AromaVap

Alfa Laval AromaVap ‑levyhaihdutin takaa nopean, hellävaraisen ja erittäin tehokkaan lämpöherkkien hedelmä- ja marjamehujen sekä yrttiuutteiden tiivistämisen säilyttäen samalla arvokkaat aromaattiset yhdisteet. Prosessointi tyhjiöolosuhteissa kertavirtauksella pitää prosessin lämpötilat alhaisina, mikä eliminoi uudelleenkierrätyksen tarpeen ja minimoi pitotilavuuden. Tämä auttaa varmistamaan nopean käynnistyksen, pienen viipymisajan ja lyhyen tyhjennysajan sekä korkean tuotteen laadun ja saannon.

AromaVap plate evaporator

Nopea, hellävarainen ja erittäin tehokas hienovaraisten, lämpöherkkien mehujen ja yrttiuutteiden tiivistys minimaalisella tuotehävikillä

 • Nopea ja tehokas lämpöherkkien hedelmä- ja marjamehujen sekä yrttiuutteiden kertatiivistys
 • Hellävaraisen käsittelyn ja alhaisten lämpötilojen ansiosta tuotteen laatu ei heikkene tiivistämisen aikana
 • Uuttaa, tiivistää ja kerää aromaattisia yhdisteitä ilman vaaraa, että ne häviävät höyryn mukana
 • Helppokäyttöinen helposti saavutettavien ja puhdistettavien lämmönsiirtopintojen ansiosta
 • Hygieeninen, helposti puhdistettava muotoilu, joka täyttää useimmat maailmanlaajuiset elintarviketeollisuuden standardit

Voimista lämpöherkkien mehujen ja yrttiuutteiden makuja Alfa Laval AromaVap ‑levyhaihduttimen avulla. Tämä kertahaihdutin tiivistää tuotteen tyhjiöolosuhteissa pitäen prosessilämpötilat alhaisina. Tämä ehkäisee uudelleenkierrätyksen tarpeen ja pienentää pitotilavuuksia. Alhaiset lämpötilat ja lyhyet viipymäajat maksimoivat tuotteen laadun ja minimoivat hävikin.

Erityisesti suunniteltu aromiuuttomoduuli erottaa ja tiivistää haihtuvat aromaattiset yhdisteet, mikä estää arvokkaiden sivutuotteiden häviämisen.

Erittäin monipuolinen ja kompakti AromaVap-levyhöyrystin on helppo asentaa, käyttää ja huoltaa, ja se varmistaa korkean tuotteen laadun ja tuoton.

 

Katso koko haihdutinvalikoimamme

Haihdutusjärjestelmien pilottitestaus ja vuokraus

Kokeile ennen ostamista. Hanki asiantuntemusta ja neuvoja Alfa Lavalin insinööreiltä haihdutusjärjestelmäsi optimaalisen kokoonpanon määrittämiseksi, mukaan lukien:

 • Yksityiskohtainen vesianalyysi ja ominaisuuksien selvittäminen  
 • Prosessin ja vesikemian mallinnus  
 • Vertailu- ja/tai pilottitestaus kohtalaisen tai korkean riskin sovelluksille  
 • Yksityiskohtainen materiaalien yhteensopivuuden arviointi  
 • Näyteanalyysi  
 • Pilottitestit  

Vieraile Alfa Lavalin materiaaliteknologian ja kemian laboratoriossa ja testikeskuksessa Lundissa Ruotsissa tai Alfa Lavalin innovaatio- ja testikeskuksessa Nakskovissa Tanskassa tai vuokraa yksi siirrettävistä pilottihaihdutusjärjestelmistämme ja tee kokeiluja paikan päällä omassa laitoksessasi. 

.

Avaintuotteet

.

Huolto

Elintarvikejärjestelmien palvelut

Alfa Lavalin elintarvikejärjestelmäpalvelut parantavat elintarvikejärjestelmien suorituskykyä maksimoimalla prosessien suorituskyvyn. Tämän ansiosta voit

 • parantaa jatkuvasti toimintaasi säilyttääksesi kilpailuedun
 • keskittyä käytettävyysaikaan, optimointiin ja saatavuuteen
 • maksimoida sijoitetun pääoman tuoton elintarvikejärjestelmien elinkaaren aikana.

Lisätietoja huoltovalikoimastamme

service men with ipad

.

Sovellukset


Joustava kokoonpano ja kapasiteetti 

Määritä helposti AromaVap-levyhöyrystimesi kokoonpano vastaamaan vaadittua haihdutustarvettasi käsitellyn tuotteen, vedenpoiston sekä tulo- ja lähtöpitoisuuksien suhteen tai anna Alfa Lavalin insinöörien tehdä se puolestasi. Toisin kuin putkihöyrystimissä, joissa kapasiteetti on asennuksen jälkeen kiinteä, AromaVap mukautuu muuttuviin prosessivaatimuksiin. Voit säätää kapasiteettia lisäämällä tai poistamalla levyjä kehyksestä.

Kompakti ja kustannustehokas

Putkilämmönvaihtimiin verrattuna AromaVap on paljon kompaktimpi, mikä vähentää tilan tarvetta, yksinkertaistaa toimintoja ja huoltoa sekä vähentää kustannuksia. Pienemmät pitotilavuudet sekä lyhyet käynnistys- ja tyhjennysajat merkitsevät parempaa käytettävyysaikaa ja parempaa saantoa.

Helppo tarkastaa, helppo puhdistaa

Voit helposti tarkastaa AromaVapin sisäisen toiminnan lattian tasalta. Irrota vain kiristyspultit ja kierrä painelevyä ulospäin päästäksesi käsiksi lämmönsiirtopintoihin. Mitään raskaita työkaluja ei tarvita. Liimattomat, napsauttamalla kiinnitettävät tiivisteet varmistavat tiiviyden ja ongelmattoman vaihdon. Vähäisen pitotilavuutensa ansiosta AromaVap vaatii hyvin vähän puhdistusainetta tehokkaaseen paikan päällä tehtävään puhdistukseen , mikä vähentää kustannuksia edelleen.

Kuinka AromaVap-levyhöyrystin toimii

Alfa Laval AromaVap ‑levyhöyrystin on nousuohutkalvohöyrystin. Tuote virtaa lämmityskanavia pitkin ja haihtuu vapauttaen osan vesisisällöstään. Tuotteen kosketusaika lämmityspinnan kanssa on rajoitettu turbulenssin ja nesteen suuren nopeuden vuoksi. Höyry- ja nesteseos poistuu levylämmönvaihtimista ja siirtyy höyrynerottimeen, joka erottaa höyryfaasin ja ohjaa sen ylempään poistoaukkoon. Nestefaasi kerääntyy erottimen pohjalle, ja se siirretään poistoaukon kautta seuraavassa tehostusvaiheessa tapahtuvaan käsittelyyn tai lopulliseen uuttopisteeseen. 

Tuotteen ylimääräisen uudelleenkierrätyksen ja ylikäsittelyn estämiseksi kaikki tehostusvaiheet toimivat kertavirtauksella tarvittaessa liitäntärasioita käyttämällä. Liitäntärasiat toimivat höyryn välierottimina, jotka poistavat erottuneen höyryn ja valmistelevat nestefaasin seuraavaa haihdutusvaihetta varten.  

 

Alfa Laval plate evaporators presentation multipass UPD

Täysin automatisoitu AromaVap käyttää keskitettyä ohjelmoitavaa logiikkaohjainta (PLC) säätämään tuotteen ja höyryn syöttövirtaa lopullisen tuotteen uuttamiseksi vaadittuun pitoisuuteen haihdutuksen viimeisestä vaiheesta. 

Aromitiivistys- ja erotusyksikön käyttö mahdollistaa haihduttimesta uutetun aromaattisen kondensaatin käsittelyn, mikä rikastaa aromisisältöä ja mahdollistaa sen käytön ainesosana jatkokäsittelyssä. 

Sinua saattaa kiinnostaa myös...

Haihdutusratkaisut – 3D/VR-esittely

Tutustu haihdutusjärjestelmiimme lähemmin 360 asteen esittelyllä. Tarkastele haihdutusjärjestelmien 3D/VR-malleja napsauttamalla jotakin moduuleista.

AlfaFlash Decanter 640x360

Tutustu haihdutinvalikoimaamme

Alfa Laval tarjoaa laajan valikoiman haihdutusjärjestelmiä levyhaihduttimista ja nousevista kalvohaihduttimista putkihaihduttimiin ja laskeviin kalvohaihduttimiin. Ota selvää, mikä vastaisi parhaiten omiin haihdutustarpeisiisi.

water steam drops 640x360

Keskustele asiantuntijan kanssa

Järjestelmän lämmönlähde
Haihtumisnopeus
Haluatko vastaanottaa webinaaritallenteita, kutsuja tuleviin tapahtumiin sekä tuote- ja palvelu-uutisia?

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.