OptiLobe

Alfa Lavalin OptiLobe-lohkoroottoripumput ovat kustannustehokkaita vaihtoehtoja yleisiin käyttötarkoituksiin, jotka edellyttävät tuotteen hellävaraista käsittelyä ja helppoa huollettavuutta. Nämä monipuoliset, luotettavat ja energiatehokkaat hygieeniset syrjäytyspumput lisäävät sekä prosessin joustavuutta että toimintavarmuutta.

Optilobe rotary lobe pump

Hellävarainen tuotteen käsittely yhdistettynä hygieeniseen ja kustannustehokkuutta lisäävään yksinkertaistettuun rakenteeseen

  • Kustannustehokas ja hygieeninen pumppu
  • Optimaalinen tuotelaatu hellävaraisen käsittelyn ja pienen leikkausvoiman ansiosta
  • Vankka rakenne takaa pitkän käyttöiän
  • Helpot huollot itsestään paikalleen asettuvien ja edestä asennettavien tiivisteiden ansiosta
  • Alhaiset kokonaiskustannukset

Korroosionkestävät, kokonaan ruostumattomasta teräksestä valmistetut Alfa Laval OptiLobe -lohkoroottoripumput maksimoivat prosessin joustavuuden, minimoivat likaantumisriskin ja tekevät pesemisestä helppoa. Nämä elintarvike-, meijeri-, panimo-, pesuaine- ja kosmetiikkateollisuuden tarpeisiin suunnitellut syrjäytyspumput ovat CE-direktiivien sekä EHEDG-, 3-A- ja FDA-hygieniastandardien vaatimusten mukaiset.

OptiLobe-pumpputeknologia

Hyödynnä Alfa Laval OptiLobe -lohkoroottoripumppujen lisäarvoa prosesseihin tuotavat tekniset ominaisuudet. 

  • Vankka perustekniikka, kehittynyt tiivisterakenne ja kestävät pitkäikäiset laakerit parantavat käyttöastetta ja tuottavuutta. 
  • Aidosti edestä asennettavien ja itsestään paikoilleen asettuvien tiivisteiden tiivistepinnat ovat suoraan kosketuksissa väliaineeseen, mikä pidentää tiivisteiden käyttöikää varmistamalla tiivisteiden erinomaisen puhdistettavuuden ja voideltavuuden. 
  • Akselin tuenta on toteutettu yhdellä jäykällä yhdestä kappaleesta valmistetulla laakeripesällä, jonka raskaaseen käyttöön mitoitettujen L10-kartiorullalaakerien vähimmäiskäyttöikä on 20 000 tuntia. Tämä ratkaisu parantaa akselin vakautta ja tasapainottaa sen kuormitusta, mikä samalla sekä pienentää riskiä kosketuksesta pumpun päähän että vähentää huoltotarvetta ja nostaa käyttöastetta.
  • Prosesseihin, joissa käsitellään sokeriliuosten, voin ja margariinin, marmeladien, kosteutusvoiteiden, geelien ja voiteiden kaltaisia tuotteita, joilla on taipumus kovettua alhaisissa lämpötiloissa, on saatavana valinnaisena lämmitettävät/jäähdytettävät etukannet.

Huolto

Tehdasasennetut soviteliuskat helpottavat roottorin vaihtamista, koska säätämistä tai uudelleenajoitusta ei tarvita. Osien vaihtamisesta on myös tehty mahdollisimman yksinkertaista: samankokoisten pumppujen tarkkuuskomponentit ovat keskenään täysin yhteensopivia.

Tuotemallit

OptiLobe-lohkoroottoripumput ovat saatavana kymmenellä eri syrjäytystilavuudella ja viidellä eri vaihteistomoduulilla, ja ne soveltuvat jopa 77 m3/h:n virtausnopeudelle, 8 baarin paine-erolle, jopa 130 °C:n prosessinestelämpötiloille ja 25–100 mm:n aukon koolle.

.

Esite: Koko Alfa Laval OptiLobe -lohkoroottoripumppumallisto

Tutustu siihen, miten tuotteiden käsittely onnistuu hellävaraisesti, hygieenisesti ja kustannustehokkaasti OptiLobe-lohkoroottoripumpuilla

BrochureThe complete Alfa Laval OptiLobe rotary pump range 640x360

Toiminto

.
.

Toimintaperiaate

Pumpun vaihteiston rattaisto pyörittää kolmilapaisia roottoreita ja synkronoi niiden toiminnan tarkasti.

Vastakkaiseen suuntaan pyörivien roottoreiden liike luo osittaisen tyhjiön, jolloin ilmanpaine tai muu ulkoinen paine pakottaa nesteen pumppukammioon. Roottorien pyöriminen muodostaa laajenevan ontelon, joka täyttyy nesteellä. Siivekkeen liike jättää jälkeensä ontelon. Siivekkeen etupuolella roottorin liike pakottaa nestettä poistoyhteeseen.

Vaihtoehdot

Lämmitettävät/jäähdytettävät etukannet prosesseihin, joissa tuotteilla on taipumus kovettua alhaisissa lämpötiloissa.

Optilobe positive displacement pump-exploded view

Rakentaminen

Alfa Laval -lohkoroottoripumput ovat syrjäytyspumppuja, joiden komponentit ovat roottoripesä, roottoripesän kansi, roottorit, roottoreiden mutterit, akselit, vaihteisto, akselitiivisteet ja elastomeerit. Pumput toimivat niin, etteivät mitkään sisäiset osat ota kiinni pumpun päähän.

OptiLobe voidaan toimittaa joko paljasakselisena tai pohjalaatalle asennettuna helposti kytkettävänä kokonaisuutena yhdessä liitäntöjen, suojuksen, vaihdemoottorin ja vaipan kanssa.

Vakioratkaisuna kaikki kastuvat osat on valmistettu ruostumattomasta 316L-teräksestä, kaikki ulkoiset osat ruostumattomasta teräksestä ja kaikki tuotteesta koostuvat osat EPDM:stä. EasyFit-akselitiivisteet ovat edestä asennettavia ja kaikkien samankokoisten pumppujen tarkkuuskomponentit ovat keskenään täysin yhteensopivia.

Lisäksi Alfa Laval valmistaa kaikki pumpun osat roottoripesä ja huipputarkat roottorit mukaan lukien. Se helpottaa huoltoa ja varmistaa varaosien täydellisen yhteensopivuuden.

Osa laajaa pumppuvalikoimaa

Alfa Lavalin lohkoroottoripumppumallistoon kuuluva Alfa Laval OptiLobe on suunniteltu tarkasti takaamaan prosessin varma toiminta sekä toimimaan luotettavasti ja energiatehokkaasti vaativassakin käytössä. Alfa Laval tarjoaa kattavan valikoiman eri teknologioihin perustuvia hygieenisiä pumppuja erilaisilla teknisillä ominaisuuksilla, joten valikoimasta löytyy varmasti asiakkaan tuotelaatu-, prosessitehokkuus- ja huollon helppousvaatimuksiin sopivan ratkaisua.

 

Nämä joustavat pumput on suunniteltu meijeri-, elintarvike-panimo-, pesuaine-kosmetiikka- ja biotekniikka-alan sekä lääketeollisuuden tarpeisiin, ja ne ovat erinomainen valinta hellävaraista tuotteen käsittelyä ja helppoa huollettavuutta edellyttävään käyttöön.

 

 

Jos tarvitset eri tyyppisiä pumppuja, tutustu seuraaviin tuoteluokkiin: keskipakopumput, kiertomäntäpumput ja kaksoisruuvipumput.

Sinua saattaa kiinnostaa myös...

SRU

SRU:n pumppaustoiminta on tasaista ja leikkautuvuus alhainen, minkä ansiosta SRU on Alfa Lavalin keskeisin lohkoroottoripumppu herkkien prosessinesteiden hellävaraiseen käsittelyyn elintarvike- meijeri- ja juomateollisuudessa sekä biotekniikka- ja lääketeollisuudessa.

Alfa Laval 优质转子泵-Alfa Laval high-quality rotary lobe pump

Unique SSV

Alfa Laval Unique -pystykaraventtiilit (SSV) ovat vahvarakenteisia, luotettavia ja monipuolisia pneumaattisia pystykaraventtiilejä, jotka on suunniteltu keskeytymättömään tuotantoon erilaisissa sovelluskohteissa, joissa hygieenisyys on kriittisen tärkeää.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360 for vignette

SX

SX on Alfa Lavalin huippulaadukas lohkoroottoripumppu, joka on suunniteltu prosessinesteiden hellävaraiseen siirtämiseen ultrapuhtaasti biotekniikka- ja lääketeollisuuden, terveyden- ja kauneudenhoitoalan sekä elintarviketeollisuuden vaativimpien käyttökohteiden edellyttämällä hygieniatasolla.

sx rotary lobe pump left side 640x360

Elintarviketuotannon logiikkaohjaus

Alfa Lavalin hygienialaitteissa hyvä suorituskyky on yhdistetty hellävaraiseen käsittelyyn, jotta herkät ainesosat säilyvät mahdollisimman hyvin ja elintarviketeollisuuden viimeisimpien suuntausten asettamat vaatimukset täyttyvät. Laitteet vastaavat neljään keskeiseen haasteeseen: elintarvikkeiden toimittaminen kuluttajille kilpailukykyiseen hintaan, raaka-aineiden tehokas hyödyntäminen, jätteiden ja päästöjen vähentäminen sekä turvallisten ja hygieenisten elintarvikkeiden toimittaminen.

food logic 640x360

Kymmenen vinkkiä: lohkoroottoripumput

Seuraavassa on muutamia vinkkejä ja videoita, joissa neuvotaan, miten lohkoroottoripumput huolletaan oikein ja varmistetaan niiden erinomainen toimintakyky.

旋转凸轮泵 Rotary lobe pump

Tuoteluettelo

Alfa Lavalin hygieenisten laitteiden "Close at hand" -tuoteluettelo sisältää tuotesivut, suoritusarvokäyrät, linkit animaatioihin, esitteet ja hinnastot tilausta varten.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360
.

CAD-portaali

Lataa tuotemallit Neutral- tai Native CAD -tiedostomuodoissa. Voit myös ladata tuotemalleja kolmiulotteisina PDF-tiedostoina.

 Siirry CAD-portaaliin 

Animaatiot

Lisätietoa tuotteesta ja sen toimintaperiaatteista löydät animaatiosivultamme, jossa voit myös tarkastella tuotetta sisältä päin. 

 

Näytä animaatiot 

Lohkoroottoripumput

Pumput

Pumps for hygienic use brochure

Lisätietoja

 

 

 

Tekniset kuvaukset