ViscoVap

Alfa Laval ViscoVap ‑putkihaihdutin väkevöi kuituja ja kiintoaineita sisältäviä suuren viskositeetin lämpöherkkiä nesteitä alhaisessa lämpötilassa tyhjiöolosuhteissa. Kompakti ja tehokas laite kestää hyvin likaantumista suurten virtausnopeuksien, korkean lämmönsiirtotehokkuuden ja itsepuhdistusvaikutuksen ansiosta. Tämä vähentää energian, veden ja puhdistusaineiden aiheuttamia kustannuksia ja tuottaa vähemmän jätevettä. Täydellinen elintarvikkeiden, kuten hedelmä- ja vihannessoseiden, tiivistämiseen sekä jätevesien viimeistelyyn.

Viscovap tubular evaporator

Varmistaa hyvän korkeaviskositeettisten, lämpöherkkien tuotteiden laadun ja saannon alhaisessa lämpötilassa ja korkealla lämmönsiirtotehokkuudella

  • Säilyttää korkeaviskositeettisten, lämpöherkkien tuotteiden laadun
  • Minimaalinen likaantumisriski suuren nopeuden, suuren leikkausjännityksen, sileiden lämmönsiirtopintojen ja itsepuhdistusvaikutuksen ansiosta
  • Parempi käytettävyysaika luotettavan ja vankan itsepuhdistuvan rakenteen ansiosta
  • Monipuolinen, modulaarinen rakenne helpottaa erilaisten fyysisiltä ominaisuuksiltaan samankaltaisten tuotteiden käsittelyä ja kapasiteetin mukauttamista tarpeen mukaan
  • Korkea saanto pitkien käyttöaikojen ansiosta – ihanteellinen tuoretuotteiden keskeytymättömään käsittelyyn sadonkorjuukauden aikana

Paranna tuotteiden laatua, vähennä kustannuksia ja lisää saantoa väkevöimällä kuituja ja kiintoaineita sisältävät suuren viskositeetin lämpöherkät nesteet Alfa Laval ViscoVap ‑pakkokiertohaihduttimella.

Lisää käytettävyysaikaa sileiden lämmityspintojen ansiosta, jotka edistävät tuotteen suurta virtausnopeutta minimaalisella likaantumisella putkilämmönvaihtimen läpi. 

 

Pakkokiertohaihduttimen sovellukset

  • Kuituja ja suuria hiukkasia sisältävien likaamisalttiiden, lämpöherkkien ja pseudoplastisten suuren viskositeetin aineiden tiivistys  
  • Jäteveden lopputiivistys tai viimeistely
Tehtyämme päätöksen uudesta biometanoidun käytetyn pesunesteen höyrystinlaitoksesta keskustelimme Alfa Lavalin asiantuntijoiden kanssa visiostamme saavuttaa nollanestepäästöt. Alfa Laval kehitti innovatiiviset syötteen kaasun- ja lauhteenpoistojärjestelmät. – H.K.Yadava, General Manager – Distillery, Harinagar Sugar Mills, Bihar, Intia (nestepäästöt nolla tislaamon jätevedestä)
Järjestelmä on ollut käytössä nyt melkein viisi vuotta, ja varhaiset huolemme puhdistustiheydestä ovat osoittautuneet aiheettomiksi. Luotettavuuden lisäksi harvemmasta puhdistuksesta johtuvat säästöt ovat suuri etu– Sanjay Chopra, varatoimitusjohtaja, Jagatjit Industries Ltd.

Katso koko haihdutinvalikoimamme

.

Huolto

Elintarvikejärjestelmien palvelut

Alfa Lavalin elintarvikejärjestelmäpalvelut parantavat elintarvikejärjestelmien suorituskykyä maksimoimalla prosessien suorituskyvyn. Tämän ansiosta voit

  • parantaa jatkuvasti toimintaasi säilyttääksesi kilpailuedun
  • keskittyä käytettävyysaikaan, optimointiin ja saatavuuteen
  • maksimoida sijoitetun pääoman tuoton elintarvikejärjestelmien elinkaaren aikana.

Lisätietoja huoltovalikoimastamme

service men with ipad


Monipuolinen ja modulaarinen

Sen lisäksi, että ViscoVap-pakkokiertohöyrystimeen voi lisätä kapasiteettia muuttuvien prosessivaatimuksien mukaan, se voidaan liittää Alfa Laval AromaVap ‑lautashaihduttimeen mehun, yrttiuutteiden ja aromaattisten yhdisteiden tiivistämiseksi kondensaatista lisättäväksi takaisin tiivistettyyn tuotteeseen tai varastoitavaksi erikseen myöhemmässä vaiheessa tapahtuvaa uudelleenkäyttöä varten.

Kuinka ViscoVap-pakkokiertohöyrystin toimii

Alfa Laval ViscoVap ‑putkihöyrystin voidaan konfiguroida yksivaiheiseksi tai monivaiheiseksi pakkokiertohöyrystimeksi, joka koostuu yhdestä tai useammasta kierrätyssilmukasta. Tuote virtaa suurella nopeudella putkilämmönvaihtimien sisäputken läpi. Lämmönsiirto tapahtuu kuoren puolelta.  

Kussakin putkilämmönvaihtimessa toteutuva suuri virtausnopeus aiheuttaa suuren leikkausjännityksen lämmityspinnoilla; tämä lisää lämmön siirtotehokkuutta ja luo itsepuhdistusvaikutuksen. 

 Suuren turbulenssin ja leikkausjännityksen yhdistelmä, joka syntyy, kun osa tiivisteestä kierrätetään takaisin syöttövirtaan, helpottaa tahmeiden, viskoosien, paljon kuituja ja kiintoaineita sisältävien tuotteiden käsittelyä. Kuumennettu tuote virtaa sitten höyrynerotusastiaan, jossa vesi erotetaan tuotteesta leimahdusvaikutuksella.  

Sinua saattaa kiinnostaa myös...

Haihdutusratkaisut – 3D/VR-esittely

Tutustu haihdutusjärjestelmiimme lähemmin 360 asteen esittelyllä. Tarkastele haihdutusjärjestelmien 3D/VR-malleja napsauttamalla jotakin moduuleista.

AlfaFlash Decanter 640x360

Tutustu haihdutinvalikoimaamme

Alfa Laval tarjoaa laajan valikoiman haihdutusjärjestelmiä levyhaihduttimista ja nousevista kalvohaihduttimista putkihaihduttimiin ja laskeviin kalvohaihduttimiin. Ota selvää, mikä vastaisi parhaiten omiin haihdutustarpeisiisi.

water steam drops 640x360

Keskustele asiantuntijan kanssa

Järjestelmän lämmönlähde
Haihtumisnopeus
Haluatko vastaanottaa webinaaritallenteita, kutsuja tuleviin tapahtumiin sekä tuote- ja palvelu-uutisia?

Nämä tiedot tallennetaan ja niitä käsitellään tietosuojakäytäntömme mukaisesti.