden ja tasalaatuisuuden. Levylämmönvaihtimiemme kompakti rakenne säästää tilaa, mikä mahdollistaa paljon tehokkaamman jäähdytyksen mahdollisimman vaivattomasti.

District cooling Free cooling from river or sea water
District cooling Free cooling from excess heat

Jäähdytyslaitosten liikalämpö voi säästää rahaa ja pienentää hiilijalanjälkeä

Jäähdytyslaitoksen ensisijainen tehtävä on tuottaa kylmää, mutta se tuottaa sivutuotteena myös liikalämpöä. Perinteisesti tämä ylimääräinen lämpö haihdutetaan jäähdytystornien ja ilmanjäähdyttimien kautta laitoksen lämpötilan säätelemiseksi. Tämän liikalämmön uudelleenkäyttö voi kuitenkin olla erittäin hyödyllinen ratkaisu tilojen lämmitykseen ja käyttöveteen.

Kierrättämällä jäähdytyslaitoksesi tuottaman liikalämmön voit pienentää riippuvuuttasi fossiilisista polttoaineista ja energialaskujasi pienentäen samalla hiilijalanjälkeäsi.

.

Absorptiojäähdytin – tuottaa tehokasta jäähdytystä lämmöstä

Kun kaukolämpö ja liikalämpö vapautuvat korkeissa lämpötiloissa, lämpökäyttöinen absorptiojäähdytin voi tarjota tehokkaan jäähdytyksen. Tällä lähestymistavalla voit hyödyntää ilmaisen jäähdytyksen etuja käyttämättä jäähdytyslähteenä vettä. Käytännössä voit vähentää sekä sähkönkulutustasi että tavanomaisten kylmäaineiden määrää hyödyntämällä tuotantoprosessiesi tuottamaa liikalämpöä.

Miten absorptiojäähdytin toimii?

Höyrystimessä kylmäaine eli yleisesti vesi imee lämpöä liitetystä järjestelmästä, jolloin ilmastointipiiri jäähtyy lämmönvaihtimen kautta. Tämän jälkeen kylmäaine ohjataan absorbointiaineeseen matalapaineisena höyrynä, joka imeytyy nestemäiseen liuottimeen, yleensä litiumbromidiin.

Pumppu lisää kylmäaineen painetta, ja liuotinseos etenee vaihtimeen, jossa se esilämmitetään usein levylämmönvaihtimella. Syntynyt korkeapainehöyry ohjataan sitten lauhduttimeen, jossa lämpöä vapautuu kylmäaineen kondensaatioprosessin aikana.

District cooling How an absorption chiller works
.

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

 • Joustavat ratkaisut voidaan mukauttaa tehtävän mukaan, mikä varmistaa korkeimman lämpötehokkuuden
 • Kompakti malli säästää tilaa ja sitä on helppo huoltaa
 • Ratkaisuja likaantumisen, kuormituksen ja korroosion vähentämiseen käyttöajan maksimoimiseksiLisätietoja

Semi_welded_range_640x360.jpg

Puolihitsatut levylämmönvaihtimet

 • Erittäin tehokas ja luotettava teknologia sovelluksiin, jotka voivat aiheuttaa painetta tai lämpötilaväsymistä
 • Taattu pitkä tiivisteen käyttöikä ainutlaatuisen Alfa Laval RefTight™ -tiivistysjärjestelmän ansiosta
 • Luotettava ratkaisu väliaineiden välisen ristikontaminaation estämiseksi

Lisätietoja

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Juotetut levylämmönvaihtimet

 • Kevyt kuparijuotettu rakenne kompaktissa koossa
 • Parempi lämpöhyötysuhde kuin vastaavissa putkilämmönvaihtimissa
 • Joustavat vaihtoehdot sopivat moniin sovelluksiin kaikentyyppisillä väliaineilla/nesteillä
 • Ihanteellinen luonnollisille ja matalan GWP-tason kylmäaineille

Lisätietoja

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Fuusiotekniikalla valmistetut AlfaNova-levylämmönvaihtimet

 • Rakenne kokonaan ruostumattomasta teräksestä
 • Erinomainen korroosionkestävyys aggressiivisilla väliaineilla
 • Estää metallisaasteet juomavedessä ja muissa hygieniasovelluksissa
 • Lämpötehokkuus ja pieni koko


Lisätietoja

Oletko konsultti? Järjestelmäintegraattori?

Oletko konsultti? Katso täältä! Alfa Lavalilla on vuosikymmenten kokemus lämmönvaihdosta ja voimme tarjota asiantuntemustamme nykypäivän lämmitys- ja jäähdytyshaasteiden ratkaisemiseksi. Löydä vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin, jotka koskevat kaikkea energiatehokkuudesta luonnollisiin kylmäaineisiin, sekä hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla sinun on helpompi löytää oikea tekniikka sovellukseesi.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-suorituskykysertifioidut lämmönvaihtimet takaavat varman lämpösuorituskyvyn

AHRI-tutkimuslaitoksen (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute) myöntämä sertifiointi on ainoa maailmanlaajuinen kolmannen osapuolen suorittama lämpösuorituskyvyn tarkastus. Tämä antaa riippumattoman varmuuden siitä, että levylämmönvaihtimesi toimii valmistajan julkaisemien luokitusten mukaisesti. Alfa Laval tarjoaa AHRI-sertifioituja tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia, juotettuja levylämmönvaihtimia ja fuusiotekniikalla valmistettuja levylämmönvaihtimia.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Tehokkuutta vuosikymmeniksi

Huonosti toimiva levylämmönvaihdin voi vaikuttaa turvallisuuteen, tuotteen laatuun ja energiakustannuksiin. Vika voi johtaa kalliiseen seisokkiin ja suuriin menetyksiin tuotannossa. Tiivistetyn levylämmönvaihtimen säännöllinen ja ennakoiva huolto säilyttää sen suorituskyvyn ja pitää toiminnan ongelmattomana ja ennustettavana.

Meillä on asiantuntemus auttamaan sekä tämänhetkisissä ongelmissa, tulevaisuuden ongelmien ehkäisyssä että ongelmien ratkaisussa verkossa toimivan vianmääritystyökalumme avulla.

Katso kattavat huoltoratkaisumme

smart heat exchanger sensor 640

Digitalisaatiota energiatehokkuuden puolesta

Älykkäät kaupungit ja digitaalinen älykkyys voivat auttaa kaupunkeja saavuttamaan 70 prosenttia kestävän kehityksen tavoitteistaan. Digitaalisilla palveluilla voi jo nyt olla merkittävä vaikutus kaupunkien lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin, sillä niiden avulla ekologista kestävyyttä saadaan parannettua.

Etävalvonta ja kohdistettu analysointi mahdollistavat toimintojen tarkentamisen ja tehostamisen, hyödyllisen tiedon saamisen päätöksenteon tueksi ja kohdennettujen toimenpiteiden toteuttamisen. Kehittyneempien ja tehokkaampien lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien kehittäminen onnistuu ainoastaan tämän digimurroksen kautta, ja näin voidaan toteuttaa luotettavia ja edullisia lämmitys- ja jäähdytyspalveluita kaupunkialueille sekä vähentää kasvihuonekaasupäästöjä.

Älykäs lämmönvaihdin

LVI ja kestävät kaupungit

Kaupungeilla on ratkaisevan tärkeä rooli ilmastokriisin torjunnassa, sillä ne kuluttavat yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta. Merkittävä osa kaupunkien energiankulutuksesta käytetään lämmitykseen ja jäähdytykseen, joten energiatehokkuuden parantaminen on ensiarvoisen tärkeää. Alfa Lavalilla on lähes sadan vuoden kokemus lämmönsiirrosta ja lämmön talteenotosta, ja yhtiön tavoitteena on tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Valitse meidät energiamurroksen ja kestävän tulevaisuuden kumppaniksi.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Ota meihin yhteyttä

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.

.