Asuntojen lämpöpumput

Alfa Lavalilla on pitkä ja menestyksekäs kokemus kehittyneiden, erittäin tehokkaiden lämmönvaihdinratkaisujen toimittamisesta, jotka optimoivat asuntojen lämpöjärjestelmien suorituskyvyn. Lämmitysympäristön muuttuessa dramaattisesti lämpöpumput korvaavat kattilat. Tämä lisää kasvavaa tarvetta optimoiduille vaihtimille, jotka toimivat tehokkaina höyrystiminä ja lauhduttimina käännettäville lämpöpumppuille.

Residential heat pumps hero

Miksi asuinrakennuksiin kannattaa valita Alfa Lavalin lämpöpumppuratkaisut?

 • Alfa Lavalin juotetut lämmönvaihtimet tarjoavat vertaansa vailla olevan lämpötehokkuuden ja mekaanisen suorituskyvyn optimaalisen kondensaation ja haihtumisen varmistamiseksi kaikissa sovelluksissa.
 • Suurten tuotantolaitostemme investointien ansiosta olemme vahvistaneet kykyämme vastata ilmastointiratkaisujen kasvavaan kysyntään varmistaen saumattoman toimitusketjun ja oikea-aikaiset toimitukset.
 • T&K-tiimimme auttavat sinua pysymään ennakoivasti kehityksen eturintamassa tarjoten viimeisimmät kestävät lämmönsiirtoratkaisut LVI-teollisuudelle.
 • Hyödynnä maailmanlaajuista verkostoamme, jonka huoltokeskukset tarjoavat paikallista palvelua, missä ikinä oletkin.
 • Alfa Laval on tulevaisuuden varma valinta. Kun valitset meidät, sijoitat ratkaisuihin, jotka kehittyvät alan muuttuvan maiseman mukana ja tarjoavat sinulle pysyvää arvoa.

Teollisuuden trendit

Lämpöpumput on tunnustettu keskeiseksi teknologiaksi lämmityksen hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä, ja ne ovatkin saaneet viime vuosina kasvavaa tukea useissa maissa. IEA:n mukaan näillä pumpuilla on potentiaalia vähentää maailmanlaajuisia CO2-päästöjä huikealla 500 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä – määrä vastaa koko Euroopan autokannan vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä.

Huolimatta siitä, että lämpöpumput vastaavat tällä hetkellä vain 10 % maailmanlaajuisesta rakennusten lämmitystarpeesta, lämpöpumput edistyvät merkittävästi ja kasvavat voimakkaasti kaksinumeroisella kasvulla, erityisesti Euroopassa (IEA).

Nykyaikaisissa lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmissä suurimman hyötysuhteen tavoittelu on edelleen päätavoitteena. Lämpöpumppujen tapauksessa tämä saavutetaan tehokkaasti säätelemällä tarkasti höyrystimen ja lauhduttimen välistä lämpötilaeroa. Tästä syystä lämmönvaihtimien optimointi tiettyjen järjestelmävaatimusten mukaan nousee kriittiseksi tekijäksi.

Residential heat pumps energy efficient indoor

Energiatehokkaan sisäilmaston luominen

Lämpöpumput ovat erittäin tehokkaita, sähkökäyttöisiä järjestelmiä, joita käytetään ensisijaisesti asuinrakennusten lämmittämiseen ja kuuman vesijohtoveden tuottamiseen. Käänteisessä tilassa ne mahdollistavat myös jäähdytyksen.

Jäähdytysjakson aikana lämpöä muodostuu kondensaatioprosessin kautta, ja se ohjataan myöhemmin joko ilmaan tai veteen. Alfa Lavalin juotetut levylämmönvaihtimet toimivat monipuolisina komponentteina, joilla on kaksi tehtävää – ne toimivat joko nestehöyrystiminä tai lauhduttimina ja jopa säästöyksikköinä.

Alfa Lavalin asuinlämpöpumppuratkaisut

Juotetut levylämmönvaihtimet

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

 • Kevyt kuparijuotettu rakenne pienessä koossa
 • Parempi lämpöhyötysuhde kuin vastaavissa putkilämmönvaihtimissa
 • Joustavat vaihtoehdot sopivat moniin sovelluksiin kaikentyyppisillä väliaineilla/nesteillä
 • Ihanteellinen luonnollisille ja matalan GWP-tason kylmäaineille
 • AlfaNova-sarjan fuusiotekniikalla kokonaan ruostumattomasta teräksestä valmistetut lämmönvaihtimet ovat ihanteellisia järjestelmissä, joissa jokin väliaineista on syövyttävää.

Tiivisteelliset levylämmönvaihtimet

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

 • Joustavat ratkaisut voidaan mukauttaa tehtävän mukaan, mikä varmistaa korkeimman lämpötehokkuuden
 • Kompakti malli säästää tilaa ja sitä on helppo huoltaa
 • Ratkaisuja likaantumisen, kuormituksen ja korroosion vähentämiseen käyttöajan maksimoimiseksi

Putkilämmönvaihtimet

Shell-and-tube.jpg

 • Ilmastointi- ja prosessinkäsittelytehtäviin, patentoidulla jakelujärjestelmällä ja erityisellä suunnittelulla positiivisille tai negatiivisille lämpötiloille.
 • Kattaa kaikki kuivahöyrystystehtävät 2 000 kW:iin asti
 • Joustavat ratkaisut voidaan mukauttaa tehtävän mukaan, mikä varmistaa korkeimman lämpötehokkuuden

AlfaNova

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

 • Ainutlaatuinen muotoilu tarkoittaa, että AlfaNova kestää äärimmäisiä lämpötiloja ja paineita suuremmalla väsymiskestävyydellä
 • Soveltuu tehtäviin, joissa on erittäin korkeat hygieniavaatimukset

Tutustu asiakastarinoihin

Haluatko vähentää energiankulutustasi ja kustannuksiasi parantaen samalla mukavuutta ja kestävyyttä? Käyttöesimerkeissä esitellään lukuisia sovelluksia, joissa lämmönvaihtimistamme on ollut hyötyä. Lue lisää siitä, miten saavutat energiatehokkuustavoitteesi, ja tutustu ratkaisujemme etuihin.

Explore-cases

Oletko konsultti? Järjestelmäintegraattori?

Oletko konsultti? Katso täältä! Alfa Lavalilla on vuosikymmenten kokemus lämmönvaihdosta ja voimme tarjota asiantuntemustamme nykypäivän lämmitys- ja jäähdytyshaasteiden ratkaisemiseksi. Löydä vastauksia monimutkaisiin kysymyksiin, jotka koskevat kaikkea energiatehokkuudesta luonnollisiin kylmäaineisiin, sekä hyödyllisiä työkaluja, joiden avulla sinun on helpompi löytää oikea tekniikka sovellukseesi.

heating cooling-hub-vignette-2021

AHRI-suorituskykysertifioidut lämmönvaihtimet takaavat varman lämpösuorituskyvyn

AHRI-tutkimuslaitoksen (Air-Conditioning, Heating, and Refrigeration Institute) myöntämä sertifiointi on ainoa maailmanlaajuinen kolmannen osapuolen suorittama lämpösuorituskyvyn tarkastus. Tämä antaa riippumattoman varmuuden siitä, että levylämmönvaihtimesi toimii valmistajan julkaisemien luokitusten mukaisesti. Alfa Laval tarjoaa AHRI-sertifioituja tiivisteellisiä levylämmönvaihtimia, juotettuja levylämmönvaihtimia ja fuusiotekniikalla valmistettuja levylämmönvaihtimia.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Älykäs valinta!

Älä enää tuhlaa aikaa hakujen tekemiseen verkkosivuilta tai katalogeista! Yksilölliseen käyttötarkoitukseesi sopiva lämmönvaihdin löytyy nyt nopeammin kuin koskaan Alfa Lavalin uuden Tuoteoppaan avulla.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Kestäviä ratkaisuja hukkaenergian metsästyksellä

Energiatehokkuuden parantamiseksi meidän kaikkien on metsästettävä hukkaenergiaa ja vähennettävä sen määrää. Alfa Lavalilla on tekniikkaa, asiantuntemusta ja palvelua lämmönsiirtotehon maksimoimiseksi. Laske uudella työkalullamme, kuinka paljon voit säästää tänään.

energy hunter screen view

LVI ja kestävät kaupungit

Kaupungeilla on ratkaisevan tärkeä rooli ilmastokriisin torjunnassa, sillä ne kuluttavat yli kaksi kolmasosaa maailman energiasta. Merkittävä osa kaupunkien energiankulutuksesta käytetään lämmitykseen ja jäähdytykseen, joten energiatehokkuuden parantaminen on ensiarvoisen tärkeää. Alfa Lavalilla on lähes sadan vuoden kokemus lämmönsiirrosta ja lämmön talteenotosta, ja yhtiön tavoitteena on tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Valitse meidät energiamurroksen ja kestävän tulevaisuuden kumppaniksi.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.

Tietosi tallennetaan, ja niitä käsitellään yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti.